ΗΠΑ: Υπέρ των όπλων σε χώρους λατρείας ο Τραμπ - «Σώθηκαν ζωές»

ΗΠΑ: Υπέρ των όπλων σε χώρους λατρείας ο Τραμπ - «Σώθηκαν ζωές» Facebook Twitter
EPA
0

«Σώθηκαν ζωές χάρη σε αυτούς τους ήρωες και στους νόμους στο Τέξας που τους επιτρέπουν να φέρουν όπλα!» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ μετά την ένοπλη επίθεση σε εκκλησία.


Ο Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε τη Δευτέρα τα συλλυπητήριά του στα θύματα της επίθεσης ενόπλου μέσα σε εκκλησία στο Τέξας, που τερματίστηκε όταν ενορίτης πυροβόλησε και σκότωσε τον δράστη, εκδηλώνοντας ταυτόχρονα την ικανοποίησή του για τους νόμους που ρυθμίζουν την οπλοφορία στην Πολιτεία, οι οποίοι επέτρεψαν, κατ' αυτόν, να «σωθούν ζωές».

«Προσευχόμαστε για τις οικογένειες των θυμάτων και την ενορία όπου έγινε χθες [σ.σ. την Κυριακή] η επίθεση μέσα σε μια εκκλησία. Όλα τέλειωσαν σε έξι δευτερόλεπτα χάρη στους θαρραλέους ενορίτες που ανέλαβαν δράση για να προστατεύσουν τους 242 πιστούς», ανέφερε μέσω Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος.

Εθελοντές φρουροί της εκκλησίας πυροβόλησαν και σκότωσαν τον άνδρα που άνοιξε πυρ εν μέσω λειτουργίας που αναμεταδιδόταν απευθείας, σκοτώνοντας δύο πιστούς. «Δύο μέλη της εκκλησίας ανταπέδωσαν τις σφαίρες, πλήττοντας τον ύποπτο που εξέπνευσε επιτόπου», δήλωσε στον Τύπο ο επικεφαλής της αστυνομίας στην πόλη Ουάιτ Σέτλμεντ, ο Τζ. Π. Μπέβερινγκ.

Στο Τέξας, οχυρό των Ρεπουμπλικάνων, εφαρμόζεται ένα από τα πλέον φιλελεύθερα, σε ό,τι αφορά την οπλοφορία, νομοθετικά πλαίσια στις ΗΠΑ. 

Τον Νοέμβριο του 2017, ένοπλος σκότωσε ανοίγοντας πυρ με ημιαυτόματο τουφέκι 26 πιστούς εν μέσω της κυριακάτικης λειτουργίας σε εκκλησία βαπτιστών στο Σάδερλαντ Σπρινγκς, στο Τέξας. Ο δράστης αυτοκτόνησε αργότερα, αφού χτυπήθηκε από αρκετές σφαίρες κατά τη διάρκεια καταδίωξής του από δύο οπλισμένους πολίτες.

Υποστηρικτές του αυστηρότερου ελέγχου της οπλοφορίας στις ΗΠΑ και πνευματικοί ηγέτες θεωρούν ότι τα όπλα δεν έχουν θέση σε χώρους λατρείας.

«Αντί να ψάχνουν success story σε τραγωδίες» οι πολιτικοί θα ήταν προτιμότερο «να συζητούν πώς μπορεί να προληφθεί η βία, η χρήση πυροβόλων όπλων» ακόμα και σε χώρους λατρείας, έκρινε ο Τζον Φάινμπλατ, πρόεδρος της οργάνωσης Everytown for Gun Safety.


Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ /AFP / Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Xιλιάδες πολίτες θρηνούν σε αγρυπνίες σε όλη την Αυστραλία

Διεθνή / Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Xιλιάδες πολίτες θρηνούν σε αγρυπνίες σε όλη την Αυστραλία

Πολίτες σε όλη την Αυστραλία πενθούν για τους 16 νεκρούς που έχασαν τη ζωή τους την Κυριακή - 25 άτομα εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της χώρας, ανάμεσά τους και ο δράστης
THE LIFO TEAM
Η Ευρώπη έτοιμη να ηγηθεί «πολυεθνικής δύναμης» στην Ουκρανία

Διεθνή / Η Ευρώπη έτοιμη να ηγηθεί «πολυεθνικής δύναμης» στην Ουκρανία

Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, της Γερμανία και άλλα ευρωπαϊκά κράτη αναφέρουν, ότι στρατεύματα από τη «συμμαχία των προθύμων», με τη στήριξη των ΗΠΑ, θα μπορούσαν να συνδράμουν στην ενίσχυση της ασφάλειας των ουκρανικών δυνάμεων
THE LIFO TEAM
IRC: Το Σουδάν για τρίτη χρονιά πρώτο στη λίστα της με τις σοβαρότερες ανθρωπιστικές κρίσεις του κόσμου

Διεθνή / IRC: Το Σουδάν για τρίτη χρονιά πρώτο στη λίστα της με τις σοβαρότερες ανθρωπιστικές κρίσεις του κόσμου

Την ώρα που συνεχίζονται οι συγκρούσεις μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών σε έναν εμφύλιο πόλεμο που έχει ήδη προκαλέσει τον θάνατο δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων, η «κραυγή» φορέων και οργανώσεων για βοήθεια στο Σουδάν ενισχύεται
THE LIFO TEAM