Ινδία: Σκότωσαν με ξύλινες βέργες τίγρη που είχε επιτεθεί σε ανθρώπους

Ινδία: Σκότωσαν με ξύλινες βέργες τίγρη που είχε επιτεθεί σε ανθρώπους Facebook Twitter
1

Σε ένα χωριό της βόρειας Ινδίας, δεκάδες κάτοικοι σκότωσαν χτυπώντας με ξύλινες βέργες μια τίγρη που είχε επιτεθεί σε ντόπιους.

Η αστυνομία προχώρησε σε 4 συλλήψεις για τον θάνατο της τίγρης. Το σκληρό βίντεο της θανάτωσης κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στα social media, ενώ τοπικοί αξιωματούχοι ανέφεραν πως η συγκεκριμένη τίγρης είχε τραυματίσει εννιά ανθρώπους. Ένας από αυτούς πέθανε τελικά στο νοσοκομείο. 

Το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί οι αιματηρές συναντήσεις ανθρώπων με άγρια ζώα στην Ινδία, οι ειδικοί θεωρούν πως αυτό οφείλεται στο ότι οι βιότοποι για τα ζώα και οι δυνατότητες να τραφούν έχουν περιοριστεί. 

Η τίγρης επιτέθηκε στους ανθρώπους αφού πρώτα είχε βρεθεί έξω από το εθνικό πάρκο όπου ζούσε στην πολιτεία Ούταρ Πραντές, στο βόρειο κομμάτι της χώρας. Δεκάδες άνθρωποι περικύκλωσαν το ζώο αφού είχε μπει στο χωριό και το χτύπησαν μέχρι θανάτου με ξύλινα ρόπαλα και βέργες. Μετά το περιστατικό η αστυνομία αναζητά συνολικά 3 ανθρώπους που συμμετείχαν στη θανάτωση, έως τώρα έχει συλλάβει τους 4. Το κουφάρι του ζώο αποτεφρώθηκε προκειμένου να μην πέσει το δέρμα του σε χέρια λαθρεμπόρων. Περίπου 30 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από επιθέσεις από τίγρεις το 2018. 

Την ίδια στιγμή πάνω από 60 τίγρεις έχουν πεθάνει το 2019, είτε από φυσικά αίτια και ασθένειες είτε από ανθρώπινη ανάμιξη. Σε μια περίπτωση τον περασμένο μήνα, μία τίγρης με τα δύο μικρά της πέθαναν όταν έφαγαν το δηλητηριασμένο κουφάρι μιας αγελάδας. Οι ντόπιοι δηλητηρίασαν το κουφάρι στο οποίοι οι τίγρεις είχαν επιτεθεί για μία μέρα πριν. 

Πριν από μερικά χρόνια οι τίγρεις κινδύνευαν με εξαφάνιση την Ινδία εξαιτίας κυρίως της λαθροθηρίας. Όμως, πλέον στη χώρα ζει πάνω από τον μισό παγκόσμιο πληθυσμό του είδους. Περίπου 2.200 τίγρεις ζουν στα εθνικά πάρκα της Ινδίας. 

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σουδάν: Συνεχίζονται πάνω από έναν χρόνο οι βίαιες συγκρούσεις

Διεθνή / «Έπρεπε να μείνουμε κρυμμένοι, χωρίς νερό ή φαγητό και υπό συνεχή απειλή»

Ένα μέλος του προσωπικού των Γιατρών Χωρίς Σύνορα μοιράζεται την πραγματικότητα της ζωής στην El Geneina του Σουδάν, την πραγματικότητα ενός πολίτη που έχει παγιδευτεί στη σκληρή σύγκρουση.
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια