Το Ίδρυμα Ρόναλντ Ρίγκαν απονέμει στον Ζελένσκι το «Βραβείο Ελευθερίας»

Το ίδρυμα Ρόναλντ Ρίγκαν απονέμει στον Ζελένσκι το «Βραβείο Ελευθερίας» Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, θα τιμηθεί από το Ίδρυμα Ρόναλντ Ρίγκαν με το ίδιο διάσημο βραβείο που είχε δοθεί κάποτε στον πρώην πρωθυπουργό της Σοβιετικής Ένωσης Μιχαήλ Γκορμπατσόφ και την πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας, Μάργκαρετ Θάτσερ.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου του ιδρύματος ο Ζελένσκι θα είναι ο 11ος παγκόσμιος ηγέτης που θα λάβει το Βραβείο Ελευθερίας Ρόναλντ Ρίγκαν «για τον θαρραλέο αγώνα του ενάντια στην τυραννία και για την αδάμαστη στάση του υπέρ της ελευθερίας και της δημοκρατίας».

Το ίδρυμα είπε ότι ο πρώην ηθοποιός και κωμικός, «ακολουθεί μια μακρά σειρά παγκόσμιων ηγετών που, όπως ο Ρόναλντ Ρίγκαν, έχουν συμβάλει τα μέγιστα στην υπόθεση της ελευθερίας παγκοσμίως», συμπεριλαμβανομένου του Γκορμπατσόφ, στον οποίο ο εκλιπών πρόεδρος απένειμε προσωπικά το βραβείο το 1992.

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Φρεντ Ράιαν είπε σχετικά πως «Ο κόσμος επικροτεί τον Πρόεδρο Ζελένσκι και όλα όσα πρεσβεύει – δημοκρατία, ατομική ελευθερία και ελπίδα, τις αξίες και τις αρχές για τις οποίες ο Ρόναλντ Ρίγκαν πολέμησε σε όλη του τη ζωή και τα θεμέλια αυτά που προωθεί το Ίδρυμα σήμερα».

«Η αφοσίωση του Προέδρου Ζελένσκι στην ελευθερία είναι πραγματικά σύμβολο της υψηλότερης φιλοδοξίας του ανθρώπου», πρόσθεσε.

Ο Ράιαν σημείωσε ότι ενημέρωσε τον Ζελένσκι για τα νέα μέσω επιστολής που παραδόθηκε στην πρέσβειρα της Ουκρανίας στις ΗΠΑ, Οξάνα Μάρκοβα.

Άλλοι παγκόσμιοι ηγέτες που έχουν τιμηθεί είναι ο πρώην πρόεδρος Τζορτζ Μπους, ο Πολωνός πρόεδρος Λεχ Βαλέσα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Γιτζάκ Ραμπίν και ο Σοβιετικός αντιφρονών που έγινε Ισραηλινός πολιτικός, Νατάν Σαράνσκι.

Με πληροφορίες του Indelpendent

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ