Ιαπωνία: Ο άνδρας που άνοιξε πυρ σε νοσοκομείο, κρατά ομήρους σε ταχυδρομείο

Ιαπωνία: Συνεχίζεται με ομηρεία το περιστατικό των πυροβολισμών στο νοσοκομείο Facebook Twitter
Φωτ.: Youtube
0

Συνεχίζεται η κινητοποίηση της αστυνομίας στην περιοχή της Σαϊτάμα στην Ιαπωνία μετά τους πυροβολισμούς ενός άνδρα σε νοσοκομείο και στη συνέχεια την ομηρία σε ταχυδρομείο

Το περιστατικό ξεκίνησε με τους πυροβολισμούς σε νοσοκομείο στην Τόντα της Σαϊτάμα στην Ιαπωνία, όπου δύο άτομα τραυματίστηκαν και πλέον εξελίσσεται με τον ίδιο άνδρα να κρατά τουλάχιστον δύο ομήρους σε ταχυδρομείο. 

Γύρω στις 14:15 τοπική ώρα σήμερα (07:15 ώρα Ελλάδος) «ένας άνθρωπος συνέλαβε αδιευκρίνιστο αριθμό ομήρων και οχυρώθηκε σε ταχυδρομείο» στην πόλη Γουαράμπι, ανακοίνωσαν οι δημοτικές αρχές της στον ιστότοπό τους, όπου διευκρινίζουν ότι αυτός έχει στην κατοχή του αντικείμενο που μοιάζει με πυροβόλο όπλο. «Όποιος βρίσκεται κοντά στο σημείο καλείται να ακολουθήσει τις οδηγίες της αστυνομίας και να απομακρυνθεί σύμφωνα με τις οδηγίες της», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης, τουλάχιστον δύο γυναίκες υπάλληλοι του ταχυδρομείου, γύρω στα είκοσι και τριάντα αντίστοιχα, κρατούνται ως όμηροι, ενώ η εφημερίδα Yomiuri, αναφέρει ότι γύρω στους δέκα υπαλλήλους του ταχυδρομείου μπορεί να βρίσκονται μέσα στο κτίριο.

Η αστυνομία ζήτησε από 300 κατοίκους της περιοχής να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους, μετέδωσε παράλληλα το τηλεοπτικό δίκτυο TBS. Αρκετά αστυνομικά οχήματα βρίσκονται σταθμευμένα κοντά στο ταχυδρομείο, ενώ αστυνομικοί με αλεξίσφαιρα στέκονται εκεί κοντά. Τηλεοπτικά δίκτυα δείχνουν τον φερόμενο ως δράστη της σύλληψης ομήρων μέσα στο ταχυδρομείο, με σκούρα αθλητική ζακέτα και κασκέτο να κρατά στα χέρια κάτι που δείχνει να είναι πυροβόλο όπλο.

Ο άνδρας ηλικίας μεταξύ 40 και 50 ετών είχε εμπλακεί νωρίτερα σε περιστατικό με πυρά σε νοσοκομείο της γειτονικής πόλης Τόντα και στη συνέχεια διέφυγε, ανακοίνωσαν οι δημοτικές αρχές εκεί.

Σπάνια τέτοια περιστατικά στην Ιαπωνία - Η αυστηρή νομοθεσία για τα όπλα  

Τα βίαια εγκλήματα είναι σπάνια στην Ιαπωνία, όπου το ποσοστό των ανθρωποκτονιών είναι χαμηλό και η νομοθεσία για τα πυροβόλα όπλα είναι από τις πιο αυστηρές στον κόσμο. Ωστόσο πρόσφατα διάφορα εγκλήματα έχουν συγκλονίσει το αρχιπέλαγος, μεταξύ των οποίων ο φόνος τον Ιούλιο του 2022 του πρώην πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε με αυτοσχέδιο πυροβόλο όπλο στη διάρκεια προεκλογικής ομιλίας του.

Επίσης τον Απρίλιο, ο νυν πρωθυπουργός Φούμιο Κισίντα βρέθηκε στο στόχαστρο επίθεσης με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, επίσης σε εκλογική εκδήλωση. Ο Κισίντα γλίτωσε σώος και αβλαβής, αλλά δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιστολή Τραμπ στο ΝΑΤΟ: Είμαι έτοιμος για κυρώσεις στη Ρωσία αν όλα τα μέλη του συμφωνήσουν να κάνουν το ίδιο

Διεθνή / Επιστολή Τραμπ στο ΝΑΤΟ: Είμαι έτοιμος για κυρώσεις στη Ρωσία αν όλα τα μέλη συμφωνήσουν να κάνουν το ίδιο

Ζητά από τα μέλη του ΝΑΤΟ να σταματήσουν να αγοράζουν πετρέλαιο από τη Ρωσία και να επιβάλουν δασμούς έως και 100% στην Κίνα, για την οποία θεωρεί ότι «ασκεί κυριαρχία» πάνω στη Ρωσία
LIFO NEWSROOM
Τζέφρι Έπσταϊν: Το Υπουργείο Οικονομικών θα κοινοποιήσει τα οικονομικά αρχεία του στο Κογκρέσο

Διεθνή / Τζέφρι Έπσταϊν: Το Υπουργείο Οικονομικών θα κοινοποιήσει τα οικονομικά αρχεία του στο Κογκρέσο

Το υπουργείο δεσμεύτηκε να παραδώσει έγγραφα που αναμένεται να περιλαμβάνουν αναφορές ύποπτης δραστηριότητας σχετικά με τον Τζέφρι Έπσταϊν και την πρώην σύντροφό του και συνεργό του, Γκιζλέιν Μαξγουέλ
LIFO NEWSROOM
Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Απόλυτο σκάνδαλο» - Ο άγνωστος καυγάς με τον βασιλιά Κάρολο στη Νέα Ζηλανδία

Διεθνή / Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Απόλυτο σκάνδαλο» - Ο άγνωστος καυγάς με τον βασιλιά Κάρολο στη Νέα Ζηλανδία

«Περίμενα να πάω να της βάλω την τιάρα και άκουγα τον πρίγκιπα που ωρυόταν και φώναζε στο διπλανό δωμάτιο» θυμάται ο κομμωτής της αείμνηστης πριγκίπισσας
LIFO NEWSROOM
«Προδοτική επίθεση» του Ισραήλ: Σαουδική Αραβία και Εμιράτα ξεσπούν - Κίνδυνος για τις «Συμφωνίες του Αβραάμ»

Διεθνή / «Προδοτική επίθεση» του Ισραήλ: Σαουδική Αραβία και Εμιράτα ξεσπούν - Κίνδυνος για τις «Συμφωνίες του Αβραάμ»

Η αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ σε στελέχη της Χαμάς στη Ντόχα προκαλεί θύελλα αντιδράσεων στον Περσικό Κόλπο - Σαουδική Αραβία, Εμιράτα και Κατάρ καταγγέλλουν παραβίαση διεθνούς δικαίου, ενώ οι Συμφωνίες του Αβραάμ κινδυνεύουν να τιναχτούν στον αέρα
LIFO NEWSROOM
«Η Gen Z μίλησε»: Στο Νεπάλ οι φοιτητές διάλεξαν για μεταβατική πρωθυπουργό μια 73χρονη πρώην ανώτατη δικαστή

Διεθνή / «Η Gen Z μίλησε»: Στο Νεπάλ οι φοιτητές διάλεξαν για μεταβατική πρωθυπουργό μια 73χρονη πρώην ανώτατη δικαστή

Ο διορισμός της Σουσίλα Κάρκι ήταν απαίτηση των φοιτητών που βγήκαν μαζικά στους δρόμους καταγγέλλοντας τη διαφθορά και την απαγόρευση των social media.
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: Απαγόρευσαν σε γυναίκα να ταΐζει εκατοντάδες περιστέρια που είχαν κατακλύσει μία πολυκατοικία

Διεθνή / Ιταλία: Απαγόρευσαν σε γυναίκα να ταΐζει περιστέρια γιατί είχαν κατακλύσει ολόκληρη πολυκατοικία

Η απαγόρευση επιβλήθηκε μετά από την οργή των ενοίκων της πολυκατοικίας, που όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν ζούσαν μία «κόλαση» από τα φτερά και τα περιττώματα
LIFO NEWSROOM
«Άκουσα φωνές, έλεγχαν το μυαλό μου»: Τι είπε από τη φυλακή ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Ιρίνα Ζαρούτσκα

Διεθνή / «Άκουσα φωνές, έλεγχαν το μυαλό μου»: Τι είπε από τη φυλακή ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Ιρίνα Ζαρούτσκα

Ο 34χρονος, που έχει διαγνωστεί με σχιζοφρένεια, ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση είχε φυτέψει «υλικά» στον εγκέφαλό του και ότι αυτοί τον «έλεγχαν» τη στιγμή της επίθεσης
LIFO NEWSROOM