Η Ρωσία κατά του καταλανικού δημοψηφίσματος

Η Ρωσία κατά του καταλανικού δημοψηφίσματος Facebook Twitter
0

Η ισπανική πρεσβεία στη Μόσχα ευχαρίστησε σήμερα, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο TASS, το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών για την στάση που τήρησε αναφορικά με το δημοψήφισμα της Κυριακής που πραγματοποιήθηκε στην Καταλονία. Οι ευχαριστίες της ισπανικής πρεσβείας, αναρτήθηκαν στην σελίδα της στο Twitter στο οποίο έγραφε συγκεκριμένα: «Ευχαριστούμε το ΥΠΕΞ της Ρωσίας για την στάση του αναφορικά με το παράνομο δημοψήφισμα-Θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε την κυβέρνηση και τα ρωσικά ΜΜΕ για τις θέσεις της Ισπανίας».

 

Στις 28 Σεπτεμβρίου, κατά την διάρκεια της επίσημης ενημέρωσης, η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρία Ζαχάροβα, είχε χαρακτηρίσει την κατάσταση στην Καταλονία, εσωτερική υπόθεση της Ισπανίας, υπογραμμίζοντας ότι η Μόσχα σέβεται την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας.. Σύμφωνα με την ίδια «το λεγόμενο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία, κατά τον ίδιο τρόπο όπως και τις άλλες μονομερείς ενέργειες των τοπικών νομοθετών,τις αντιμετωπίζουμε στο πλαίσιο των σχετικών αποφάσεων που έχει λάβει επί του θέματος το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ισπανίας».

 

Διαφοροποιημένη υπήρξε η στάση που τήρησε ο ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών υποθέσεων του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, Κωνσταντίν Κόσατσεφ, ο οποίος σχολιάζοντας το δημοψήφισμα στην Καταλονία, δήλωσε ότι η ισπανική κυβέρνηση πρέπει να αντιληφθεί ότι ένας πόλεμος με τον δικό της λαό εγκυμονεί την κατάρρευση του κράτους και ότι με τους Καταλανούς πρέπει να συνδιαλέγεται και να μην τους θεωρείς αποσχιστές».

 

Μάλιστα ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών υποθέσεων, παρομοίασε το δημοψήφισμα στην Καταλονία με το δημοψήφισμα που διενεργήθηκε στο Ιρακινό Κουρδιστάν λέγοντας ότι «πρόκειται για μια ακόμη εμφανή μετωπική σύγκρουση δύο θεμελιωδών αρχών, με τις οποίες ζει η ανθρωπότητα, που είναι η εδαφική ακεραιότητα και το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης».

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΟΥΒΑ ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Διεθνή / Στην Κούβα ο αρχηγός της CIA: Η ενεργειακή κρίση βαθαίνει στη χώρα

Εκατοντάδες πολίτες βγήκαν ξανά στους δρόμους της Αβάνας διαμαρτυρόμενοι για τις πολύωρες διακοπές ρεύματος και τις σοβαρές ελλείψεις καυσίμων, την ώρα που η ενεργειακή κρίση στην Κούβα βαθαίνει ολοένα και περισσότερο
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: «Έχω πλήρη επίγνωση των λαθών μου στο παρελθόν, έχω αναλάβει την ευθύνη»

Ο πρίγκιπας Χάρι προειδοποιεί για την ανησυχητική αύξηση του αντισημιτισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο, τονίζοντας ότι το μίσος προς τις κοινότητες πρέπει να αντιμετωπίζεται με αποφασιστικότητα και χωρίς σιωπή
THE LIFO TEAM
NEW YORK TIMES ΙΣΡΑΗΛ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΜΗΝΥΣΗ

Διεθνή / Ισραήλ: Μηνύει τους NYT για άρθρο που καταγράφει βιασμούς Παλαιστινίων κρατουμένων

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου κατηγόρησε τους New York Times ότι «συκοφαντούν τους στρατιώτες του Ισραήλ» και επιχειρούν να δημιουργήσουν «ψευδή εξίσωση» ανάμεσα στη Χαμάς και τον ισραηλινό στρατό
THE LIFO TEAM