Η Λιζ Τρας και η καταιγίδα: Πώς υποδέχθηκαν οι βρετανικές εφημερίδες τη νέα πρωθυπουργό

Η Λιζ Τρας και η καταιγίδα: Πώς υποδέχθηκαν οι βρετανικές εφημερίδες τη νέα πρωθυπουργό Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Η Λιζ Τρας έχει δύσκολη δουλειά μπροστά της. Αλλά τουλάχιστον έκανε το πρώτο βήμα της ως πρωθυπουργός της Βρετανίας «ενθουσιάζοντας» τους αρχισυντάκτες των εφημερίδων της χώρας, με μια ατάκα της που αποδείχθηκε «δώρο» για τα πρωτοσέλιδα. 

Μία καταιγίδα απείλησε το πρώτο διάγγελμα της Τρας έξω από το Νο10 της Ντάουνινγκ Στριτ, αλλά ο ουρανός καθάρισε την κατάλληλη στιγμή. Παρόλα αυτά, η ατάκα της πρωθυπουργού περί «καταιγίδας», αναφορικά με την κρίση για το κόστος διαβίωσης, ήταν εκείνη που μονοπώλησε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. 

«Μπορούμε να ξεπεράσουμε την καταιγίδα», είναι ο τίτλος της Telegraph. Η υπόσχεσή της να μπει όριο στους λογαριασμούς της ενέργειας στις 2.500 λίρες μπορεί να ρίξει στο μισό τον πληθωρισμό μέχρι το επόμενο καλοκαίρι, αναφέρει η εφημερίδα που επικροτεί το πιο ποικιλόμορφο υπουργικό συμβούλιο. 

Ίδιος είναι ο τίτλος των Τimes, που αναφέρουν ότι η Τρας θα ανακοινώσει «ιστορικό πακέτο» μειώσεων φόρων. Στην κεντρική φωτογραφία, η πρωθυπουργός ποζάρει με τον σύζυγό της, Χιου Ο’ Λίρι, μπροστά από την πρωθυπουργική κατοικία. 

«Μαζί μπορούμε να αντέξουμε την καταιγίδα», είναι ο τίτλος της Mail, της Metro και της The Northern Echo. Στο ίδιο μοτίβο και η Express, που σχολιάζει ότι η Τρας πήρε εκδίκηση από τους συμμάχους του Ρίσι Σούνακ με έναν σκληρό ανασχηματισμό. 

Ο Guardian «έπιασε» ανάποδα τη μεταφορά που χρησιμοποίησε η πρωθυπουργός. «Μέσα στην καταιγίδα: Η Τρας υπόσχεται να επιλύσει την κρίση για το κόστος διαβίωσης», είναι ο κεντρικός τίτλος της εφημερίδας. 

«Η Τρας ανέλαβε καθήκοντα με την υπόσχεση ότι θα οδηγήσει τη Βρετανία εκτός της ενεργειακής καταιγίδας», είναι ο τίτλος των Financial Times. 

«Τώρα διορθώστε τη Βρετανία που διαλύσατε», είναι ο κεντρικός τίτλος της Mirror, που κατηγορεί τις κυβερνήσεις των Τόρις τα τελευταία 12 χρόνια για τα προβλήματα της χώρας. 

Τέλος, «Hello Liz» ο τίτλος της Sun, με μια φωτογραφία από τη συνάντηση της Λιζ Τρας με την βασίλισσα Ελισάβετ. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ - Σι Τζινπίνγκ: Τον Απρίλιο στην Κίνα ο Αμερικανός πρόεδρος

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Ετοιμάζει ταξίδι στην Κίνα, έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία με τον Σι Τζινπίνγκ

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν, μεταξύ άλλων, για τον πόλεμο στην Ουκρανία, με τον Σι Τζινπίνγκ να επαναλαμβάνει ότι η Κίνα στηρίζει όλες τις προσπάθειες που συμβάλλουν στην ειρήνη
LIFO NEWSROOM
«Είναι εντελώς ντροπιαστικό» - Ουκρανοί στρατιώτες μιλούν για το σχέδιο ειρήνης των ΗΠΑ

Διεθνή / «Είναι εντελώς ντροπιαστικό» - Ουκρανοί στρατιώτες μιλούν για το σχέδιο ειρήνης των ΗΠΑ

Ουκρανοί στρατιώτες που βρίσκονται στο μέτωπο του πολέμου σχολιάζουν το αμερικανικό σχέδιο ειρήνης, με κάποιους να το απορρίπτουν πλήρως και άλλους να δηλώνουν πως «είναι ώρα να συμφωνήσουμε τουλάχιστον σε ένα πράγμα»
LIFO NEWSROOM
Στάρμερ για πρίγκιπα Άντριου: «Οι άνθρωποι πρέπει να παρέχουν στοιχεία στους ερευνητές»

Διεθνή / Στάρμερ για πρίγκιπα Άντριου: «Οι άνθρωποι πρέπει να παρέχουν στοιχεία στους ερευνητές»

Ο Άντριου στερήθηκε τους βασιλικούς του τίτλους και τις τιμητικές διακρίσεις τον περασμένο μήνα, καθώς η βασιλική οικογένεια προσπάθησε να αποστασιοποιηθεί από τις επικρίσεις για τη σχέση του με τον Έπσταϊν
LIFO NEWSROOM