Η Λιζ Τρας και η καταιγίδα: Πώς υποδέχθηκαν οι βρετανικές εφημερίδες τη νέα πρωθυπουργό

Η Λιζ Τρας και η καταιγίδα: Πώς υποδέχθηκαν οι βρετανικές εφημερίδες τη νέα πρωθυπουργό Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Η Λιζ Τρας έχει δύσκολη δουλειά μπροστά της. Αλλά τουλάχιστον έκανε το πρώτο βήμα της ως πρωθυπουργός της Βρετανίας «ενθουσιάζοντας» τους αρχισυντάκτες των εφημερίδων της χώρας, με μια ατάκα της που αποδείχθηκε «δώρο» για τα πρωτοσέλιδα. 

Μία καταιγίδα απείλησε το πρώτο διάγγελμα της Τρας έξω από το Νο10 της Ντάουνινγκ Στριτ, αλλά ο ουρανός καθάρισε την κατάλληλη στιγμή. Παρόλα αυτά, η ατάκα της πρωθυπουργού περί «καταιγίδας», αναφορικά με την κρίση για το κόστος διαβίωσης, ήταν εκείνη που μονοπώλησε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. 

«Μπορούμε να ξεπεράσουμε την καταιγίδα», είναι ο τίτλος της Telegraph. Η υπόσχεσή της να μπει όριο στους λογαριασμούς της ενέργειας στις 2.500 λίρες μπορεί να ρίξει στο μισό τον πληθωρισμό μέχρι το επόμενο καλοκαίρι, αναφέρει η εφημερίδα που επικροτεί το πιο ποικιλόμορφο υπουργικό συμβούλιο. 

Ίδιος είναι ο τίτλος των Τimes, που αναφέρουν ότι η Τρας θα ανακοινώσει «ιστορικό πακέτο» μειώσεων φόρων. Στην κεντρική φωτογραφία, η πρωθυπουργός ποζάρει με τον σύζυγό της, Χιου Ο’ Λίρι, μπροστά από την πρωθυπουργική κατοικία. 

«Μαζί μπορούμε να αντέξουμε την καταιγίδα», είναι ο τίτλος της Mail, της Metro και της The Northern Echo. Στο ίδιο μοτίβο και η Express, που σχολιάζει ότι η Τρας πήρε εκδίκηση από τους συμμάχους του Ρίσι Σούνακ με έναν σκληρό ανασχηματισμό. 

Ο Guardian «έπιασε» ανάποδα τη μεταφορά που χρησιμοποίησε η πρωθυπουργός. «Μέσα στην καταιγίδα: Η Τρας υπόσχεται να επιλύσει την κρίση για το κόστος διαβίωσης», είναι ο κεντρικός τίτλος της εφημερίδας. 

«Η Τρας ανέλαβε καθήκοντα με την υπόσχεση ότι θα οδηγήσει τη Βρετανία εκτός της ενεργειακής καταιγίδας», είναι ο τίτλος των Financial Times. 

«Τώρα διορθώστε τη Βρετανία που διαλύσατε», είναι ο κεντρικός τίτλος της Mirror, που κατηγορεί τις κυβερνήσεις των Τόρις τα τελευταία 12 χρόνια για τα προβλήματα της χώρας. 

Τέλος, «Hello Liz» ο τίτλος της Sun, με μια φωτογραφία από τη συνάντηση της Λιζ Τρας με την βασίλισσα Ελισάβετ. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

KATY PERRY RUBY ROSE ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ

Διεθνή / Katy Perry: Η αστυνομία ερευνά τις καταγγελίες της Ruby Rose για σεξουαλική κακοποίηση σε νυχτερινό μαγαζί

Εκπρόσωπος της Perry αρνείται τις κατηγορίες, τις οποίες δημοσίευσε η Rose στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χαρακτηρίζοντάς τες «επικίνδυνα και απερίσκεπτα ψέματα»
THE LIFO TEAM
ΤΖΕΙ ΝΤΙ ΒΑΝΣ ΠΑΠΑΣ ΛΕΩΝ ΗΠΑ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Τζέι Ντι Βανς: «Ο Πάπας πρέπει να είναι πιο προσεκτικός όταν μιλά για ζητήματα θεολογίας»

Ο Βανς, ο οποίος είναι καθολικός, άσκησε κριτική στον ποντίφικα για τις τοποθετήσεις του σχετικά με τον πόλεμο, υποστηρίζοντας ότι δεν ανταποκρίνονται στη «σωστή» θεολογική προσέγγιση
THE LIFO TEAM
ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Διεθνή / Το νέο σύστημα εισόδου-εξόδου στην ΕΕ προκαλεί καθυστερήσεις έως και τριών ωρών

«Η κατάσταση τις επόμενες εβδομάδες και ιδιαίτερα τους μήνες αιχμής του καλοκαιριού θα είναι απλώς μη διαχειρίσιμη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο διευθυντής του ευρωπαϊκού τμήματος του Διεθνούς Συμβουλίου Αεροδρομίων
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΕΡΥΘΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ ΠΕΡΣΙΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ

Διεθνή / Το Ιράν απειλεί να αποκλείσει την Ερυθρά Θάλασσα και τον Περσικό Κόλπο αν συνεχιστεί ο αμερικανικός αποκλεισμός

Παρότι η Τεχεράνη δεν διαθέτει ακτογραμμή στην Ερυθρά Θάλασσα, θεωρείται ότι μπορεί να ασκήσει επιρροή στην περιοχή μέσω των συμμάχων της στην Υεμένη, των ανταρτών Χούθι
THE LIFO TEAM
ΚΑΡΟΛΟΣ ΗΠΑ ΟΜΙΛΙΑ

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Η ιστορική κίνηση που ετοιμάζει ενόψει της επίσκεψής του στις ΗΠΑ

Ο βασιλιάς θα ταξιδέψει στις ΗΠΑ εν μέσω του έντονου κλίματος ανάμεσα σε Τραμπ και Στάρμερ, και αυξανόμενων επικρίσεων προς τον μονάρχη για την εμπλοκή της οικογένειάς του στην υπόθεση Έπσταϊν
THE LIFO TEAM