Η Λιζ Τρας και η καταιγίδα: Πώς υποδέχθηκαν οι βρετανικές εφημερίδες τη νέα πρωθυπουργό

Η Λιζ Τρας και η καταιγίδα: Πώς υποδέχθηκαν οι βρετανικές εφημερίδες τη νέα πρωθυπουργό Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Η Λιζ Τρας έχει δύσκολη δουλειά μπροστά της. Αλλά τουλάχιστον έκανε το πρώτο βήμα της ως πρωθυπουργός της Βρετανίας «ενθουσιάζοντας» τους αρχισυντάκτες των εφημερίδων της χώρας, με μια ατάκα της που αποδείχθηκε «δώρο» για τα πρωτοσέλιδα. 

Μία καταιγίδα απείλησε το πρώτο διάγγελμα της Τρας έξω από το Νο10 της Ντάουνινγκ Στριτ, αλλά ο ουρανός καθάρισε την κατάλληλη στιγμή. Παρόλα αυτά, η ατάκα της πρωθυπουργού περί «καταιγίδας», αναφορικά με την κρίση για το κόστος διαβίωσης, ήταν εκείνη που μονοπώλησε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. 

«Μπορούμε να ξεπεράσουμε την καταιγίδα», είναι ο τίτλος της Telegraph. Η υπόσχεσή της να μπει όριο στους λογαριασμούς της ενέργειας στις 2.500 λίρες μπορεί να ρίξει στο μισό τον πληθωρισμό μέχρι το επόμενο καλοκαίρι, αναφέρει η εφημερίδα που επικροτεί το πιο ποικιλόμορφο υπουργικό συμβούλιο. 

Ίδιος είναι ο τίτλος των Τimes, που αναφέρουν ότι η Τρας θα ανακοινώσει «ιστορικό πακέτο» μειώσεων φόρων. Στην κεντρική φωτογραφία, η πρωθυπουργός ποζάρει με τον σύζυγό της, Χιου Ο’ Λίρι, μπροστά από την πρωθυπουργική κατοικία. 

«Μαζί μπορούμε να αντέξουμε την καταιγίδα», είναι ο τίτλος της Mail, της Metro και της The Northern Echo. Στο ίδιο μοτίβο και η Express, που σχολιάζει ότι η Τρας πήρε εκδίκηση από τους συμμάχους του Ρίσι Σούνακ με έναν σκληρό ανασχηματισμό. 

Ο Guardian «έπιασε» ανάποδα τη μεταφορά που χρησιμοποίησε η πρωθυπουργός. «Μέσα στην καταιγίδα: Η Τρας υπόσχεται να επιλύσει την κρίση για το κόστος διαβίωσης», είναι ο κεντρικός τίτλος της εφημερίδας. 

«Η Τρας ανέλαβε καθήκοντα με την υπόσχεση ότι θα οδηγήσει τη Βρετανία εκτός της ενεργειακής καταιγίδας», είναι ο τίτλος των Financial Times. 

«Τώρα διορθώστε τη Βρετανία που διαλύσατε», είναι ο κεντρικός τίτλος της Mirror, που κατηγορεί τις κυβερνήσεις των Τόρις τα τελευταία 12 χρόνια για τα προβλήματα της χώρας. 

Τέλος, «Hello Liz» ο τίτλος της Sun, με μια φωτογραφία από τη συνάντηση της Λιζ Τρας με την βασίλισσα Ελισάβετ. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

RSF ΝΤΟΥΜΠΑΙ ΣΟΥΔΑΝ

Διεθνή / Σουδάν: Έρευνα συνδέει ηγέτες της RSF με ακίνητα αξίας 20,7 εκατ. ευρώ στο Ντουμπάι

Η έκθεση αναφέρει ότι το Ντουμπάι λειτουργεί ως ασφαλές καταφύγιο για περιουσιακά στοιχεία που συνδέονται με την RSF, ενώ η οργάνωση κατηγορείται για γενοκτονία και εγκλήματα πολέμου
THE LIFO TEAM
Αίγυπτος: Νεκρός Γερμανός τουρίστας - φίδι μπήκε στο παντελόνι του και τον δάγκωσε

Διεθνή / Αίγυπτος: Νεκρός Γερμανός τουρίστας - Φίδι μπήκε στο παντελόνι του και τον δάγκωσε

Οι εισαγγελικές αρχές στη Γερμανία ερευνούν την υπόθεση και αναμένουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, προκειμένου να διαπιστωθούν με ακρίβεια τα αίτια θανάτου
THE LIFO TEAM
ΙΝΔΙΑ ΣΚΕΛΕΤΟΣ ΑΔΕΛΦΗ

Διεθνή / Ινδία: Άνδρας μετέφερε τον σκελετό της αδελφής του σε τράπεζα για να αποδείξει τον θάνατό της

Προσοχή σκληρές εικόνες - Ο άνδρας εξήγησε ότι απογοητεύτηκε από τη γραφειοκρατία και έτσι έφτασε στο σημείο να μεταφέρει τα οστά, για να αποδείξει ότι η αδελφή του είχε πεθάνει
THE LIFO TEAM