Η Λιζ Τρας και η καταιγίδα: Πώς υποδέχθηκαν οι βρετανικές εφημερίδες τη νέα πρωθυπουργό

Η Λιζ Τρας και η καταιγίδα: Πώς υποδέχθηκαν οι βρετανικές εφημερίδες τη νέα πρωθυπουργό Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Η Λιζ Τρας έχει δύσκολη δουλειά μπροστά της. Αλλά τουλάχιστον έκανε το πρώτο βήμα της ως πρωθυπουργός της Βρετανίας «ενθουσιάζοντας» τους αρχισυντάκτες των εφημερίδων της χώρας, με μια ατάκα της που αποδείχθηκε «δώρο» για τα πρωτοσέλιδα. 

Μία καταιγίδα απείλησε το πρώτο διάγγελμα της Τρας έξω από το Νο10 της Ντάουνινγκ Στριτ, αλλά ο ουρανός καθάρισε την κατάλληλη στιγμή. Παρόλα αυτά, η ατάκα της πρωθυπουργού περί «καταιγίδας», αναφορικά με την κρίση για το κόστος διαβίωσης, ήταν εκείνη που μονοπώλησε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. 

«Μπορούμε να ξεπεράσουμε την καταιγίδα», είναι ο τίτλος της Telegraph. Η υπόσχεσή της να μπει όριο στους λογαριασμούς της ενέργειας στις 2.500 λίρες μπορεί να ρίξει στο μισό τον πληθωρισμό μέχρι το επόμενο καλοκαίρι, αναφέρει η εφημερίδα που επικροτεί το πιο ποικιλόμορφο υπουργικό συμβούλιο. 

Ίδιος είναι ο τίτλος των Τimes, που αναφέρουν ότι η Τρας θα ανακοινώσει «ιστορικό πακέτο» μειώσεων φόρων. Στην κεντρική φωτογραφία, η πρωθυπουργός ποζάρει με τον σύζυγό της, Χιου Ο’ Λίρι, μπροστά από την πρωθυπουργική κατοικία. 

«Μαζί μπορούμε να αντέξουμε την καταιγίδα», είναι ο τίτλος της Mail, της Metro και της The Northern Echo. Στο ίδιο μοτίβο και η Express, που σχολιάζει ότι η Τρας πήρε εκδίκηση από τους συμμάχους του Ρίσι Σούνακ με έναν σκληρό ανασχηματισμό. 

Ο Guardian «έπιασε» ανάποδα τη μεταφορά που χρησιμοποίησε η πρωθυπουργός. «Μέσα στην καταιγίδα: Η Τρας υπόσχεται να επιλύσει την κρίση για το κόστος διαβίωσης», είναι ο κεντρικός τίτλος της εφημερίδας. 

«Η Τρας ανέλαβε καθήκοντα με την υπόσχεση ότι θα οδηγήσει τη Βρετανία εκτός της ενεργειακής καταιγίδας», είναι ο τίτλος των Financial Times. 

«Τώρα διορθώστε τη Βρετανία που διαλύσατε», είναι ο κεντρικός τίτλος της Mirror, που κατηγορεί τις κυβερνήσεις των Τόρις τα τελευταία 12 χρόνια για τα προβλήματα της χώρας. 

Τέλος, «Hello Liz» ο τίτλος της Sun, με μια φωτογραφία από τη συνάντηση της Λιζ Τρας με την βασίλισσα Ελισάβετ. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΑΝ ΜΑΚΚΕΛΕΝ ΛΟΑΤΚΙ ΚΟΙΝΟΠΟΛΙΤΕΙΑ

Διεθνή / Ο Ίαν ΜακΚέλεν σε πορεία διαμαρτυρίας κατά της ποινικοποίησης των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων

Ο ηθοποιός ένωσε τις δυνάμεις του με τους διαδηλωτές στο κέντρο του Λονδίνου, ενάντια στους νόμους που ισχύουν σε 29 χώρες της Κοινοπολιτείας, όπου οι ομοφυλοφιλικές σχέσεις παραμένουν παράνομες
THE LIFO TEAM
ΠΥΡΓΟΣ ΤΡΑΜΠ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΤΙΦΛΙΔΑ ΓΕΩΡΓΙΑ

Διεθνή / Γιατί η κατασκευή ενός Πύργου Τραμπ στην Τιφλίδα εγείρει ανησυχίες;

Το project φέρνει στο προσκήνιο νέα ερωτήματα για πιθανή σύγκρουση συμφερόντων, καθώς συνδέεται με γη που ανήκει εν μέρει στην οικογένεια του φιλορώσου δισεκατομμυριούχου και de facto ηγέτη της Γεωργίας, Bidzina Ivanishvili, ο οποίος βρίσκεται υπό αμερικανικές κυρώσεις από το 2024
THE LIFO TEAM
ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

Διεθνή / Η άφιξη των Βρετανών ταξιδιωτών στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια πρέπει να είναι τρεις ώρες πριν την αναχώρησή τους

Το νέο σύστημα εισόδου-εξόδου που αντικαθιστά τις σφραγίδες στα διαβατήρια με ψηφιακή καταγραφή προκαλεί μεγάλες καθυστερήσεις στους συνοριακούς ελέγχους
THE LIFO TEAM
Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας δηλώνει πως οι ΗΠΑ είναι «απολύτως ικανές να ξαναρχίσουν τις επιθέσεις στο Ιράν»

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο υπουργός Άμυνας δηλώνει πως είμαστε «απολύτως ικανοί να ξαναρχίσουμε τις επιθέσεις στο Ιράν»

Ο Πιτ Χέγκσεθ τόνισε ακόμη ότι ο Ντόναλντ Τραμπ παραμένει «υπομονετικός» και επιδιώκει μια «μεγάλη συμφωνία» που θα εγγυάται ότι το Ιράν δεν θα αποκτήσει πυρηνικό όπλο
THE LIFO TEAM