Η Καταλονία αποφάσισε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της

Η Καταλονία αποφάσισε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Facebook Twitter
4

Το κοινοβούλιο της Καταλονίας ενέκρινε σήμερα με νόμο τη διεξαγωγή την 1η Οκτωβρίου ενός δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της βορειοανατολικής περιφέρειας, το οποίο η ισπανική κυβέρνηση έχει χαρακτηρίσει παράνομο, διαμηνύοντας ότι θα το σταματήσει.


Μια πλειοψηφία στο περιφερειακό καταλονικό κοινοβούλιο, που ελέγχεται από τα κόμματα που τάσσονται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας, ψήφισε υπέρ του νομοσχεδίου που επιτρέπει τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος και ορίζει το νομικό πλαίσιο για τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου κράτους.


Νωρίτερα σήμερα, η ισπανική συντηρητική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι προσέφυγε στο Συνταγματικό Δικαστήριο προκειμένου να αποτρέψει την ψήφιση από το κοινοβούλιο της Καταλονίας του συγκεκριμένου νόμου.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΖΟΓΟΣ ΖΑΡΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΥΧΗΣ

Διεθνή / Μελέτη: Οι ιθαγενείς της Αμερικής έπαιζαν παιχνίδια τύχης πριν από 12.000 χρόνια

Τα πρώτα ζάρια εμφανίστηκαν πριν από περίπου 12.000 χρόνια στις Μεγάλες Πεδιάδες της Βόρειας Αμερικής, δηλαδή περισσότερα από 6.000 χρόνια πριν από τα παλαιότερα γνωστά παραδείγματα, σύμφωνα με τη μελέτη
THE LIFO TEAM
ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΙΣΡΑΗΛ ΒΑΝΣ

Διεθνή / Στο Πακιστάν οι συνομιλίες ΗΠΑ–Ιράν με Βανς – Οι όροι της Τεχεράνης και οι «κόκκινες γραμμές»

Παρά ορισμένα συγκρατημένα θετικά μηνύματα από τη διαδικασία, οι διαφορές παραμένουν βαθιές, με τις δύο πλευρές να προσέρχονται με διαφορετικές προτεραιότητες
THE LIFO TEAM
ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΙΘΥΜΙΑ

Διεθνή / Βασίλισσα Ελισάβετ: Ποια ήταν η τελευταία επιθυμία που είχε και αφορούσε τα δισέγγονά της

Αν και το παλάτι δεν αποκάλυψε ποτέ λεπτομέρειες για την κατάσταση της υγείας της, φέρεται να επιδεινώθηκε το καλοκαίρι του 2022 και σύμφωνα με τις πληροφορίες υπήρχε μια αίσθηση αποχαιρετισμού στις τελευταίες δημόσιες εμφανίσεις της
THE LIFO TEAM
ΛΙΒΑΝΟΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΙΣΡΑΗΛ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ

Διεθνή / Λίβανος: Πότε οι συνομιλίες με Ισραήλ, το μήνυμα της Χεζμπολάχ - Έκκληση να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί

Αφού τέθηκε σε εφαρμογή κατάπαυση πυρός ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν, το Ισραήλ υποστήριξε- αντίθετα με τον πρωθυπουργό του Πακιστάν που ήταν ο μεσολαβητής «κλειδί»- ότι ο Λίβανος δεν συμπεριλαμβανόταν στη συμφωνία
THE LIFO TEAM
ΓΑΛΛΙΑ FAST FOOD ΓΑΛΛΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Διεθνή / Γαλλία: Το fast food εκτοξεύεται στη «γενέτειρα» της haute cuisine, προκαλώντας ανησυχία στον κλάδο

Πλέον περισσότερο από το μισό της αγοράς προέρχεται από fast food και fast casual επιχειρήσεις, σε μία τάση που στηρίζεται κυρίως στους νεότερους καταναλωτές και στα social media
THE LIFO TEAM

σχόλια

4 σχόλια
Μόνο κάτι άλλο θέλω να πω ειδικά σε αυτούς που πιστέυον ότι το θέμα είναι ιστορικό. Η Ισπανία είναι ένα μεγάλο μείγμα πολιτισμών, κάθε περιοχή από τις 17 έχει μια ιστορία, μια κουλτούρα και ένα διαφορετικό τρόπο να μιλάμε. Στην Ανδαλουσία μιλάμε τη διάλεκτο μας και όταν μιλάω με τους φίλους μου από Γαλικία ή από Μαδρίτη διασκεδάζουμε σχολιάζοντας αυτές τις διαφορές και δεν έχουμε κανένα θέμα με το γεγονός ότι είμαστε και Ισπανοί. Αυτό ακριβώς μας ενώνει, διαφορετικά θα μέναμε ο καθένας στην περιοχή του και θα είχαμε 17 μικρές χώρες. Το θέμα είναι οικονομικό. Όταν οι βάσκοι σκότωναν για να καταφέρουν το ίδιο, σταμάτησαν αφού πήραν τα λεφτά που ήθελαν. Το ότι μιλάνε κι εκεί μια άλλη γλώσσα δεν είναι τόσο σημαντικό, άλλα θέματα χωρίζουν τους ανθρώπους. Buenas noches Grecia. Ελλάδα σ΄αγαπώ!
Σαν Ισπανίδα ντρέπομαι. Απλά να ξέρετε ότι δεν είναι κάτι που θέλουν οι περισσότεροι καταλανοί, ούτε οι μισοί, θα δείτε την 1 Οκτ. Αυτοί οι λίγοι independentistas κάνουν πολύ θόρυβο και έτσι φαίνεται ότι είναι πολλοί. 'Ενας λογικός άνθρωπος ξέρει πολύ καλά ότι οι συνέπειες θα ήταν καταστροφικές από πολλές πλευρές. ESPAÑA UNIDA.