Η Google αναβάλει την επιστροφή των εργαζομένων στα γραφεία της- Ετοιμάζει «ευέλικτο» μοντέλο

Η Google αναβάλει την επιστροφή των εργαζομένων στα γραφεία της- Ετοιμάζει «ευέλικτο» μοντέλο Facebook Twitter
EPA
0

Οι εργαζόμενοι στη Google δεν θα επιστρέψουν στα γραφεία τους μέχρι τον Σεπτέμβριο. Και όταν αυτό γίνει, μπορεί να μην πηγαίνουν πέντε φορές την εβδομάδα.

Σε ένα email προς τους εργαζόμενους, ο CEO της μητρικής εταιρείας της Google, της Alphabet, Σουντάρ Πιτσάι ανέφερε ότι η εταιρεία θα δοκιμάσει την ιδέα μιας «ευέλικτης» εργασιακής εβδομάδας. Σύμφωνα με αυτό το πλάνο, οι εργαζόμενοι θα δουλεύουν τουλάχιστον τρεις ημέρες στο γραφείο και τις υπόλοιπες από το σπίτι.

«Εξετάζουμε την υπόθεση ότι ένα ευέλικτο εργασιακό μοντέλο θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη παραγωγικότητα, συνεργασία και ευημερία», ανέφερε στο email ο Πιτσάι, σύμφωνα με τους New York Times. «Καμία εταιρεία της κλίμακάς μας δεν έχει δημιουργήσει ποτέ ένα πλήρες υβριδικό μοντέλο εργασίας- αν και μερικές έχουν αρχίσει να το εξετάζουν- οπότε θα είναι ενδιαφέρον να το δοκιμάσουμε», σημείωνε ακόμη.

Στο email δεν διευκρινίζεται αν η εταιρεία θα απαιτήσει οι εργαζόμενοί της να έχουν κάνει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό προτού επιστρέψουν στο γραφείο. Η Google έχει συστήσει στους εργαζομένους της να κάνουν το εμβόλιο όταν ο γιατρός τους ή οι τοπικές υγειονομικές αρχές τους ενημερώσουν ότι είναι διαθέσιμο για εκείνους.

Τον περασμένο Μάρτιο η Google ήταν από τις πρώτες εταιρείες που προχώρησαν σε τηλεργασία. Από τότε επανειλημμένα έχει αναβάλει την επιστροφή στο γραφείο που αρχικά επρόκειτο να γίνει τον Ιανουάριο του 2021, στη συνέχεια τον Ιούλιο και τώρα τον Σεπτέμβριο της επόμενης χρονιάς.

Η Google δεν είναι η μόνη που εξετάζει την «ευέλικτη» εβδομάδα εργασίας. Τον Οκτώβριο η Dropbox ανακοίνωσε ότι οι 3.000 εργαζόμενοι της θα συνεχίσουν την τηλεργασία για τον περισσότερο καιρό, αλλά περιστασιακά θα πηγαίνουν στο γραφείο, για πιο συλλογική εργασία.

Από την άλλη, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ έχει δηλώσει ότι έως και το 50% των εργαζομένων του Facebook θα δουλεύουν από το σπίτι την επόμενη δεκαετία. Το Τwitter έχει ανακοινώσει ότι αν εργαζόμενοι επιθυμούν να κάνουν μόνιμο το καθεστώς τηλεργασίας, αυτό θα γίνει δεκτό.

Με πληροφορίες από ΝΥΤ, CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Milliyet: Το ΕΛΚ μπλοκάρει την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ εν όψει Ευρωεκλογών

Διεθνή / Milliyet: Το ΕΛΚ σχεδιάζει να τερματίσει το καθεστώς της Τουρκίας ως υποψήφιας για ένταξη στην ΕΕ πριν τις ευρωεκλογές

Άρθρο στην ακραίως λαϊκιστική και φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα Milliyet, μιλά για προεκλογική διακήρυξη του ΕΛΚ λίγο πριν από τις Ευρωεκλογές
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ