Γέννησε η τραυματισμένη έγκυος από το βομβαρδισμένο μαιευτήριο στη Μαριούπολη

Γέννησε η τραυματισμένη έγκυος από το βομβαρδισμένο μαιευτήριο στη Μαριούπολη Facebook Twitter
0

H τραυματισμένη έγκυος από το βομβαρδισμένο μαιευτήριο της φωτογραφίας στη Μαριούπολη που έγινε viral αλλά και αντικείμενο ρωσικής προπαγάνδας φέρεται να γέννησε ένα κοριτσάκι.

Η Mariana Vishegirskaya φαίνεται σε νέες φωτογραφίες, που έδωσε στη δημοσιότητα το Associated Press, να ξεκουράζεται σε ένα νοσοκομείο με την νεογέννητη κόρη της, Veronika. Ο σύζυγός της, Yuri, ήταν στο πλευρό της και κρατούσε το νεογέννητο σε μια από τις φωτογραφίες.

Η Vishegirskaya φέρεται να είναι beauty blogger και influencer, με τον λογαριασμό της στο Instagram να μετρά πάνω από 75.000 followers. 

Η πρεσβεία της Ρωσίας στη Βρετανία ισχυρίστηκε στο Twitter, χωρίς αποδείξεις, πως η γυναίκα στη φωτογραφία με τα αίματα στο πρόσωπο που φαίνεται να φεύγει από το μαιευτήριο, είναι ηθοποιός που παρίστανε την τραυματία.

Η ρωσική πρεσβεία ανέφερε σε μια σειρά από μηνύματα, που πλέον έχουν διαγραφεί, ότι το συγκεκριμένο νοσοκομείο «δεν λειτουργούσε πλέον» αλλά χρησιμοποιούταν από το νεοναζιστικό Τάγμα Αζόφ, που είχε διώξει το προσωπικό. 

Ένα από τα tweets έγραφε πως η γυναίκα, που ονομάζεται Marianna Podgurskaya, χρησιμοποίησε «πολύ ρεαλιστικό μακιγιάζ» για να φαίνεται τραυματισμένη στην φωτογραφία. Η Ναντίν Ντόρις, μέλος της βρετανικής Βουλής, έκανε λόγο για fake news και το Twitter αφαίρεσε τελικά τα μηνύματα.

Η Vishegirskaya φαίνεται σε προχωρημένη εγκυμοσύνη σε διάφορες φωτογραφίες στον λογαριασμό της στο Instagram, που κατακλύστηκε ωστόσο από επιθετικά σχόλια στα ρωσικά, στα οποία την κατηγορούσαν ότι συμμετείχε σε «ψεύτικη φωτογράφιση».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κίνα: Απαντά με στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από την Ταϊβάν στον απόηχο της ορκωμοσίας του νέου προέδρου

Διεθνή / Κίνα: Απαντά με στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από την Ταϊβάν στον απόηχο της ορκωμοσίας του νέου προέδρου

Το Πεκίνο παρουσιάζει τις ασκήσεις ως «αυστηρή τιμωρία» του Λάι Τσινγκ-Τε - Θεώρησαν πως ο λόγος που εκφώνησε στην ορκωμοσία του ισοδυναμούσε με αναγγελία της ανεξαρτησίας της Ταϊβάν
NEWSROOM