Γαλλία: Διαδηλωτές απέκλεισαν την είσοδο στο μουσείο του Λούβρου- Αντιδράσεις για το συνταξιοδοτικό

Γαλλία: Διαδηλωτές απέκλεισαν την είσοδο στο μουσείο του Λούβρου- Αντιδράσεις για το συνταξιοδοτικό Facebook Twitter
0

Στον αποκλεισμό του μουσείου του Λούβρου στο Παρίσι προχώρησαν σήμερα διαδηλωτές για το συνταξιοδοτικό στη Γαλλία. 

Σε συνέχεια την πολυήμερων κινητοποιήσεων διαδηλωτές, απέκλεισαν σήμερα το μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι, προκαλώντας απογοήτευση στους πολλούς επισκέπτες του μουσείου. 

Στο πλαίσιο διαδήλωσης κατά της μεταρρύθμισης του Μακρόν για ηλικία συνταξιοδότησης στα 64 χρόνια, δεκάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν γύρω από τη γυάλινη πυραμίδα του μουσείου του Λούβρου. Ένα πανό έγραφε χαρακτηριστικά «Συνταξιοδότηση στα 60 - Να δουλεύουμε λιγότερο για να ζήσουμε περισσότερο».

Την ίδια στιγμή μια μεγάλη ουρά από απογοητευμένους τουρίστες ανέμενε στην αυλή του Λούβρου. «Κρίμα που δεν μπορούμε να μπούμε μέσα», είπε ένας τουρίστας από την Αυστραλία, αλλά πρόσθεσε, «μπορώ να καταλάβω αυτούς τους ανθρώπους που έχουν πολιτικούς λόγους».

Η διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε μια ημέρα πριν από ένα 10ο γύρο πανεθνικών απεργιακών κινητοποιήσεων και διαδηλώσεων και μετά τις βιαιότητες που σημειώθηκαν σε πόλεις σε όλη τη Γαλλία αναφορικά με τις αλλαγές στο συνταξιοδοτικό σύστημα.

Σε μια άλλη εξέλιξη, η αστυνομία του Παρισιού ανακοίνωσε πως διεξάγει επιχείρηση για να εμποδίσει συγκεντρώσεις χωρίς σχετική άδεια μπροστά από το Κέντρο Πομπιντού, ένα άλλο σημαντικό μουσείο του Παρισιού.

Μία ξεναγός του Λούβρου βγήκε για να απευθυνθεί στους επισκέπτες. «Ελπίζουμε να κατανοείτε τους λόγους μας», τους είπε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM