Φρέντι Μπελέρης: Οι δικηγόροι του θα προσφύγουν στο Ανώτατο Δικαστήριο- Σκληρή απάντηση του ΥΠΕΞ

Φρέντι Μπελέρης: Οι δικηγόροι του θα προσφύγουν στο Ανώτατο Δικαστήριο Facebook Twitter
Φωτ.: Facebook
0

Παρά την σημερινή νέα αρνητική εξέλιξη στην υπόθεση της προφυλάκισης του Φρέντι Μπελέρη η νομική ομάδα του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας σκοπεύει να συνεχίσει την δικαστική μάχη. 

Η υπεράσπιση του Φρέντι Μπελέρη δήλωσε μετά την σημερινή απόρριψη της νέας έφεσης για άρση της προφυλάκισης ότι κατόπιν αυτού θα προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο με το ίδιο αίτημα. Ο αγώνας δρόμου για αποφυλάκισή του δημάρχου Φρέντι Μπελέρη αφορά και στην δυνατότητα προσωπικής παρουσίας στην ορκωμοσία του, ενόψει της σχετικής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.

Την ίδια στιγμή ανακοίνωση για την σημερινή νέα απόφαση απόρριψης του αιτήματος του Φρέντι Μπελέρη εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών.  «Η σημερινή απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισης του κ. Μπελέρη, προκειμένου να αναλάβει τα καθήκοντά του ως νέου Δημάρχου Χειμάρρας, παρεμποδίζει ευθέως την ορκωμοσία του και προκαλεί βαθύ προβληματισμό για τους πραγματικούς στόχους πίσω από τη δίωξη του» αναφέρει το υπουργείο.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών επανέλαβε πως παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και πως «αναμένει τον σεβασμό του τεκμηρίου της αθωότητας, θεμελιώδους στοιχείου του κράτους δικαίου από τη γειτονική χώρα».

Ο προσφάτως εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρης θα εξακολουθήσει να βρίσκεται προφυλακισμένος παρά τη νέα έφεση που άσκησε. Την παράταση της προφυλάκισής του Φρέντι Μπελέρη αποφάσισε σήμερα η ειδική εισαγγελία κατά της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος της Αλβανίας, όπως αναφέρει το himara.gr. 

Η έφεση του Φρέντι Μπελέρη απορρίφθηκε από τη δικαστή Αταλάντα Ζεκίρι. Οι δικηγόροι του Φρέντι Μπελέρη είχαν αιτηθεί την αποφυλάκισή του με περιοριστικά μέτρα. Προσκόμισαν δε και την απόφαση του δικαστηρίου Αυλώνας που τον αναγνωρίζει επισήμως ως δήμαρχο Χειμάρρας, ωστόσο δεν επηρεάστηκε η απόφαση της ειδικής εισαγγελίας. 

Υπενθυμίζεται πως στις αρχές Ιουνίου το αρμόδιο δικαστήριο των Τιρανών είχε λάβει την ίδια απόφαση ούτως ώστε ο Φρέντι Μπελέρης να παραμείνει στη φυλακή, ωστόσο τότε αποφυλακίστηκε ο συνεργάτης του Παντελής Κοκαβέσης. Στις 22 Μαϊου επίσης η ειδική εισαγγελία επίσης είχε αρνηθεί την αποφυλάκιση Μπελέρη. 

Η σύλληψή του από τις αλβανικές αστυνομικές δυνάμεις έγινε τα ξημερώματα της 12ης Μαiου, 2 ημέρες πριν από τις δημοτικές εκλογές.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι - «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι: «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Απρόσμενα θετικό το κλίμα της συνάντησης - «Συμφωνήσαμε σε περισσότερα από όσα περιμέναμε», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος - Τι απάντησε για τον χαρακτηρισμό «φασίστας» που του αποδίδει ο Μαμντάνι
LIFO NEWSROOM
Σεισμός στο Μπανγκλαντές: Πέντε νεκροί και τουλάχιστον 100 τραυματίες

Διεθνή / Σεισμός στο Μπανγκλαντές: Πέντε νεκροί και τουλάχιστον 100 τραυματίες

«Δεν έχω νιώσει ποτέ τέτοιο σεισμό στη ζωή μου. Ήμασταν στο γραφείο όταν άρχισαν να κουνιούνται τα έπιπλα. Τρέξαμε από τις σκάλες και είδαμε κι άλλους ανθρώπους να έχουν ήδη βγει έξω», είπε ένας εργαζόμενος στην Ντάκα
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Δραματική μείωση δωρεών μετά την εκεχειρία - Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις προειδοποιούν

Διεθνή / Γάζα: Δραματική μείωση δωρεών μετά την εκεχειρία - Ανθρωπιστικές οργανώσεις κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου

«Ο κόσμος νομίζει ότι οι Παλαιστίνιοι δεν χρειάζονται πλέον βοήθεια» - Απελπιστική ανάγκη για βοήθεια καθώς πλησιάζει ο χειμώνας στον παλαιστινιακό θύλακα
LIFO NEWSROOM
Η ακτοφυλακή των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως δεν θα θεωρεί πλέον τη σβάστικα «σύμβολο μίσους», αλλά λίγο μετά άλλαξε γνώμη

Διεθνή / Η ακτοφυλακή των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως δεν θα θεωρεί πλέον τη σβάστικα «σύμβολο μίσους», αλλά λίγο μετά άλλαξε γνώμη

«Αυτή δεν είναι μια ενημερωμένη πολιτική αλλά μια νέα πολιτική για την αντιμετώπιση τυχόν παραπληροφόρησης και για να επιβεβαιώσουμε εκ νέου ότι απαγορεύουμε αυτά τα σύμβολα», τονίζει σε δελτίο Τύπου η Ακτοφυλακή των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
ΜΑΜΝΤΑΝΙ ΤΡΑΜΠ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΗΜΕΡΑ

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Σήμερα η συνάντηση με Τραμπ - «Έτοιμος, ό,τι κι αν συμβεί» ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης

Ο Ζοχράν Μαμντάνι είναι ένας «αποφασισμένος αντίπαλος» του Ντόναλντ Τραμπ, τον οποίο κατηγορεί μεταξύ άλλων ότι υπερασπίζεται κατά προτεραιότητα τους πλέον εύπορους Αμερικανούς
LIFO NEWSROOM
BBC ΝΤΑΙΑΝΑ ΒΙΒΛΙΟ

Διεθνή / Νέο βιβλίο κατηγορεί το BBC για συγκάλυψη μετά τη συνέντευξη της πριγκίπισσας Νταϊάνα το 1995

Μια ανεξάρτητη έρευνα που ζήτησε το BBC επιβεβαίωσε το 2021 πως πλαστά έγγραφα είχαν παρουσιαστεί στον αδελφό της πριγκίπισσας, Τσαρλς Σπένσερ, προκειμένου να την πείσει να παραχωρήσει αυτήν τη συνέντευξη
LIFO NEWSROOM