Το «F9», η τελευταία ταινία του κινηματογραφικού franchise «Fast & Furious» θα προβληθεί στις Κάννες, πριν κυκλοφορήσει στη Γαλλία. 

 

Variety, Deadline και άλλα ξένα μέσα επιβεβαίωσαν πως το «F9» είναι η μεγάλη εισπρακτική επιτυχία που θα κάνει πρεμιέρα στη διάρκεια του 74ου Κινηματογραφικού Φεστιβάλ των Καννών πριν την κυκλοφορία της στη Γαλλία. 

 

Πρόσφατα ο Τιερί Φρεμώ, σκηνοθέτης και διευθυντής της διοργάνωσης, είπε στο Variety πως ένα blockbuster θα προβληθεί στο ετήσιο φεστιβάλ. 

 

«Πρώτα- πρώτα, έχουμε δει μερικές όμορφες αμερικανικές ταινίες και η επιλογή θα το αντικατοπτρίζει αυτό», είπε. «Όταν τα στούντιο προτείνουν ταινίες, οι συζητήσεις είναι παραγωγικές. Ένα έκανε μόλις μια καταπληκτική προσφορά- ένα πλανητικό blockbuster που θα ευχαριστήσει όλους τους συμμετέχοντες», πρόσθεσε ο ίδιος, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει τότε την ταινία. 

 

Τώρα, το «F9» θα κάνει πρεμιέρα στις Κάννες πριν κυκλοφορήσει στη Γαλλία στις 14 Ιουλίου. Στα τέλη Μαΐου, η ταινία έκανε ντεμπούτο σε οκτώ αγορές, αποφέροντας συνολικά κέρδη 162.4 εκατ. δολαρίων και σκαρφάλωσε στην πρώτη θέση του παγκόσμιου box office πριν φτάσει στις ΗΠΑ στις 25 Ιουνίου.


Η ταινία «F9» θεωρείται η μεγαλύτερη πρεμιέρα από τότε που ξέσπασε η πανδημία, σημάδι πως οι κινηματογραφικές αίθουσες θα ανακάμψουν φέτος το καλοκαίρι μετά το μακρύ κλείσιμο λόγω της υγειονομικής κρίσης του κορωνοϊού.