Γερμανία: Επιτέθηκε με μαχαίρι σε πολιτικό και αστυνομικό και τον σκότωσαν on camera

Επίθεση με μαχαίρι σε πολιτικό και αστυνομικό στη Γερμανία Facebook Twitter
0

Φρικτή επίθεση με μαχαίρι, η οποία μάλιστα καταγράφηκε on camera, σημειώθηκε σε κεντρική πλατεία του Μάνχαϊμ, με τον δράστη, αφού επιτίθεται εναντίον πολιτικού, να καταγράφεται σε βίντεο να μαχαιρώνει σε κατάσταση αμόκ ακόμα και τον αστυνομικό που πήγε να τον συλλάβει πριν πέσει νεκρός από τα πυρά άλλου αστυνομικού.

Βίντεο που κοινοποιήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν έναν άγνωστο μέχρι στιγμής δράστη να επιτίθεται σε έναν άλλο άνδρα. Το θύμα λέγεται ότι είναι ο επικριτικός προς το Ισλάμ και συντηρητικός πολιτικός Μίχαελ Στούρτσμπεργκερ, 59 ετών. Ο Μίχαελ Στούρτσμπεργκερ συμμετείχε σε συγκέντρωση του κινήματος πολιτών Pax Europa εκείνο το πρωί, σύμφωνα με όσα μετέδωσε η γερμανική εφημερίδα Bild. Σύμφωνα με την αστυνομία, η επίθεση σημειώθηκε γύρω στις 11:35 π.μ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΟ ΒΙΝΤΕΟ

Καθώς το περιστατικό εκτυλισσόταν, περαστικοί προσπάθησαν να σταματήσουν τον δράστη με το μαχαίρι, αλλά αυτός απελευθερώθηκε και επιτέθηκε σε έναν αστυνομικό, μαχαιρώνοντάς τον στην πλάτη. Τελικά, ένας άλλος αστυνομικός πυροβόλησε τον άνδρα.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας επιβεβαίωσε το περιστατικό στη Βάδη-Βυρτεμβέργη και είπε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για κανέναν άλλο εμπλεκόμενο. Η αστυνομία δεν έχει δώσει ακόμη πληροφορίες για την έκταση ή τη σοβαρότητα των τραυματισμών.

Ο Μίχαελ Στούρτσμπεργκερ ήταν πρώην εκπρόσωπος Τύπου του CSU και παρακολουθήθηκε από το Γραφείο Προστασίας του Συντάγματος της Βαυαρίας από το 2013 έως το 2022 επειδή, μεταξύ άλλων, συνέδεε το Ισλάμ με τον φασισμό. Ο 59χρονος έχει καταδικαστεί δύο φορές, πρώτον για εξύβριση της αστυνομίας και δεύτερον για υποκίνηση μίσους και υποτίμηση θρησκευτικών διδασκαλιών.

Με πληροφορίες από Bild

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Διεθνή / Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Ο υφυπουργός Παιδείας υπερασπίστηκε το νομοσχέδιο, ενώ κατηγόρησε την Αριστερά ότι θέλει «να φέρνει drag queens και πορνοστάρ στα σχολεία για να μιλούν για σεξουαλική ρευστότητα και παρένθετη μητρότητα»
LIFO NEWSROOM
Το Σαν Φρανσίσκο μηνύει 10 πολυεθνικές για  τα «εθιστικά» υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Διεθνή / Το Σαν Φρανσίσκο μηνύει 10 πολυεθνικές για  τα «εθιστικά» υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Η αγωγή ισχυρίζεται ότι οι εταιρείες γνώριζαν ότι τα προϊόντα τους ήταν «επικίνδυνα για κατανάλωση» και χρησιμοποιούσαν «παραπλανητικές τακτικές» για να τα προωθήσουν
LIFO NEWSROOM
New York Times: Προσφεύγουν κατά του Πενταγώνου για τους νέους περιορισμούς στον Τύπο

Διεθνή / New York Times: Προσφεύγουν κατά του Πενταγώνου για τους νέους περιορισμούς στον Τύπο

Πρόσφατα τέθηκαν σε ισχύ νέοι όροι διαπιστεύσεων που απαγορεύουν στους δημοσιογράφους να ζητούν πληροφορίες οι οποίες δεν έχουν εγκριθεί εκ των προτέρων από την πολιτική ηγεσία
LIFO NEWSROOM