Επιφανής βουδιστής μοναχός κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση σε μοναχές

Επιφανής βουδιστής μοναχός κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση σε μοναχές Facebook Twitter
O Shi Xuencheng
0

Οι κινεζικές αρχές ερευνούν την περίπτωση ενός υψηλόβαθμου Βουδιστή μοναχού, ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση σε μοναχές. 

Ο Shi Xuencheng, ηγούμενος στο σημαντικό βουδιστικό μοναστήρι του Λονγουάν στο Πεκίνο, κατηγορείται πως παρενόχλησε σεξουαλικά πολυάριθμες καλόγριες, απαιτώντας από αυτές σεξουαλικές χάρες. 

Τα στοιχεία προέκυψαν ύστερα από έρευνα μοναχών του μοναστηρίου και είδαν το φως της δημοσιότητας μέσω social media. 

Σε αυτά περιλαμβάνονται καταγγελίες από τις γυναίκες που προσπάθησε να παρενοχλήσει ο ηγούμενος. Μάλιστα, οι καταγγελίες προβλήθηκαν εκτεταμένα από τα κρατικά ΜΜΕ της Κίνας, κάτι ασυνήθιστο, πριν επέμβει η λογοκρισία.

Το υπουργείο Θρησκευτικών Υποθέσεων της Κίνας ανακοίνωσε πως δίνει μεγάλη σημασία στις καταγγελίες και θα τις ερευνήσει. Ο Χuencheng και το μοναστήρι αρνήθηκαν τις κατηγορίες.

Μάλιστα, το μοναστήρι εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για «κατασκευασμένα στοιχεία» και για «πισώπλατο μαχαίρωμα» στον ηγούμενο. 

Ο Χuecheng είναι πρόεδρος της βουδιστικής ομοσπονδίας της Κίνας και είναι επίσης μέλος ενός συμβουλευτικού οργάνου της κινεζικής κυβέρνησης. Είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων, ενώ είναι και ιδιαίτερα δημοφιλής στα social media. 

Mε πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ