Επεισόδια στο Άμστερνταμ: Για βία κατά οπαδών της Μακάμπι Τελ Αβίβ καταδικάστηκαν πέντε άτομα

Επεισόδια στο Άμστερνταμ: Για βία κατά οπαδών της Μακάμπι Τελ Αβίβ καταδικάστηκαν πέντε άτομα Facebook Twitter
Στιγμιότυπο από τα άγρια επεισόδια στο Άμστερνταμ
0

Πέντε άτομα καταδικάστηκαν για βία κατά οπαδών της Μακάμπι Τελ Αβίβ, μετά τα επεισόδια στο Άμστερνταμ, τον περασμένο Νοέμβριο.

Το δικαστήριο του Άμστερνταμ καταδίκασε πέντε άνδρες για βία και συνέργεια σε βία εναντίον Ισραηλινών οπαδών, στη διάρκεια επιθέσεων που χαρακτηρίστηκαν αντισημιτικές από πολλές δυτικές κυβερνήσεις. Οι πέντε άνδρες είναι ένοχοι για σειρά αδικημάτων, από κλωτσιές σε υποστηρικτές της Μακάμπι Τελ Αβίβ στους δρόμους μέχρι πρόκληση σε βία σε διαδικτυακές ομάδες συζητήσεων, σύμφωνα με ό,τι αποφάνθηκε το δικαστήριο.

Τη νύχτα της 7ης προς 8η Νοεμβρίου, οπαδοί της ισραηλινής ομάδας κυνηγήθηκαν και χτυπήθηκαν στους δρόμους του Άμστερνταμ, στο περιθώριο ενός ποδοσφαιρικού αγώνα εναντίον της τοπικής ομάδας Άγιαξ. Πέντε άνθρωποι νοσηλεύθηκαν για λίγο. Εικόνες της βίας έκαναν τον γύρο του κόσμου και προκάλεσαν οργισμένη αντίδραση εκ μέρους του Ισραήλ. 

Πριν από τον αγώνα η ένταση ήταν ήδη μεγάλη. Σύμφωνα με την αστυνομία, Ισραηλινοί οπαδοί φώναζαν αντιαραβικά συνθήματα ενώ βανδάλισαν ένα ταξί και έκαψαν μία παλαιστινιακή σημαία. Η αστυνομία δήλωσε πως διεξάγει έρευνα για τουλάχιστον 45 ανθρώπους σε σχέση με τη βία, μεταξύ των οποίων οπαδοί της Μακάμπι που κατηγορούνται για προκλητική συμπεριφορά.

Το δικαστήριο ανακοίνωσε ποινές φυλάκισης έξι μηνών, δέκα εβδομάδων και ενός μηνός καθώς και ποινή 100 ωρών κοινωνικής εργασίας. Ο Σεφά Ο, 32 ετών, έλαβε την πιο βαριά ποινή, επειδή κυνήγησε, έσπρωξε και χτύπησε πολλούς Ισραηλινούς οπαδούς, μεταξύ των οποίων και ένα άτομο που βρισκόταν ήδη στο έδαφος, σύμφωνα με εικόνες που προβλήθηκαν στο ακροατήριο.

Το δικαστήριο καταδίκασε σε φυλάκιση ενός μηνός τον Ομουτζάν Α., 24 ετών, για επίθεση σε οπαδούς και για τη βίαιη απόσπαση ενός κασκόλ της Μακάμπι από έναν από αυτούς. Ο νεαρός άνδρας ταυτοποιήθηκε επίσης ως ο δράστης ενός μηνύματος στο WhatsApp που μιλούσε για «κυνηγητό στους Εβραίους». «Δεν αντιπαθώ καθόλου τους Εβραίους, δεν ξέρω να σας πω γιατί το είπα», δήλωσε κατά την εμφάνισή του στο δικαστήριο.

Ο Λούκας Ντ., 19 ετών, ο μοναδικός κατηγορούμενος που ήταν παρών σήμερα κατά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας, καταδικάστηκε σε 100 ώρες κοινωνικής εργασίας για ρίψη πετρών κατά αστυνομικών και παράνομη κατοχή πυροτεχνημάτων.

Η εμφάνιση ενός άλλου υπόπτου, ο οποίος είναι από τη Λωρίδα της Γάζας, μετατέθηκε σε ημερομηνία που δεν δημοσιοποιήθηκε ώστε να υποβληθεί σε ψυχολογική αξιολόγηση, ανέφερε η εισαγγελία. Ο 22χρονος άνδρας δικάζεται για απόπειρα ανθρωποκτονίας χωρίς πρόθεση, την πιο σοβαρή κατηγορία στις υποθέσεις αυτές.

Άλλοι έξι ύποπτοι αναμένεται να εμφανιστούν τελευταίοι. Τρεις από αυτούς είναι ανήλικοι και η δίκη τους θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών.

Η δικαστής αποφάνθηκε πως, γενικά, οι κατηγορούμενοι που κρίθηκαν ένοχοι για αυτά τα αδικήματα θα έπρεπε να εκτίσουν κοινωνική εργασία. «Όμως το δικαστήριο εκτιμά πως, δεδομένης της σοβαρότητας της παράβασης και του πλαισίου εντός του οποίου διαπράχθηκε, μόνο μια ποινή φυλάκισης είναι κατάλληλη», πρόσθεσε.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα Ζηλανδία: Πατέρας που διέφευγε για σχεδόν 4 χρόνια μαζί με τα τρία παιδιά του νεκρός σε ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία

Διεθνή / Νέα Ζηλανδία: Πατέρας που διέφευγε για σχεδόν 4 χρόνια μαζί με τα τρία παιδιά του νεκρός σε ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία

Ο Τομ Φίλιπς είχε καταφέρει να διαφύγει από αρκετές προσπάθειες των αρχών να τον θέσουν υπό κράτηση, παρά το ότι η αστυνομία είχε ειδοποιηθεί και τον είχε καταδιώξει επανειλημμένα
LIFO NEWSROOM
Αργεντινή: Ο Μιλέι αναγνωρίζει την «καθαρή ήττα» του στις τοπικές εκλογές

Διεθνή / Αργεντινή: Ο Μιλέι αναγνωρίζει την «καθαρή ήττα» του στις τοπικές εκλογές

Ο Χαβιέρ Μιλέι υποσχέθηκε να «επιταχύνει» τις μεταρρυθμίσεις του, καθώς βρίσκεται αντιμέτωπος με εντεινόμενη δυσαρέσκεια εξαιτίας σκανδάλου και της πολιτικής του όσον αφορά τις δημόσιες δαπάνες
LIFO NEWSROOM
Ιρανός ΥΠΕΞ: Η Τεχεράνη θα δεχτεί περιορισμούς στο πυρηνικό πρόγραμμά της με αντάλλαγμα την άρση των κυρώσεων

Διεθνή / Ιράν: Ο όρος για να δεχτεί περιορισμούς στο πυρηνικό πρόγραμμά του

Απευθυνόμενος στη Γαλλία, τη Βρετανία και τη Γερμανία, την αποκαλούμενη ομάδα Ε3, ο Ιρανός ΥΠΕΞ τονίζει: «Αν δεν αδράξουν αυτό το παράθυρο ευκαιρίας οι συνέπειες θα μπορούσαν να είναι καταστροφικές»
LIFO NEWSROOM
Η «τελευταία προειδοποίηση» του Τραμπ στη Χαμάς να δεχθεί τη συμφωνία για τους ομήρους

Διεθνή / Η «τελευταία προειδοποίηση» του Τραμπ στη Χαμάς να δεχθεί τη συμφωνία για τους ομήρους

«Προειδοποίησα τη Χαμάς για τις συνέπειες που θα έχει η άρνησή της, αυτή είναι η τελευταία προειδοποίηση, δεν θα υπάρξει άλλη» τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ για τη συμφωνία περί ανταλλαγής ομήρων
LIFO NEWSROOM
Διακοπές ίντερνετ σε Μέση Ανατολή και Ασία μετά από κομμένα υποθαλάσσια καλώδια

Διεθνή / Διακοπές ίντερνετ σε Μέση Ανατολή και Ασία μετά από κομμένα υποθαλάσσια καλώδια

​​​​​​​Microsoft και NetBlocks επιβεβαιώνουν βλάβες σε καλωδιακά συστήματα στην Ερυθρά Θάλασσα – Χώρες όπως η Ινδία, το Πακιστάν και τα ΗΑΕ επηρεάστηκαν με χαμηλές ταχύτητες και διακοπές.
LIFO NEWSROOM
Κάρλο Ακούτις: Πώς γίνεται κάποιος άγιος – και πώς ο πρώτος millennial άγιος το κατάφερε

Διεθνή / Κάρλο Ακούτις: Πώς γίνεται κάποιος άγιος – και πώς ο πρώτος millennial άγιος το κατάφερε

Ο 15χρονος Κάρολο Ακούτις, που πέθανε από λευχαιμία το 2006, αγιοκατατάχθηκε από τον Πάπα Λέοντα. Ακολουθώντας όλα τα στάδια της Καθολικής Εκκλησίας, έγινε ο πρώτος άγιος της γενιάς των millennials
LIFO NEWSROOM