Ένοπλοι εισέβαλαν σε πανεπιστήμιο του Πακιστάν - Τουλάχιστον 5 τραυματίες

Ένοπλοι εισέβαλαν σε πανεπιστήμιο του Πακιστάν - Τουλάχιστον 5 τραυματίες Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου - EPA/ARSHAD ARBAB
0

Ένοπλοι Πακιστανοί Ταλιμπάν, ντυμένοι με μπούρκες, εισέβαλαν σε πανεπιστήμιο της Πεσάβαρ σήμερα, τραυματίζοντας τουλάχιστον πέντε ανθρώπους, ανακοίνωσε η αστυνομία.


Οι δράστες αντάλλαξαν πυροβολισμούς με τις δυνάμεις ασφαλείας, επεσήμανε ο Ταχίρ Χαν διοικητής της πόλης αυτής που βρίσκεται στο βορειοδυτικό Πακιστάν.


«Μέλη των ειδικών δυνάμεων του στρατού και της αστυνομίας έχουν αποκλείσει το πανεπιστήμιο», σημείωσε ο Χαν, ενώ πρόσθεσε ότι «μια έκρηξη ακούστηκε από το πανεπιστήμιο». Σύμφωνα με τον ίδιο, τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία.


Οι Πακιστανοί Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση, λέγοντας μέσω του εκπροσώπου του Μοχαμάντ Χορασάνι ότι στοχοθέτησαν ένα καταφύγιο της στρατιωτικής υπηρεσίας Πληροφοριών.


Οι ένοπλοι έφτασαν στο πανεπιστήμιο με ένα τρίκυκλο και φορώντας μπούρκα, μια ενδυμασία που φορούν πολλές γυναίκες στην περιοχή, εξήγησε ο Χαν. Πυροβόλησαν και τραυμάτισαν έναν φρουρό προτού εισέλθουν στον χώρο του πανεπιστημίου, πρόσθεσε.


Τον Δεκέμβριο του 2014, οι Πακιστανοί Ταλιμπάν σκότωσαν 134 παιδιά σε ένα σχολείο του στρατού στην Πεσάβαρ, μια από τις πιο αιματηρές επιθέσεις στην ιστορία της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

MET GALA 2026 METG GALA ΤΖΕΦ ΜΠΕΖΟΣ

Διεθνή / Met Gala 2026: Μήνυμα για μποϊκοτάζ της φετινής εκδήλωσης προβάλλεται στο ρετιρέ του Τζεφ Μπέζος στο Μανχάταν

Προβολές διαμαρτυρίας και συνθήματα κατά του Τζεφ Μπέζος και της Amazon φώτισαν το πολυτελές του ρετιρέ και εμβληματικά κτίρια του Μανχάταν, στο πλαίσιο καμπάνιας ακτιβιστικής ομάδας που καταγγέλλει τις συνθήκες εργασίας στην εταιρεία και ζητά μποϊκοτάζ του Met Gala
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Axios: «Θέλει δράση» - Η δυσαρέσκεια Τραμπ για το αδιέξοδο με το Ιράν πίσω από το σχέδιο για τα Στενά του Ορμούζ

Με φόντο το παρατεταμένο αδιέξοδο με το Ιράν, οι ΗΠΑ προχωρούν σε ένα νέο σχέδιο για τα Στενά του Ορμούζ, που συνδυάζει στρατιωτική παρουσία και διπλωματική πίεση, ανεβάζοντας εκ νέου την ένταση στην περιοχή
THE LIFO TEAM