Πολύνεκρη επίθεση σε ρωσικό πανεπιστήμιο- Το μήνυμα θανάτου στα social: «Θα σκοτώσω όσους περισσότερους μπορώ»

Πολύνεκρη επίθεση σε ρωσικό πανεπιστήμιο- Το μήνυμα θανάτου στα social: «Θα σκοτώσω όσους περισσότερους μπορώ» Facebook Twitter
0

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι έξι τραυματίστηκαν όταν ένοπλος φοιτητής εισέβαλε σε πανεπιστήμιο της πόλης Περμ, ανοίγοντας πυρ. 

O άγνωστος δράστης, ντυμμένος στα μαύρα, εισέβαλε στο χώρο του πανεπιστημίου, ένα από τα παλιότερα των Ουραλίων, 1.300 χιλιόμετρα από τη Μόσχα. Φοιτητές, καθηγητές και προσωπικό κλειδώθηκαν στις αίθουσες, ενώ άλλοι καταγράφηκαν στις εικόνες να πηδούν από τα παράθυρα του πρώτου ορόφου σε μια απελπισμένη προσπάθεια σωτηρίας τους. 

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Ρωσίας, λίγο μετά τις 12:00 τοπική ώρα, ο ένοπλος συνελήφθη ενώ σε βάρος του άνοιξε ποινική έρευνα. Όπως, ωστόσο, ανακοίνωσε αργότερα ο τοπικός κυβερνήτης Ντμίτρι Μακόνιν, ο δράστης κατέληξε


Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, επρόκειτο για έναν 18χρονο ο οποίος είχε αναγγείλει μέσω ανάρτησής του στα social media την επίθεση, εξηγώντας την όλη διαδικασία απόκτησης άδειας οπλοφορίας και όπλου, αλλά και γιατί επέλεξε ως στόχο το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο το οποίο, σύμφωνα με τον ίδιο «διέπραξε σοβαρό λάθος πριν από τέσσερα χρόνια». Σύμφωνα με την Ρωσική Ανακριτική Επιτροπή, η οποία χειρίζεται τις έρευνες για μεγάλα εγκλήματα, άλλωστε, ο ένοπλος ήταν φοιτητής του συγκεκριμένου πανεπιστημίου.


«Όσο γνωρίζω τον εαυτό μου, πάντα σκεφτόμουν το θάνατο. Δεν ξέρω πόσους μπορώ να σκοτώσω, ωστόσο θα κάνω το παν δυνατόν για να πάρω όσους περισσότερους γίνεται μαζί μου» ανέφερε μεταξύ άλλων στο κείμενό του, το οποίο σύμφωνα με τις αρχές υποδείκνυε άτομο σε διαταραγμένη ψυχική κατάσταση. 
 

Η Ρωσία έχει αυστηρούς περιορισμούς σχετικά με την οπλοκατοχή από πολίτες, αλλά κάποιες κατηγορίες όπλων διατίθενται προς πώληση, όπως όπλα για κυνήγι, για νόμιμη άμυνα ή για αθλήματα, αν οι επίδοξοι κάτοχοί τους περάσουν τις απαραίτητες εξετάσεις.
 

Με πληροφορίες από Reuters/AP/Independent/Sputnik

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΕΞΙΚΟ ΚΛΑΟΥΝΤΙΑ ΣΕΙΝΜΠΑΟΥΜ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

Διεθνή / Μεξικό: Η πρόεδρος ζητά εξηγήσεις για τον θάνατο Αμερικανών αξιωματούχων σε επιχείρηση κατά των ναρκωτικών

«Δεν επρόκειτο για επιχείρηση που γνώριζε το συμβούλιο ασφάλειας», ανέφερε η Κλαούντια Σέινμπαουμ, λέγοντας ότι τι θα ζητήσει πλήρη ενημέρωση για τις συνθήκες υπό τις οποίες έχασαν τη ζωή τους τέσσερις αξιωματούχοι
THE LIFO TEAM
D4VD CELESTE HERNANDEZ RIVAS ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΗΠΑ

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο τραγουδιστής D4vd κατηγορείται για τη δολοφονία 14χρονης που βρέθηκε νεκρή στο Tesla του

Κατά την εισαγγελία, ο κατηγορούμενος φέρεται να σκότωσε την ανήλικη για να αποτρέψει την αποκάλυψη της σχέσης τους, η οποία θα μπορούσε να επηρεάσει την καριέρα του
THE LIFO TEAM
ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑ

Διεθνή / Ηνωμένο Βασίλειο: Περίπου 250.000 άνθρωποι ενδέχεται να χάσουν τη δουλειά τους έως τα μέσα του 2027

Δύο εκθέσεις από κορυφαίες λογιστικές εταιρείες υπογραμμίζουν το μέγεθος της οικονομικής απειλής, καθώς ο πόλεμος με το Ιράν κλονίζει την επιχειρηματική εμπιστοσύνη
THE LIFO TEAM