Εμβόλιο για τον κορωνοϊό: Η AstraZeneca έκλεισε παραγγελίες για Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ολλανδία

Εμβόλιο για τον κορωνοϊό: Η AstraZeneca έκλεισε παραγγελίες για Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ολλανδία Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Η βρετανική φαρμακοβιομηχανία AstraZeneca ανακοίνωσε σήμερα, Σάββατο, ότι υπέγραψε ένα συμβόλαιο με την Ιταλία, τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ολλανδία για να προμηθεύσει την Ευρώπη με ένα εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, με τις παραδόσεις να αρχίζουν έως τα τέλη του 2020.

Το συμβόλαιο προβλέπει έως 400 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου, που αναπτύχθηκε από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ανέφερε η εταιρία, που πρόσθεσε ότι επιδιώκει να διευρύνει την παραγωγή του εμβολίου, το οποίο δεσμεύθηκε να προμηθεύσει χωρίς κέρδος στη διάρκεια της πανδημίας.

«Καθώς η ευρωπαϊκή εφοδιαστική αλυσίδα μας αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα την παραγωγή, ελπίζουμε ότι θα καταστήσουμε το εμβόλιο ευρέως και γρήγορα διαθέσιμο», ανέφερε ο εκτελεστικός διευθυντής Πασκάλ Σόριοτ σε μια ανακοίνωση.

Η πειραματική φάση του εμβολίου είναι ήδη σε προχωρημένο στάδιο και αναμένεται να τελειώσει το φθινόπωρο, ανέφερε ο Ιταλός υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντζα σε ανάρτησή του στο Facebook.

Η AstraZeneca κατέληξε σε διάφορες συμφωνίες παραγωγής προκειμένου να ανταποκριθεί στον στόχο της παραγωγής 2 δισεκ. δόσεων του εμβολίου, περιλαμβανομένων δύο κοινοπραξιών με την υποστήριξη του Μπιλ Γκέιτς και μιας συμφωνίας ύψους 1,2 δισεκ. δολαρίων με την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Δεν υπάρχει εγκεκριμένη θεραπευτική αγωγή για την COVID-19, την πολύ μεταδοτική αναπνευστική ασθένεια που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός.

«Πολλές χώρες στον κόσμο έχουν ήδη εξασφαλίσει εμβόλια. Η Ευρώπη δεν το έχει κάνει ακόμη. Η ταχεία συντονισμένη δράση μιας ομάδας κρατών μελών θα δημιουργήσει προστιθέμενη αξία για όλους τους πολίτες της ΕΕ σε αυτή την κρίση», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έλαβε εντολή από τις κυβερνήσεις της ΕΕ την Παρασκευή να διαπραγματευθεί εκ των προτέρων αγορές υποσχόμενων εμβολίων για τον κορωνοϊό, ωστόσο δεν είναι σαφές αν υπάρχουν αρκετά διαθέσιμα χρήματα.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ απειλεί τη Ρωσία με δασμούς και αποκαλύπτει σχέδιο για όπλα στην Ουκρανία μέσω ΝΑΤΟ

Διεθνή / Ο Τραμπ απειλεί τη Ρωσία με δασμούς και αποκαλύπτει σχέδιο για όπλα στην Ουκρανία μέσω ΝΑΤΟ

Ο Ρούτε επιβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ αποφάσισαν να «προμηθεύσουν μαζικά την Ουκρανία με ό,τι είναι απαραίτητο μέσω του ΝΑΤΟ» και ότι οι Ευρωπαίοι θα καλύψουν το κόστος
LIFO NEWSROOM
Γερμανία: Ο Υπουργός Άμυνας καλεί τη βιομηχανία όπλων σταματήσει την γκρίνια και να παράξει

Διεθνή / Γερμανία: Ο υπουργός Άμυνας καλεί τη βιομηχανία όπλων «να σταματήσει την γκρίνια και να παράξει»

Ο Μπόρις Πιστόριους ζητά από τη βιομηχανία όπλων να επιταχύνει την παραγωγή για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής άμυνας, καθώς η Γερμανία σχεδιάζει δαπάνες 162 δισ. ευρώ έως το 2029
LIFO NEWSROOM
H κλιματική κρίση «καταπί­νει» τις παραλίες της Μεσογείου: Η Ευρώπη καίγεται - Οι πόλεις αντιδρούν

Διεθνή / H κλιματική κρίση «καταπί­νει» τις παραλίες της Μεσογείου: Η Ευρώπη καίγεται - Οι πόλεις αντιδρούν

Καθώς η κλιματική αλλαγή «καταπί­νει» τις παραλίες της Μεσογείου, πόλεις όπως Βαρκελώνη και Σεβίλλη αναπροσαρμόζονται με πράσινες λύσεις, σκίαστρα και σημεία ψύξης για τους κατοίκους
LIFO NEWSROOM
Το σχέδιο Νετανιάχου για τη Γάζα φτιάχνει «στρατόπεδο συγκέντρωσης» για Παλαιστινίους, λέει πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ

Διεθνή / Το σχέδιο Νετανιάχου για τη Γάζα: «Φτιάχνει στρατόπεδο συγκέντρωσης για Παλαιστινίους»

Ο πρώην πρωθυπουργός Εχούντ Όλμερτ καταγγέλλει σχέδιο «εθνοκάθαρσης» της Γάζας, συγκρίνει τα σχέδια με ναζιστικά στρατόπεδα και καλεί τη διεθνή κοινότητα να επέμβει για να αποτραπούν εγκλήματα πολέμου
LIFO NEWSROOM
Η Ινδία λογοκρίνει την ταινία «Superman» - «Κόπηκαν» τα φιλιά με τη Λόις Λέιν

Διεθνή / Η Ινδία λογοκρίνει την ταινία «Superman» - «Κόπηκαν» τα φιλιά με τη Λόις Λέιν

Οι αλλαγές προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις, με τους επικριτές να υποστηρίζουν ότι ενώ τα συναινετικά φιλιά λογοκρίνονται, δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στις σκηνές βίας ή σεξιστικής συμπεριφοράς
LIFO NEWSROOM