Για ενθαρρυντικές ενδείξεις ότι τα εμβόλια mRNA μπορούν να αδρανοποιήσουν την ινδική μετάλλαξη κάνει λόγο ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκου (EMA).

 

Αξιωματούχοι Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων παραχώρησαν το μεσημέρι συνέντευξη Τύπου, όπου και παρουσίασαν τις εξελίξεις για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού και τις προσπάθειες που γίνονται για τον περιορισμό της.

 

«Παρακολουθούμε από πολύ κοντά τα δεδομένα για την ινδική μετάλλαξη. Βλέπουμε υποσχόμενες ενδείξεις ότι τα εμβόλια mRNA μπορούν να αδρανοποιήσουν αυτή τη μετάλλαξη», αναφέρεται στην τοποθέτηση του ΕΜΑ.

 

 

«Ο ΕΜΑ έχει διαρκή και διαδραστική επικοινωνία με τους δημιουργούς εμβολίων και φαρμάκων. Έχουμε προσφέρει επιστημονικές συμβουλές για 30 υπό ανάπτυξη εμβόλια και για περισσότερα από 50 θεραπευτικά φάρμακα. Έχουμε επικοινωνήσει με περισσότερους από 250 δημιουργούς εμβολίων και φαρμάκων από την αρχή της πανδημίας» συνέχισαν.

 

Όπως ανέφεραν, η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η μοναδική περιφέρεια που διαθέτει τέσσερα ασφαλή κι αποτελεσματικά εμβόλια κατά της Covid (Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca, Janssen) και άλλα τέσσερα που βρίσκονται υπό αξιολόγηση (Curevac, Novavax, Sputnik V και Sinovac).

 

 

«Ακόμη, εξετάζουμε την αίτηση των Pfizer-BioNTEch για να επεκταθεί η χρήση του εμβολίου τους σε νέους ανθρώπους, ηλικίας 12-15 ετών» ανέφεραν για τα εμβόλια, ενώ για το θέμα του εμβολιασμού σε έγκυες, είπαν πως «έχουμε ελάχιστα στοιχεία για την ώρα και παρακολουθούμε στενά όσα προκύπτουν».