«Δουλεύεις στις επιχειρήσεις;»: Αντιδράσεις από την άβολη ερώτηση του Ρίσι Σούνακ σε άστεγο

«Δουλεύεις στις επιχειρήσεις;»: Αντιδράσεις από την άβολη ερώτηση του Ρίσι Σούνακ σε άστεγο Facebook Twitter
0

Σφοδρές επικρίσεις δέχτηκε ο Βρετανός πρωθυπουργός για την απερίσκεπτη όσο και άβολη ερώτησή του σε έναν άστεγο

Ο Ρίσι Σούνακ, πρώην στέλεχος της τράπεζας Goldman Sachs και ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στη Βρετανία, συμμετείχε εθελοντικά σε ένα καταφύγιο αστέγων στο Λονδίνο, την Παρασκευή, όταν έπιασε κουβέντα με έναν άνδρα που είπε ότι ονομάζεται Ντιν. Σερβίροντάς του πρωινό, τον ρώτησε «αν δουλεύει στις επιχειρήσεις». 

Ο άνδρας απάντησε πως ήταν άστεγος, με τον Σούνακ να του μεταφέρει την εμπειρία του στα οικονομικά και να τον ρωτά αν το πεδίο αυτό τον ενδιέφερε επαγγελματικά. 

«Δε θα με πείραζε, αλλά δεν ξέρω, θα ήθελα να περάσω πρώτα τα Χριστούγεννα» τού απάντησε ο άνδρας, εξηγώντας πως ευελπιστεί η οργάνωση να του βρει ένα προσωρινό κατάλυμα ώστε να μην τα περάσει στο δρόμο

Ο αμήχανος διάλογος με τον άστεγο ξεκίνησε όταν εκείνος ρώτησε τον πρωθυπουργό αν «τακτοποίησε την οικονομία». Ο άστεγος κατόπιν του είπε ότι ενδιαφέρεται για τις επιχειρήσεις και τα οικονομικά και ο Σούνακ απάντησε ότι και εκείνος εργαζόταν παλαιότερα στον χρηματοοικονομικό τομέα.

Η αναπληρώτρια αρχηγός των Εργατικών, Άντζελα Ρέινερ περιέγραψε τον σύντομο διάλογο ως «βασανιστικό». 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM