Διαβεβαιώσεις στην Κίνα έδωσε ο Γκουαϊδό

Διαβεβαιώσεις στην Κίνα έδωσε ο Γκουαϊδό Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Ο Χουάν Γκουαϊδό διαβεβαίωσε σήμερα με δηλώσεις σε κινεζικό Μέσο πως θα τιμήσει τις συμφωνίες που έχουν συναφθεί ανάμεσα στο Πεκίνο και το Καράκας.

Παράλληλα ανέφερε πως επιθυμεί να αρχίσει «μόλις είναι δυνατόν» τον διάλογο με την Κίνα.

«Η υποστήριξη της Κίνας θα είναι πολύ σημαντική για να τονωθεί η οικονομία της χώρας μας και η μελλοντική ανάπτυξή μας», διαβεβαιώνει ο Χουάν Γκουαϊδό σε συνέντευξή του, την οποία έδωσε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην εφημερίδα South China Morning Post.

«Είμαστε έτοιμοι να αρχίσουμε μια εποικοδομητική σχέση και τον διάλογο με την Κίνα μόλις είναι δυνατόν», πρόσθεσε.

Τα σχόλιά του φαίνεται πως έχουν στόχο να διαλύσουν τα ερωτηματικά για το μέλλον των σχέσεων με το Πεκίνο σε περίπτωση που ο Χουάν Γκουαϊδό αναλάβει πράγματι την προεδρία.

Η Κίνα είναι ο κύριος πιστωτής της Βενεζουέλας και υποστηρίζει, μαζί κυρίως με τη Ρωσία, τον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο.

Η βενεζουελανή αντιπολίτευση υπό τον Χουάν Γκουαϊδό διαδηλώνει σήμερα εναντίον του προέδρου Μαδούρο, ζητώντας απ' αυτόν να εγκαταλείψει την εξουσία.

Ο Νικολάς Μαδούρο μετέβη τον Σεπτέμβριο στην Κίνα και συνήψε συμφωνίες στους τομείς της ενέργειας και της εξόρυξης χρυσού, θέλοντας να λάβει την υποστήριξη του Πεκίνου στην πολιτική κρίση που πλήττει τη χώρα του.

Οι δηλώσεις του Χουάν Γκουαϊδό στη South China Morning Post έγιναν επίσης την επομένη των δηλώσεων του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο επιθυμεί «να συναντήσει όλα τα μέρη (της Βενεζουέλας ) στα μισά του δρόμου».

Η Κίνα και η Βενεζουέλα «συνεργάζονται εδώ και καιρό με πραγματιστικό τρόπο», υπογράμμισε επίσης χθες, Παρασκευή, ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Γκενγκ Σουάνγκ.

«Ανεξάρτητα από την εξέλιξη της κατάστασης, τίποτα απ' όλο αυτό δεν θα επηρεαστεί», συνέχισε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίθεση Ισραήλ στην Ντόχα: Ο Νετανιάχου ζήτησε συγγνώμη από το Κατάρ

Διεθνή / Επίθεση Ισραήλ στην Ντόχα: Ο Νετανιάχου ζήτησε συγγνώμη από το Κατάρ 20 μέρες μετά

«Ο Νετανιάχου εξέφρασε τη βαθιά του λύπη για το γεγονός ότι η ισραηλινή επίθεση εναντίον της Χαμάς στο Κατάρ σκότωσε ακούσια έναν στρατιώτη του Κατάρ», αναφέρει ο Λευκός Οίκος
LIFO NEWSROOM
Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν έκοψαν τις οπτικές ίνες σε πολλές επαρχίες για να αποτρέψουν «ανηθικότητες»

Διεθνή / Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν έκοψαν τις οπτικές ίνες σε πολλές επαρχίες για να αποτρέψουν «ανηθικότητες»

Οι τηλεφωνικές υπηρεσίες στη χώρα συχνά δρομολογούνται μέσω διαδικτύου, χρησιμοποιώντας τις ίδιες οπτικές ίνες - Τις τελευταίες εβδομάδες, οι συνδέσεις στο διαδίκτυο ήταν εξαιρετικά αργές ή διακεκομμένες
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ: Η προεδρία αύξησε την καθαρή περιουσία του κατά 3 δισ. δολάρια σε έναν χρόνο

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Η προεδρία αύξησε την καθαρή περιουσία του κατά 3 δισ. δολάρια σε έναν χρόνο

Η οικονομική κατάσταση του Αμερικανού προέδρου φαίνεται να βρίσκεται στην καλύτερη φάση της, ενώ εκτιμάται πως θα βελτιώνεται όλο και περισσότερο καθώς προχωρά η θητεία του
LIFO NEWSROOM
Ο δημιουργός της σειράς «The Morning Show», Mark Duplass, απαντά στις αντιδράσεις για το πρότζεκτ με τρανς άτομα

Διεθνή / Ο δημιουργός της σειράς «The Morning Show», Mark Duplass, απαντά στις αντιδράσεις για το πρότζεκτ με τρανς άτομα

Το έργο, το οποίο ανακοινώθηκε την Τετάρτη, έχει ως στόχο να δώσει βήμα σε τρανς κινηματογραφιστές, χρηματοδοτώντας πλήρως μια παραγωγή με πολύ μικρό προϋπολογισμό
LIFO NEWSROOM
Δολοφονία του Τσάρλι Κερκ: Ο Τάιλερ Ρόμπινσον θα εμφανιστεί στο δικαστήριο

Διεθνή / Δολοφονία Τσάρλι Κερκ: Ο 22χρονος Τάιλερ Ρόμπινσον στο εδώλιο με τους εισαγγελείς να ζητούν τη θανατική ποινή

Οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι σκοπεύουν να ζητήσουν τη θανατική ποινή για τον 22χρονο άνδρα που κατηγορείται για τη δολοφονία του συντηρητικού πολιτικού ακτιβιστή Τσάρλι Κερκ.
LIFO NEWSROOM
Ο Αντόνιο Κόστα επιδιώκει να παρακάμψει το βέτο του Όρμπαν για την αίτηση ένταξης της Ουκρανίας στην ΕΕ

Διεθνή / Ο Αντόνιο Κόστα επιδιώκει να παρακάμψει το βέτο του Όρμπαν για την αίτηση ένταξης της Ουκρανίας στην ΕΕ

Οι κανόνες των Βρυξελλών που απαιτούν από τα 27 κράτη μέλη να συμφωνήσουν σχετικά με τις νέες προσχωρήσεις θα εξεταστούν προσεκτικά στη σύνοδο κορυφής που θα πραγματοποιηθεί αυτή την εβδομάδα στην Κοπεγχάγη.
LIFO NEWSROOM