Βρετανία: Μητέρα χρησιμοποιούσε τα παιδιά της για διακίνηση κοκαΐνης αξίας 14,4 εκατ. λιρών

Βρετανία: Μητέρα χρησιμοποιούσε τα παιδιά της για διακίνηση κοκαΐνης αξίας 14,4 εκατ. λιρών Facebook Twitter
Η Farzana Kauser / Φωτ: National Crime Agency
0

Σε ποινή φυλάκισης 13 ετών και τεσσάρων μηνών καταδικάστηκε μια 54χρονη γυναίκα από το Μπράντφορντ της Αγγλίας, η οποία ομολόγησε ότι χρησιμοποίησε τα παιδιά της για να εισάγει μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης από το Μεξικό στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Farzana Kauser, κάτοικος της οδού Waterlily στην περιοχή Manningham, καταδικάστηκε την Παρασκευή από το Ποινικό Δικαστήριο του Μπέρμιγχαμ, αφού παραδέχτηκε την εισαγωγή 180 κιλών κοκαΐνης τον περασμένο Μάιο. Η εκτιμώμενη αξία της ποσότητας στην παράνομη αγορά υπολογίζεται περίπου στις 14,4 εκατομμύρια λίρες (16,62 εκατομμύρια ευρώ).

Η σύλληψή της έγινε στις 11 Νοεμβρίου 2024, όταν η αστυνομία την εντόπισε στο αεροδρόμιο του Μπέρμιγχαμ, την ώρα που παραλάμβανε τα τέσσερα παιδιά της, τη νύφη της και την κόρη της. Όλοι τους είχαν επιστρέψει από το Κανκούν και είχαν μαζί τους βαλίτσες γεμάτες ναρκωτικά.

Σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Εγκλήματος (NCA), η Kauser φέρεται να είχε εμπλακεί επανειλημμένα σε διακίνηση ναρκωτικών, συνεργαζόμενη με έναν άγνωστο συνεργό στο Πακιστάν, γνωστό ως «Θείος».

«Κατέστρεψε το μέλλον τους»

«Για τους γνωστούς της, η Farzana Kauser φαινόταν μια συνηθισμένη, στοργική μητέρα», δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας Rick Mackenzie. «Όμως στην πραγματικότητα, διέγραφε επιμελώς κάθε ίχνος, και ενέπλεξε τα παιδιά της σε τεράστιο κίνδυνο. Κατέστρεψε ουσιαστικά το μέλλον τους.»

Η μικρότερη κόρη της ήταν μόλις 17 ετών όταν συμμετείχε στη μεταφορά ναρκωτικών, σύμφωνα με την NCA.

Η έρευνα αποκάλυψε ότι η συγκεκριμένη μεταφορά ήταν η πέμπτη φορά που η οικογένεια συμμετείχε σε λαθραία εισαγωγή κοκαΐνης από το Κανκούν στο Μπέρμιγχαμ, μεταξύ Αυγούστου και Νοεμβρίου 2024. Αν και κατά την τελευταία μεταφορά, όταν και συνελήφθησαν, επέστρεφαν απευθείας από το Κανκούν, σε προηγούμενες περιπτώσεις είχαν εφαρμόσει πιο σύνθετες μεθόδους ώστε να αποφύγουν τη σύλληψη.

Το σχέδιο περιλάμβανε τη συνεργασία με άγνωστα μέχρι στιγμής άτομα που ταξίδευαν από το Μεξικό προς το Ηνωμένο Βασίλειο μεταφέροντας βαλίτσες γεμάτες κοκαΐνη. Οι αποσκευές τοποθετούνταν κανονικά στο αεροσκάφος με προορισμό το Μπέρμιγχαμ, πιθανόν με τη βοήθεια συνεργού στον έλεγχο αποσκευών στο Κανκούν. Μόλις οι βαλίτσες έφταναν στο Ηνωμένο Βασίλειο, τις παραλάμβαναν συγγενικά μέλη της οικογένειας Kauser, τα οποία είχαν φροντίσει να επιστρέψουν από σύντομα ταξίδια στην Ευρώπη με πτήσεις που συνέπιπταν χρονικά με τις αφίξεις από το Κανκούν. Έτσι, παρίσταναν τους κανονικούς επιβάτες, μεταφέροντας μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών.

Καταδίκες και ποινές

Οι τέσσερις μεγαλύτεροι γιοι της Kauser παραδέχτηκαν τη συμμετοχή τους στη συνωμοσία, ενώ η κόρη και η νύφη της κρίθηκαν ένοχες για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Οι ποινές έχουν ως εξής:

  • Umair Mohammed (22 ετών): 8 χρόνια και 1 μήνας φυλάκιση
  • Junaid Shaffaq (33 ετών): 10 χρόνια και 9 μήνες
  • Mohammed Shaffaq (28 ετών): 8 χρόνια και 9 μήνες
  • Safa Noor (20 ετών): 7 χρόνια και 2 μήνες
  • Sarah Hussain (28 ετών): 2ετής φυλάκιση με αναστολή
  • Hamza Shaffaq (18 ετών): Αναμένεται να καταδικαστεί στις 7 Οκτωβρίου

Με πληροφορίες από BBC

 
 
 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αφγανιστάν: «Ο μόνος τρόπος να πολεμήσω την κατάθλιψη» - Μέσα στα θρησκευτικά σχολεία των Ταλιμπάν

Διεθνή / Αφγανιστάν: «Ο μόνος τρόπος να καταπολεμήσω την κατάθλιψη» - Μέσα στα θρησκευτικά σχολεία των Ταλιμπάν

Ποιοι και τι διδάσκουν μέσα στα θρησκευτικά σχολεία του καθεστώτος των Ταλιμπάν - Τι συμβαίνει όταν μια οικογένεια αρνείται να στείλει τα κορίτσια της;
LIFO NEWSROOM
Κυβερνοεπίθεση σε αεροδρόμια: Το αεροδρόμιο των Βρυξελλών ζητά να ακυρωθούν οι μισές πτήσεις της Δευτέρας

Διεθνή / Κυβερνοεπίθεση σε αεροδρόμια: Οι Βρυξέλλες ζητούν να ακυρωθούν οι μισές σημερινές πτήσεις

Στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών την Κυριακή ακυρώθηκαν 45 αναχωρήσεις και 30 αφίξεις. Δεν υπήρξαν σημαντικές ακυρώσεις ή καθυστερήσεις στα αεροδρόμια Χίθροου του Λονδίνου και Μπράντενμπουργκ του Βερολίνου
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Τραμπ θα ανακοινώσει τη σύνδεση γνωστού παυσίπονου με τον κίνδυνο αυτισμού

Διεθνή / ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Τραμπ θα ανακοινώσει τη σύνδεση γνωστού παυσίπονου με τον κίνδυνο αυτισμού

Η Washington Post αναφέρει ότι η ανακοίνωση θα γίνει, παρά το γεγονός ότι οι ιατρικές οδηγίες δείχνουν πως το φάρμακο -γνωστό ως παρακεταμόλη- είναι ασφαλές για τις έγκυες γυναίκες
LIFO NEWSROOM
Αφγανιστάν: «Αδύνατη» κάθε συμφωνία για επιστροφή της βάσης Μπαγκράμ, απαντά η Καμπούλ στις απειλές Τραμπ

Διεθνή / Αφγανιστάν: «Αδύνατη» κάθε συμφωνία για επιστροφή της βάσης Μπαγκράμ, απαντά η Καμπούλ στις απειλές Τραμπ

«Συμφωνία έστω και για ένα τετραγωνικό εκατοστό του αφγανικού εδάφους είναι αδύνατη» τόνισε ανώτερος αξιωματούχος στο υπουργείο Άμυνας του Αφγανιστάν
LIFO NEWSROOM
Μελόνι για Κερκ: «Ήθελαν να τον σταματήσουν επειδή ήταν ελεύθερος, θαρραλέος και ικανός»

Διεθνή / Μελόνι για Κερκ: «Ήθελαν να τον σταματήσουν επειδή ήταν ελεύθερος, θαρραλέος και ικανός»

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός συνέδεσε το περιστατικό με μια ευρύτερη πολιτική αντιπαράθεση, λέγοντας ότι «κάποιοι έχουν γαλουχηθεί με την ιδέα ότι όποιος είναι διαφορετικός από εσένα πρέπει να ανατρέπεται»
LIFO NEWSROOM