LIVE - Πόλεμος στη Μέση Ανατολή

BBC: Οι υπηρεσίες πληροφοριών του Ισραήλ πιάστηκαν στον ύπνο- Κολοσσιαία αποτυχία

BBC: Οι υπηρεσίες πληροφοριών του Ισραήλ πιάστηκαν στον ύπνο- Κολοσσιαία αποτυχία Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

«Κολοσσιαία αποτυχία» για τις μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ χαρακτηρίζει το BBC την επίθεση που δέχεται από τη Χαμάς σήμερα η χώρα, με ρουκέτες και ένοπλους εισβολείς

Το Ισραήλ έχει ένα από τα πιο εκτεταμένα και εξελιγμένα δίκτυα πληροφοριών στη Μέση Ανατολή, τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων, γράφει ο Φρανκ Γκάρντνερ στο BBC, σε μια πρώτη ανάλυση για την επικίνδυνη κλιμάκωση βίας, ο απολογισμός της οποίας είναι ήδη δεκάδες νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες

Πρόκειται μια χώρα με πληροφοριοδότες σε οργανώσεις μαχητών, όχι μόνο στα παλαιστινιακά εδάφη, αλλά και στον Λίβανο, τη Συρία και αλλού επισημαίνει ο δημοσιογράφος. Στο παρελθόν, το Ισραήλ «έχει καταφέρει να δολοφονήσει ηγέτες μαχητών, είτε με χτυπήματα ακριβείας από drones, ή ακόμη και με παγιδευμένα κινητά τηλέφωνα», συνεχίζει το άρθρο. 

Κι όμως, σήμερα, που τελειώνει μια εβραϊκή γιορτή «φαίνεται ότι πιάστηκαν στον ύπνο», γράφει χαρακτηριστικά, ο δημοσιογράφος του BBC, αναφερόμενος στις ισραηλινές υπηρεσίες πληροφοριών. 

«Η Χαμάς μπόρεσε να σχεδιάσει και να εξαπολύσει αυτή την προσεκτικά συντονισμένη επίθεση στο Ισραήλ κατά τα φαινόμενα με απόλυτη μυστικότητα», τονίζει. 

Είναι δεδομένο, συμπληρώνει, πως το Ισραήλ θα ανταποδώσει με μαζική ισχύ. «Όμως, οι Ισραηλινοί τώρα θα αναρωτιούνται γιατί οι κατάσκοποι της χώρας τους απέτυχαν να το προβλέψουν αυτό και να προειδοποιήσουν αναλόγως», καταλήγει το άρθρο του BBC. 

Επίθεση στο Ισραήλ: Απρόσμενη και άνευ προηγουμένου εξέλιξη 

Αυτό που συμβαίνει από το πρωί του Σαββάτου στο Ισραήλ είναι άνευ προηγουμένου, τα τελευταία περίπου 15 χρόνια που η Χαμάς έχει πάρει τον έλεγχο της Γάζας, αναφέρει σε άλλο άρθρο του BBC ο Τζέρεμι Μπόουεν. 

Η σημερινή απρόσμενη επίθεση έρχεται έπειτα από μήνες βίας και αυξανόμενης έντασης ανάμεσα στους Ισραηλινούς και τους Παλαιστίνιους, αν και αυτό επικεντρώθηκε κατά κύριο λόγο στη Δυτική Όχθη, σημειώνει ο δημοσιογράφος. 

«Η κατάσταση αυτή εξελιχθεί γρήγορα και είναι πιθανό να κλιμακωθεί. Ένα μεγάλο ερώτημα είναι τι θα γίνει τώρα όχι μόνο γύρω από τη Γάζα, αλλά και στην Ιερουσαλήμ και τη Δυτική Όχθη, όπου εδώ και μήνες υπάρχουν επανειλημμένα περιστατικά βίας», τονίζει. 

Διεθνή
0

LIVE - Πόλεμος στη Μέση Ανατολή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

BRITNEY SPEARS ΣΥΛΛΗΨΗ

Διεθνή / Ελεύθερη η Britney Spears: Η κίνηση μετά τη σύλληψή της - «Χρειάζεται βοήθεια» λέει εκπρόσωπός της

Νέες πληροφορίες από την αστυνομία της Καλιφόρνια που τη συνέλαβε - «Ελπίζω ότι αυτό θα είναι το πρώτο βήμα για μια αλλαγή που πρέπει να συμβεί στη ζωή της», είπε εκπρόσωπός της
THE LIFO TEAM
Αρχεία Έπσταϊν: Στη δημοσιότητα χαμένα έγγραφα του FBI που σχετίζονται με τις κατηγορίες εναντίον Τραμπ

Διεθνή / Αρχεία Έπσταϊν: Στη δημοσιότητα έγγραφα του FBI που συνδέουν τον Τραμπ με υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης

Τα έγγραφα περιλαμβάνουν σημειώματα από συνέντευξη γυναίκας, που ισχυρίζεται ότι είχε υποστεί κακοποίηση από τον τότε επιχειρηματία Ντόναλντ Τραμπ
THE LIFO TEAM