Αυστρία: Ναυάγιο στις συνομιλίες για κυβερνητική συμμαχία – Παραιτείται ο Νεχάμερ

Αυστρία: Ναυάγιο στις συνομιλίες για κυβερνητική συμμαχία – Παραιτείται ο Νεχάμερ Facebook Twitter
Ο συντηρητικός καγκελάριος της Αυστρίας Καρλ Νεχάμερ/ Facebook
0

Τέλος στις διαπραγματεύσεις που διεξήγαγε με τους Σοσιαλδημοκράτες σε μια προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης, έβαλε ο συντηρητικός καγκελάριος της Αυστρίας Καρλ Νεχάμερ.

Όπως τόνισε, δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία σε βασικά θέματα. «Έχουμε διαπραγματευτεί πολύ καιρό και σκληρά. Μια συμφωνία με το (σοσιαλδημοκρατικό κόμμα) SPÖ δεν είναι δυνατή σε βασικά θέματα. Ως εκ τούτου, βάζουμε τέλος στις διαπραγματεύσεις με το SPÖ», δήλωσε ο Νεχάμερ σε μήνυμα στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Χ.

Ο συντηρητικός καγκελάριος της Αυστρίας Καρλ Νεχάμερ ανακοίνωσε στη συνέχεια, ότι θα παραιτηθεί από καγκελάριος και πρόεδρος του κόμματός του «εντός των προσεχών ημερών», μετά τον τερματισμό των διαπραγματεύσεων με τους Σοσιαλδημοκράτες.

Οι συνομιλίες μεταξύ των δύο μεγαλύτερων κεντρώων κομμάτων στην Αυστρία για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού χωρίς το ακροδεξιό Κόμμα Ελευθερίας κατέρρευσαν, δήλωσε ο καγκελάριος Καρλ Νεχάμερ, μια ημέρα μετά την αποχώρηση των φιλελεύθερων NEOS από τις διαπραγματεύσεις.

«Μετά την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων του συνασπισμού, θα παραιτηθώ τόσο από τα δύο καθήκοντά μου ως καγκελάριος όσο και από τα καθήκοντά του ως πρόεδρος του Λαϊκού Κόμματος (ÖVP) τις επόμενες ημέρες και θα επιτρέψω μια ομαλή μετάβαση», δήλωσε ο Νεχάμερ σε βιντεοσκοπημένη δήλωση στην πλατφόρμα X, τρεις και πλέον μήνες μετά τις βουλευτικές εκλογές της 29ης Σεπτεμβρίου στις οποίες η ακροδεξιά κατέκτησε την πρώτη θέση.

 
 
 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η διφορούμενη κληρονομιά που αφήνει ο πάπας Φραγκίσκος στις γυναίκες της Καθολικής Εκκλησίας

Διεθνή / Η διφορούμενη κληρονομιά που αφήνει ο πάπας Φραγκίσκος στις γυναίκες της Καθολικής Εκκλησίας

Καθ’ όλη τη διάρκεια της παπικής θητείας του, ο πάπας Φραγκίσκος ενίσχυσε την παρουσία των γυναικών στο εργατικό δυναμικό του Βατικανού, ενώ διόρισε αρκετές σε υψηλόβαθμες θέσεις διοίκησης
LIFO NEWSROOM
Κυβέρνηση Τραμπ: Επιδότηση $1.000 και εισιτήριο επιστροφής για μετανάστες που απελαύνονται αυτοβούλως

Διεθνή / Κυβέρνηση Τραμπ: Επιδότηση $1.000 και εισιτήριο επιστροφής για μετανάστες που απελαύνονται αυτοβούλως

Η κυβέρνηση Τραμπ προωθεί σχέδιο «αυτοαπέλασης» για να μειώσει τα κόστη και να επιταχύνει τις απελάσεις – Συζητήσεις με Ρουάντα για υποδοχή μεταναστών
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: «Όχι» Νετανιάχου στη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την 7η Οκτωβρίου

Διεθνή / Ισραήλ: «Όχι» Νετανιάχου στη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την 7η Οκτωβρίου

Το Ισραήλ γνώριζε ένα λεπτομερές σχέδιο επίθεσης της Χαμάς πάνω από ένα χρόνο πριν από την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου 2023, με βάση έγγραφα και προειδοποιήσεις των μυστικών υπηρεσιών
LIFO NEWSROOM