Ένα ρωσικό, στρατιωτικό ελικόπτερο καταρρίφθηκε πάνω από την Αρμενία. 

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, η κατάρριψη οδήγησε στον θάνατο δύο μελών του πληρώματος, κοντά στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν. Σύμφωνα με ανακοίνωση που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων TASS, ένας τρίτος ένστολος διακομίστηκε τραυματισμένος σε νοσοκομείο. 

 

Το ελικόπτερο τύπου Mi-24 καταρρίφθηκε από ένα φορητό αντιαεροπορικό σύστημα Manpads σε μία περίοδο που μαίνεται η σύρραξη στο Ναγκόρνο - Καραμπάχ και οι δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν έχουν καταλάβει τον έλεγχο της πόλης Σούσα, που βρίσκεται σε στρατηγική θέση. 

 

Σημειώνεται ότι η Ρωσία διατηρεί μόνιμη στρατιωτική παρουσία στην Αρμενία.

 

«Η πλευρά του Αζερμπαϊτζάν ζητά συγγνώμη από τη ρωσική πλευρά για αυτό το τραγικό συμβάν που συνέβη κατά λάθος» ανακοίνωσε το αζέρικο υπουργείο Εξωτερικών, εξηγώντας ότι μια στρατιωτική μονάδα νόμισε πιθανές «προκλήσεις» από την αρμενική πλευρά «στο πλαίσιο της σύγκρουσης Ναγκόρνο-Καραμπάχ».

 

Το Μπακού εξέφρασε συλλυπητήρια στις οικογένειες των δύο νεκρών μελών του πληρώματος και δήλωσε πρόθυμο να προσφέρει αποζημίωση για την κατάρριψη του ρωσικού ελικοπτέρου.

 

Οι θέσεις Ρωσίας- Τουρκίας στο Ναγκόρνο Καραμπάχ δεν ταυτίζονται

 

Η Ρωσία και η Τουρκία συνεργάζονται μεταξύ τους παρότι οι απόψεις σε ορισμένα ζητήματα δεν ταυτίζονται , δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, σε συνέντευξη της στον ραδιοσταθμό Echo Moskvi.

 

«Υπάρχουν (μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας) σημεία πλήρους ταύτισης, υπάρχουν ζητήματα στα οποία έχουμε διαφορετικές απόψεις. Παράλληλα βρισκόμαστε σε επαφή, ακούμε ο ένας τον άλλον, συνεργαζόμαστε σ' εκείνα τα ζητήματα τα οποία βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη» δήλωσε η Ζαχάροβα, υπογραμμίζοντας ότι στο ζήτημα της διένεξης στο Ναγκόρνο Καραμπάχ οι απόψεις της Ρωσίας και της Τουρκίας δεν ταυτίζονται.

 

Με πληροφορίες από BBC/ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP/Sputnik/Reuters/dpa