Από τις ρακέτες, στα όπλα- Τρεις κορυφαίοι Ουκρανοί τενίστες πολεμούν για τη χώρα τους

Από τις ρακέτες, στα όπλα- Τρεις κορυφαίοι Ουκρανοί τενίστες πολεμούν για τη χώρα τους Facebook Twitter
Ο Σεργκέι Στακόφσκι πλέον δεν κρατά ρακέτα, αλλά όπλο (Φωτ.: Instagram)
0

Είχαν συνηθίσει να κρατούν ρακέτες. Τώρα, τρεις κορυφαίοι τενίστες της Ουκρανίας πήραν τα όπλα, για να υπερασπιστούν την πατρίδα τους απέναντι στη ρωσική εισβολή. 

Πρόκειται για τον Σεργκέι Στακόφσκι, τον Αντρέι Μεντβέντεφ και τον Αλεξάντρ Ντολγκοπόλοφ. Αυτή την εβδομάδα, ο 36χρονος Στακόφσκι και ο 47χρονος Μεντβέντεφ συναντήθηκαν στο Κίεβο, έτοιμοι για τον πόλεμο. 

«Απίστευτα χαρούμενος που είδα τον αρχηγό της ουκρανικής εθνικής ομάδας τένις, Αντρέι Μεντβέντεφ. Πατριώτης της Ουκρανίας», έγραψε ο Στακόφσκι αναρτώντας στον λογαριασμό του στο Instagram μια φωτογραφία του με τον συναθλητή του. 

Ο Μεντβέντεφ ήταν ένας από τους κορυφαίους τενίστες τη δεκαετία του ‘90 και το 1994 έφτασε στο Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης. Το 2013 ο Στακόφσκι έκανε την έκπληξη όταν απέκλεισε τον Ρότζερ Φέντερερ από το Wimbledon. Αποσύρθηκε από το επαγγελματικό τένις τον Ιανουάριο. Όταν ξέσπασε ο πόλεμος στην Ουκρανία, έκανε διακοπές με την οικογένειά του. Τους άφησε στην Ουγγαρία και επέστρεψε στην πατρίδα του. 

«Δεν έχω λόγια για να το περιγράψω. Δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι η ζωή μου θα έφτανε σε αυτό το σημείο, ότι θα ήμουν στην πόλη μου, με ένα όπλο στα χέρια μου», δήλωσε ο Σακόφσκι στο Associated Press. 

Ο Ντολγκοπόλοφ- που αποσύρθηκε πέρυσι από το τένις έπειτα από τραυματισμό- επίσης βρέθηκε στο Κίεβο. «Παλιά ήταν ρακέτες και χορδές, τώρα αυτά», έγραψε στο Twitter, δημοσιεύοντας φωτογραφία με ένα όπλο, ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο και ένα κράνος.  

Σε διαδοχικές αναρτήσεις του στα social media εξήγησε ότι μία ημέρα πριν από τη ρωσική εισβολή, πήγε στην Τουρκία με την μητέρα και την αδελφή του, επειδή φοβόταν για την οικογένειά του. «Είχα καταλάβει ότι υπήρχε πιθανότητα για έναν μεγάλο πόλεμο, με επιθέσεις στο Κίεβο και όλη τη χώρα», έγραψε. 

Εξήγησε ότι εκεί άρχισε να εξασκείται στο να πυροβολεί. «Ήμουν πολύ τυχερός, πρώην επαγγελματίας στρατιώτης με δίδαξε σε 5-7 ημέρες», ανέφερε. «Δεν έγινα Ράμπο σε μία εβδομάδα, αλλά είμαι αρκετά άνετος με τα όπλα», έγραψε και εξήγησε ότι αφού αγόρασε τον απαραίτητο εξοπλισμό, επέστρεψε στο Κίεβο. «Αυτή είναι η πατρίδα μου και θα την υπερασπιστώ, μαζί με όλους όσοι έμειναν εδώ», τόνισε ο πρώην τενίστας. 

Με πληροφορίες από NYT

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυστρία: Ορειβάτισσα εγκαταλείφθηκε από τον σύντροφό της στην υψηλότερη κορφή και πέθανε από το κρύο

Διεθνή / Αυστρία: Εγκατέλειψε την ορειβάτιδα σύντροφό του στην υψηλότερη κορφή και εκείνη πέθανε από το κρύο

Οι κινήσεις που φάνηκαν ύποπτες στους εισαγγελείς - Ο 39χρονος φέρεται να «έβαλε το κινητό σε σίγαση» ενώ προσπαθούσαν να τον εντοπίσουν διασωστικές ομάδες
LIFO NEWSROOM
Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Διεθνή / Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Ο συνολικός απολογισμός για όσους έχασαν τη ζωή τους σε Ινδονησία, Σρι Λάνκα, Μαλαισία, Ταϊλάνδη και Βιετνάμ μετά τις τροπικές καταιγίδες, είναι περισσότεροι από 1.800 άνθρωποι
LIFO NEWSROOM
Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Διεθνή / Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης, «οι γεννήτριες ιταλικών εταιριών πρόκειται να αποσταλούν στην Ουκρανία τις επόμενες ημέρες»
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Διεθνή / Τραμπ Τζούνιορ εναντίον Ουκρανίας: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Ο μεγαλύτερος γιος του Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση Ζελένσκι αλλά και στη στάση της Ευρώπης απέναντι στον πόλεμο, ενώ ανέφερε πως ο πατέρας δεν αποκλείεται να πάψει να στηρίζει την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM