Αντιπροσωπεία της Παλαιστίνης στην Αθήνα: «Είχαμε προειδοποιήσει για τις συνέπειες του αποκλεισμού»

Αντιπροσωπεία της Παλαιστίνης: Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ευθύνες στο Ισραήλ αποδίδει η αντιπροσωπεία της Παλαιστίνης στην Ελλάδα για τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς που βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί, ενώ αναφέρει πως είχαν προειδοποιήσει για τις συνέπειες του αποκλεισμού.

Επιπλέον η διπλωματική αντιπροσωπεία της Παλαιστίνης στην Ελλάδα καλεί τη διεθνή κοινότητα να παρέμβει στον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς.  «Ο αριθμός των νεκρών από τη συνεχιζόμενη βίαιη ισραηλινή επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας ανέρχεται σε 198 Παλαιστίνιους μάρτυρες, και άλλους 1.610 τραυματίες, από νωρίς σήμερα το πρωί» σύμφωνα με ανακοίνωση της Διπλωματικής Αντιπροσωπείας της Παλαιστίνης στην Αθήνα.

Όπως αναφέρει «ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν επίσης αεροπορικές επιδρομές σε ιατρικό προσωπικό στη Γάζα» και «οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές είχαν στόχο ασθενοφόρα και νοσοκομεία στη Γάζα». Αυτές οι επιθέσεις είχαν ως αποτέλεσμα θύματα μεταξύ αμάχων, συμπεριλαμβανομένων ατόμων σε κρίσιμη κατάσταση, προστίθεται.

Εν συνεχεία, η Διπλωματική Αντιπροσωπεία της Παλαιστίνης αναφέρει: «Το Κράτος της Παλαιστίνης έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει για τις συνέπειες του αποκλεισμού του πολιτικού ορίζοντα και της αποτυχίας να επιτρέψουμε στον Παλαιστινιακό λαό να ασκήσει το νόμιμο δικαίωμά του στην αυτοδιάθεση και να δημιουργήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα το δικό του κράτος. Έχουμε επίσης προειδοποιήσει για τις συνέπειες των καθημερινών προκλήσεων και επιθέσεων, συμπεριλαμβανομένης της συνεχιζόμενης τρομοκρατίας των εποίκων και των δυνάμεων κατοχής, καθώς και των επιδρομών στο τέμενος Al-Aqsa και στους χριστιανικούς και ισλαμικούς ιερούς τόπους».

Σημειώνει επιπροσθέτως πως η ασφάλεια, η σταθερότητα και η ειρήνη στην περιοχή μπορούν να επιτευχθούν «μόνο με τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής της γης του Κράτους της Παλαιστίνης, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με τα σύνορα του 1967, και αναγνωρίζοντας το δικαίωμα του λαού στην ανεξαρτησία και την εθνική κυριαρχία του».

«Η αποκήρυξη από το Ισραήλ των υπογεγραμμένων συμφωνιών και η μη τήρηση των διεθνών αποφάσεων νομιμότητας οδήγησαν στην καταστροφή της ειρηνευτικής διαδικασίας. Αυτό προστίθεται στην απουσία λύσης για την Παλαιστινιακή υπόθεση μετά από 75 χρόνια ταλαιπωρίας και εκτοπισμού, στη συνέχιση της πολιτικής που τηρεί δύο μέτρα και δύο σταθμά και στη σιωπή της διεθνούς κοινότητας σχετικά με τις εγκληματικές και ρατσιστικές πρακτικές των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής εναντίον του Παλαιστινιακού λαού και στη συνέχιση της αδικίας και της καταπίεσης στην οποία εκτίθεται ο Παλαιστινιακός λαός. Αυτοί είναι οι λόγοι πίσω από αυτήν την εκρηκτική κατάσταση και την απουσία ειρήνης και ασφάλειας στην περιοχή», προστίθεται. 

Στην ανακοίνωση καλείται η διεθνής κοινότητα «να καταδικάσει τη συνεχιζόμενη επιθετικότητα του Ισραήλ στον αυτόχθονα Παλαιστινιακό λαό στην πατρίδα τους και να βοηθήσει στον τερματισμό της συνεχιζόμενης και περαιτέρω επέκτασης της παράνομης Ισραηλινής κατοχής στο Κράτος της Παλαιστίνης».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / «Δεν υπάρχουν πραγματικές παραχωρήσεις» στην απάντηση των ΗΠΑ, λέει το Ιράν

Η Τεχεράνη κατηγορεί τις ΗΠΑ για αδιάλλακτη στάση στις διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου, προειδοποιώντας παράλληλα για σοβαρές συνέπειες σε περίπτωση νέας επίθεσης κατά του Ιράν
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΑΙΘΟΥΣΑ ΧΟΡΟΥ

Διεθνή / Η χρηματοδότηση για την αίθουσα χορού των 400 εκατ. δολαρίων του Τραμπ κινδυνεύει έπειτα από απόφαση της Γερουσίας

Οι Δημοκρατικοί έχουν χαρακτηρίσει την αίθουσα χορού ακριβή και περιττή πολυτέλεια, σε μια περίοδο που οι Αμερικανοί αντιμετωπίζουν αυξανόμενο κόστος ζωής, όπως οι υψηλότερες τιμές καυσίμων
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΖΟ ΜΠΑΙΝΤΕΝ ΕΦΟΡΙΑ

Διεθνή / ABC News: Η κυβέρνηση Τραμπ πρόκειται να συγκροτήσει «Επιτροπή Αλήθειας και Δικαιοσύνης» για την αποζημίωση των συμμάχων του

Οι αποζημιώσεις αφορούν άτομα που δήλωσαν θύματα κυβερνητικής «εργαλειοποίησης» των κρατικών μηχανισμών κατά την διακυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν
THE LIFO TEAM