Ανησυχία για το ξέσπασμα σαλμονέλας που συνδέεται με τα ωμά προϊόντα γαλοπούλας

Ανησυχία για το ξέσπασμα σαλμονέλας που συνδέεται με τα ωμά προϊόντα γαλοπούλας Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου.
0

Περισσότεροι από 200 άνθρωποι στις ΗΠΑ ασθένησαν, οι 84 από τους οποίους νοσηλεύτηκαν, μετά το ξέσπασμα σαλμονέλας που συνδέεται με την κατανάλωση ωμών προϊόντων γαλοπούλας, ανακοίνωσε η αμερικανική κυβέρνηση.

Η τελευταία σύσταση για την ασφάλεια των τροφίμων που εξέδωσαν τα Αμερικανικά Κέντρα για τον Έλεγχο και την Πρόληψη των Ασθενειών (CDC) στην Ατλάντα έγινε την ώρα που εκατομμύρια Αμερικανοί προγραμματίζουν το μενού των Χριστουγέννων.

Στην σύσταση αυτή τα CDC ανανεώνουν προηγούμενη προειδοποίησή τους, την οποία είχαν εκδώσει στις αρχές του Νοεμβρίου, για κρέας γαλοπούλας που μπορεί να μολυσμένο με το βακτήριο της σαλμονέλας.

Από τον Νοέμβριο, άλλοι 52 άνθρωποι προσβλήθηκαν από σαλμονέλωση μετά την κατανάλωση γαλοπούλας που ήταν μολυσμένη με σαλμονέλα σε 26 πολιτείες και στην πρωτεύουσα Ουάσινγκτον, ανεβάζοντας σε 216 τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων που έχουν καταγραφεί σε 38 πολιτείες της χώρας και στην πρωτεύουσα, ενώ ένας άνθρωπος έχει χάσει τη ζωή του από τον Οκτώβριο που ξέσπασε η επιδημία, στην Καλιφόρνια, σύμφωνα με τα CDC.

Η υπηρεσία δημόσιας υγείας του Καναδά έχει καταγράψει εξάλλου άλλα 22 κρούσματα μόλυνσης από σαλμονέλα σε τέσσερις επαρχίες της χώρας, τα οποία πιστεύεται ότι συνδέονται με το ξέσπασμα στις ΗΠΑ.

Οι αμερικανικές αρχές δεν έχουν κατονομάσει κάποιον προμηθευτή.

Η εταιρεία Jennie-O Turkey Store Sales LLC ανακάλεσε χθες εκουσίως μεγάλη ποσότητα προϊόντων της γαλοπούλας, ενώ είχε ανακαλέσει μια μεγάλη ποσότητα και στα μέσα Νοεμβρίου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ αναπαράγει στο Truth Social πορτρέτο του στο οποίο αναπαρίσταται ως πάπας

Διεθνή / Ο Τραμπ αναπαράγει στο Truth Social πορτρέτο του στο οποίο αναπαρίσταται ως πάπας

Η ανάρτηση δεν συνοδεύεται από κάποιο σχόλιο του προέδρου, ωστόσο έρχεται λίγες ημέρες μετά τη δημόσια τοποθέτησή του κατά την οποία, μεταξύ σοβαρού και αστείου, ανέφερε ότι «θα του άρεσε να είναι εκείνος ο επόμενος πάπας»
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: 53 χρόνια κάθειρξη στον άνδρα που δολοφόνησε 6χρονο Παλαιστίνιο σε έγκλημα μίσους

Διεθνή / ΗΠΑ: 53 χρόνια κάθειρξη στον άνδρα που δολοφόνησε 6χρονο Παλαιστίνιο σε έγκλημα μίσους

Σύμφωνα με την εισαγγελία, κίνητρο του δράστη ήταν η θρησκευτική τους ταυτότητα και η σύνδεσή τους με τη Γάζα, σε μια πράξη ωμής εκδίκησης λόγω της σύρραξης Ισραήλ-Χαμάς
LIFO NEWSROOM
Η Ρωσία δημιουργεί «ζώνη ασφαλείας» στο Σούμι της Ουκρανίας – Νέες επιχειρήσεις στα σύνορα

Διεθνή / Η Ρωσία δημιουργεί «ζώνη ασφαλείας» στο Σούμι της Ουκρανίας – Νέες επιχειρήσεις στα σύνορα

Η Ρωσία συνεχίζει να δημιουργεί «ζώνη ασφαλείας» στα σύνορα με την ουκρανική περιφέρεια Σούμι, την ώρα που ουκρανικές αρχές ανησυχούν για νέα εισβολή - Γκρίζα ζώνη τέσσερα χωριά
LIFO NEWSROOM