«Αλληλεγγύη στην Σάνα»- Φινλανδές ποστάρουν βίντεο από πάρτι, για να στηρίξουν την πρωθυπουργό τους

Γυναίκα χορεύει Facebook Twitter
0

Εκατοντάδες γυναίκες στη Φινλανδία αναρτούν στα social media βίντεο στα οποία διασκεδάζουν, με έναν στόχο: να εκφράσουν τη στήριξή τους στην πρωθυπουργό της χώρας, Σάνα Μάριν

Η 36χρονη πολιτικός δέχεται επικρίσεις έπειτα από τη διαρροή βίντεο, στα οποία χόρευε και τραγουδούσε σε πάρτι με φίλους της. Ακολούθησε δεύτερο βίντεο, στο οποίο διασκεδάζει σε VIP χώρο γνωστού κλαμπ του Ελσίνκι. 

Όμως, τα social media «γεμίζουν» με βίντεο άλλων γυναικών στη Φινλανδία, με το hashtag «Αλληλεγγύη στην Σάνα». Σε αυτά, χορεύουν και διασκεδάζουν, μόνες ή με φίλους τους. 

Κάποιοι από τους επικριτές της Σάνα Μάριν κάλεσαν την πρωθυπουργό να υποβληθεί σε τεστ για την ανίχνευση ναρκωτικών. Η 36χρονη ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι υποβλήθηκε σε αυτή την εξέταση και τα αποτελέσματα αναμένονται την ερχόμενη εβδομάδα, αλλά ξεκαθάρισε ότι δεν έχει κάνει ποτέ χρήση ναρκωτικών. 

Η Μάριν δήλωσε ότι δεν έκανε τίποτα άλλο παρά να «χορέψω, να τραγουδήσω, να αγκαλιάσω τους φίλους μου και να πιω αλκοόλ». Ελπίζω, συμπλήρωσε, το 2022 «να είναι αποδεκτό ότι ακόμη και αυτοί που λαμβάνουν αποφάσεις χορεύουν, τραγουδούν και πηγαίνουν σε πάρτι», συμπλήρωσε. 

Παρά τις επικρίσεις που δέχεται στο εσωτερικό, αρκετοί εκτός των συνόρων στηρίζουν ανοιχτά την Σάνα Μάριν. Η Φινλανδή πρωθυπουργός είχε έναν καλό λόγο να βγει και να διασκεδάσει, επειδή η χώρα της εντάσσεται στο ΝΑΤΟ, δήλωσε ο Πολωνός ομόλογός της, Ματέους Μοραβέτσκι. 

«Η πρωθυπουργός έχει λόγο να είναι χαρούμενη, λόγω της ένταξης της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ. Οπότε, εάν σε αυτή την περίσταση ήπιε λίγο παραπάνω και εξαιτίας αυτού χόρεψε, δεν υπάρχει τίποτα τρομερό σε αυτό», δήλωσε όταν ρωτήθηκε για το θέμα. 

Αλλά και ο Γκι Φερχόστατ τοποθετήθηκε δημοσίως υπέρ της Μάριν. «Τα ρωσικά τρολ και οι ακροδεξιοί λαϊκιστές θα κάνουν ό,τι μπορούν για να ρίξουν στα γόνατα τις δημοκρατίες μας. Μην την πατήσετε. Συνέχισε να χορεύεις Σάνα Μάριν και να πολεμάς τον Πούτιν», έγραψε στο Twitter ο Βέλγος ευρωβουλευτής.   

Την ίδια ώρα, το Βίλνιους κάλεσε τη Φινλανδή πρωθυπουργό στο πάρτι για τα 700 χρόνια από την ίδρυση της πόλης. «Αγαπητή Σάνα Μάριν, μην ακούς τους άλλους, το Βίλνιους λατρεύει το στιλ και τις κινήσεις σου. Την επόμενη χρονιά γιορτάζουμε τα 700α γενέθλιά μας, ακούμε ότι θα γίνει απίθανο πάρτι. Ελπίζουμε να μπορέσεις να έρθεις και να γιορτάσεις μαζί μας, σε στιλ Βίλνιους», ανέφερε tweet που αναρτήθηκε στον λογαριασμό του οργανισμού τουριστικής ανάπτυξης της λιθουανικής πρωτεύουσας. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόσο αντισυστημικός είναι τελικά ο Ζοχράν Μαμντάνι;

LiFO politics / Πόσο αντισυστημικός είναι τελικά ο Ζοχράν Μαμντάνι;

Θα καταφέρει ο χαρισματικός, νεοεκλεγείς δήμαρχος της Νέας Υόρκης να υλοποιήσει τις σημαντικές εξαγγελίες του; Είναι πράγματι αντισυστημικός, όπως παρουσιάζεται, και ποιες θα είναι οι πρώτες του αποφάσεις; Στο σημερινό επεισόδιο του πόντκαστ της LiFO Politics, η Βασιλική Σιούτη συζητά με τον Θοδωρή Καρναβά, καθηγητή Γενετικής και απόφοιτο του τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Κολούμπια, που ζει στη Νέα Υόρκη, για τα αισιόδοξα μηνύματα της εκλογής του αλλά και για τις επιφυλάξεις που εκφράζονται.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Διεθνή / Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Ο Ουκρανός πρόεδρος έχει δηλώσει πως θα συνεργαστεί πλήρως με κάθε είδους έρευνα, τη στιγμή που οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο είναι ή υπήρξαν στενοί συνεργάτες του
LIFO NEWSROOM
Αξιωματούχος ΟΗΕ: «Το Ισραήλ παραβιάζει το διεθνές δίκαιο εμποδίζοντας τη βοήθεια στη Γάζα»

Διεθνή / Αξιωματούχος ΟΗΕ: «Το Ισραήλ παραβιάζει το διεθνές δίκαιο εμποδίζοντας τη βοήθεια στη Γάζα»

«Τα αποθέματά μας θα μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες ολόκληρου του πληθυσμού για περίπου τρεις μήνες, αλλά παραμένουν εκτός της Γάζας», δήλωσε ανώτερο στέλεχος της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ «σχεδόν αποφάσισε» για τη Βενεζουέλα – Αεροπλανοφόρο και 15.000 Αμερικανοί στρατιώτες στην περιοχή

Διεθνή / Ο Τραμπ «σχεδόν αποφάσισε» για τη Βενεζουέλα – Αεροπλανοφόρο και 15.000 Αμερικανοί στρατιώτες στην περιοχή

Ο Νικολάς Μαδούρο έχει θέσει τις ένοπλες δυνάμεις της Βενεζουέλας σε ύψιστο συναγερμό, ενώ δυτικοί σύμμαχοι των ΗΠΑ αναφέρουν ότι δεν έχουν ενημερωθεί για τις ακριβείς προθέσεις της Ουάσιγκτον
LIFO NEWSROOM