Al Jazeera: «Επικίνδυνα και γελοία ψέματα οι δηλώσεις Νετανιάχου» - Το Ισραήλ θα απαγορεύσει τις εκπομπές του «τρομοκρατικού δικτύου»

Al Jazeera: Καταδικάζει την απαγόρευση του στο Ισραήλ - «Επικίνδυνα και γελοία ψέματα οι δηλώσεις Νετανιάχου» Facebook Twitter
Φωτ. : EPA
0

Το Al Jazeera καταδικάζει την απαγόρευση της προβολής του στο Ισραήλ, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό της χώρας μεταξύ άλλων για «επικίνδυνα και γελοία ψέματα».

Τη Δευτέρα το κοινοβούλιο του Ισραήλ ενέκρινε νομοσχέδιο που επιτρέπει την απαγόρευση προβολής ξένων ΜΜΕ στη χώρα, που υπονομεύουν την ασφάλεια του κράτους, στοχεύοντας φανερά στο Al Jazeera. Συγκεκριμένα λίγες ώρες μετά την ψηφοφορία, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε πως θέλει να «ενεργήσει αμέσως» για να απαγορεύσει την προβολή του «τρομοκρατικού δικτύου» στο Ισραήλ.

«Το τρομοκρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera δεν θα μεταδίδεται πλέον στο Ισραήλ. Προτίθεμαι να ενεργήσω αμέσως σε συμφωνία με τον νέο νόμο, προκειμένου να σταματήσω τις δραστηριότητες του δικτύου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μπενιαμίν Νετανιάχου και λίγες ώρες μετά ήρθε η απάντηση του Al Jazeera.

Από τη μεριά του το τηλεοπτικό δίκτυο σε ανακοίνωσή του, επέκρινε την «φρενήρη εκστρατεία» που όπως χαρακτηρίζει έχει εξαπολύσει σε βάρος του ο Ισραηλινός πρωθυπουργός. Σημειώνεται πως ο Μπενιαμίν Νετανιάχου κατηγορεί ανοιχτά το Al Jazeera πως «έπληξε την ασφάλεια του Ισραήλ» αλλά και πως «συμμετείχε ενεργά στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου».

Τέλος, το τηλεοπτικό δίκτυο «καταδικάζει τις δηλώσεις αυτές, στις οποίες δεν βλέπει παρά επικίνδυνο και γελοίο ψέμα», υπογραμμίζοντας πως καθιστά τον Μπενιαμίν Νετανιάχου υπεύθυνο για την «ασφάλεια του προσωπικού του» μετά τις συκοφαντικές κατηγορίες του.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ / AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ αμφισβητεί την ιθαγένεια του Μαμντάνι και απειλεί να τον συλλάβει

Διεθνή / Νέα επίθεση Τραμπ σε Μαμντάνι: Αμφισβητεί την ιθαγένεια του και απειλεί να τον συλλάβει

Ο Τραμπ ισχυρίστηκε ότι ο υποψήφιος δήμαρχος της Νέας Υόρκης, πολιτογραφημένος πολίτης των ΗΠΑ, ήταν «παράνομα εδώ», στην προσπάθεια να προωθήσει ψευδείς θεωρίες συνωμοσίας για πολιτικούς αντιπάλους
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: «Ο Ερντογάν δεν είναι πλέον πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά αρχηγός χούντας»

Διεθνή / Τουρκία: «Ο Ερντογάν δεν είναι πλέον πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά αρχηγός χούντας»

Σφοδρή επίθεση στον Ερντογάν από τον Οζγκιούρ Οζέλ στη συγκέντρωση του κόμματος του μπροστά στο δημαρχείο της Κωνσταντινούπολης με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ημερών από τη σύλληψη του δημάρχου Εκρέμ Ιμάμογλου
LIFO NEWSROOM
Μεξικό: Γιος του «Τσάπο» συμφώνησε να ομολογήσει την ενοχή του στη δικαιοσύνη των ΗΠΑ

Διεθνή / Μεξικό: Γιος του «Τσάπο» συμφώνησε να ομολογήσει την ενοχή του στη δικαιοσύνη των ΗΠΑ

Ο Οβίδιο Γκουσμάν θεωρείτο ένας από τους τέσσερις γιους του του φυλακισμένου διαβόητου Mεξικανού βαρόνου των ναρκωτικών που ανέλαβαν να διοικήσουν φράξια του καρτέλ Σιναλόα
LIFO NEWSROOM