Al Jazeera: «Επικίνδυνα και γελοία ψέματα οι δηλώσεις Νετανιάχου» - Το Ισραήλ θα απαγορεύσει τις εκπομπές του «τρομοκρατικού δικτύου»

Al Jazeera: Καταδικάζει την απαγόρευση του στο Ισραήλ - «Επικίνδυνα και γελοία ψέματα οι δηλώσεις Νετανιάχου» Facebook Twitter
Φωτ. : EPA
0

Το Al Jazeera καταδικάζει την απαγόρευση της προβολής του στο Ισραήλ, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό της χώρας μεταξύ άλλων για «επικίνδυνα και γελοία ψέματα».

Τη Δευτέρα το κοινοβούλιο του Ισραήλ ενέκρινε νομοσχέδιο που επιτρέπει την απαγόρευση προβολής ξένων ΜΜΕ στη χώρα, που υπονομεύουν την ασφάλεια του κράτους, στοχεύοντας φανερά στο Al Jazeera. Συγκεκριμένα λίγες ώρες μετά την ψηφοφορία, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε πως θέλει να «ενεργήσει αμέσως» για να απαγορεύσει την προβολή του «τρομοκρατικού δικτύου» στο Ισραήλ.

«Το τρομοκρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera δεν θα μεταδίδεται πλέον στο Ισραήλ. Προτίθεμαι να ενεργήσω αμέσως σε συμφωνία με τον νέο νόμο, προκειμένου να σταματήσω τις δραστηριότητες του δικτύου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μπενιαμίν Νετανιάχου και λίγες ώρες μετά ήρθε η απάντηση του Al Jazeera.

Από τη μεριά του το τηλεοπτικό δίκτυο σε ανακοίνωσή του, επέκρινε την «φρενήρη εκστρατεία» που όπως χαρακτηρίζει έχει εξαπολύσει σε βάρος του ο Ισραηλινός πρωθυπουργός. Σημειώνεται πως ο Μπενιαμίν Νετανιάχου κατηγορεί ανοιχτά το Al Jazeera πως «έπληξε την ασφάλεια του Ισραήλ» αλλά και πως «συμμετείχε ενεργά στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου».

Τέλος, το τηλεοπτικό δίκτυο «καταδικάζει τις δηλώσεις αυτές, στις οποίες δεν βλέπει παρά επικίνδυνο και γελοίο ψέμα», υπογραμμίζοντας πως καθιστά τον Μπενιαμίν Νετανιάχου υπεύθυνο για την «ασφάλεια του προσωπικού του» μετά τις συκοφαντικές κατηγορίες του.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ / AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διακοπές ίντερνετ σε Μέση Ανατολή και Ασία μετά από κομμένα υποθαλάσσια καλώδια

Διεθνή / Διακοπές ίντερνετ σε Μέση Ανατολή και Ασία μετά από κομμένα υποθαλάσσια καλώδια

​​​​​​​Microsoft και NetBlocks επιβεβαιώνουν βλάβες σε καλωδιακά συστήματα στην Ερυθρά Θάλασσα – Χώρες όπως η Ινδία, το Πακιστάν και τα ΗΑΕ επηρεάστηκαν με χαμηλές ταχύτητες και διακοπές.
LIFO NEWSROOM
Κάρλο Ακούτις: Πώς γίνεται κάποιος άγιος – και πώς ο πρώτος millennial άγιος το κατάφερε

Διεθνή / Κάρλο Ακούτις: Πώς γίνεται κάποιος άγιος – και πώς ο πρώτος millennial άγιος το κατάφερε

Ο 15χρονος Κάρολο Ακούτις, που πέθανε από λευχαιμία το 2006, αγιοκατατάχθηκε από τον Πάπα Λέοντα. Ακολουθώντας όλα τα στάδια της Καθολικής Εκκλησίας, έγινε ο πρώτος άγιος της γενιάς των millennials
LIFO NEWSROOM
Χάος στο Λονδίνο: 425 συλλήψεις σε διαδήλωση υπέρ της Palestine Action – «Μας χτυπούσαν, μας έφτυναν» λέει η αστυνομία

Διεθνή / Χάος στο Λονδίνο: 425 συλλήψεις σε διαδήλωση υπέρ της Palestine Action – «Μας χτυπούσαν, μας έφτυναν» λέει η αστυνομία

Η αστυνομία καταγγέλλει βία και οι διαδηλωτές μιλούν για καταστολή - Το πρώτο κύμα συλλήψεων σημειώθηκε μόλις 12 λεπτά μετά την επίσημη έναρξη της πορείας
LIFO NEWSROOM
Φωτιά στο κυβερνητικό κτίριο στο Κίεβο: Ο μεγαλύτερος ρωσικός αεροπορικός βομβαρδισμός από την αρχή του πολέμου

Διεθνή / Φωτιά στο κυβερνητικό κτίριο στο Κίεβο: Ο μεγαλύτερος ρωσικός αεροπορικός βομβαρδισμός από την αρχή του πολέμου

Πέρα από την πρωτεύουσα, εκρήξεις συγκλόνισαν την κεντρική πόλη Κρεμεντσούκ, όπου σημειώθηκαν διακοπές ρεύματος, καθώς και την Κριβίι Ριχ, στόχος χτυπημάτων σε υποδομές μεταφορών και πόλης
LIFO NEWSROOM
Ο «influencer του Θεού» γίνεται ο πρώτος άγιος της γενιάς των millennials

Διεθνή / Ο «influencer του Θεού» γίνεται ο πρώτος άγιος της γενιάς των millennials

Ο Ακούτις, που πέθανε από λευχαιμία σε ηλικία μόλις 15 ετών, είχε γίνει γνωστός για την αγάπη του στην τεχνολογία και ιδιαίτερα για τη δημιουργία ιστοσελίδων που κατέγραφαν «θαύματα» με σκοπό τη διάδοση της καθολικής διδασκαλία
LIFO NEWSROOM