Ισραήλ: Πέρασε νόμος για την απαγόρευση του Al Jazeera

Ισραήλ: Πέρασε νόμος για την απαγόρευση του Al Jazeera Facebook Twitter
Φωτ.: Al Jazeera
0

Το κοινοβούλιο του Ισραήλ ενέκρινε νομοσχέδιο που επιτρέπει την απαγόρευση προβολής στο Ισραήλ ξένων ΜΜΕ που υπονομεύουν την ασφάλεια του κράτους, ένα νομοσχέδιο που στοχεύει το τηλεοπτικό δίκτυο του Κατάρ Al Jazeera.

Ο νόμος αυτός, που επικυρώθηκε με 70 ψήφους υπέρ έναντι 10 κατά, δίνει στον πρωθυπουργό τη δυνατότητα να απαγορεύσει την προβολή περιεχομένων του τηλεοπτικού δικτύου που στοχοποιείται, δηλαδή του Al Jazeera, αλλά και να κλείσει τα γραφεία του στο Ισραήλ.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, ανακοίνωσε πως θέλει να «ενεργήσει αμέσως» για να απαγορεύσει την προβολή του Al Jazeera στο Ισραήλ, λίγο μετά την ψηφοφορία στην Κνεσέτ.

«Το τρομοκρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera δεν θα μεταδίδεται πλέον στο Ισραήλ. Προτίθεμαι να ενεργήσω αμέσως σε συμφωνία με τον νέο νόμο, προκειμένου να σταματήσω τις δραστηριότητες του δικτύου», επισήμανε ο Νετανιάχου. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ παραμένει ένας «φασίστας» για τον Μαμντάνι: «Εξακολουθώ να πιστεύω όλα όσα έλεγα πριν»

Διεθνή / Ο Τραμπ παραμένει ένας «φασίστας» για τον Μαμντάνι ακόμη και μετά τη συνάντησή τους

Μπορεί η συνάντηση των δύο να πραγματοποιήθηκε σε απροσδόκητα θετικό κλίμα, όμως ο εκλεγμένος δήμαρχος της Νέας Υόρκης δεν υπαναχωρεί από την κριτική του απέναντι στον πρόεδρο των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM