Αφγανιστάν: Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό

Αφγανιστάν: Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό Facebook Twitter
0

Αφγανιστάν: Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό Facebook Twitter

 

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση "που βρίσκεται σε εξέλιξη" στον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό στην πόλη Τζαλαλαμπάντ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Amaq.

 

Νωρίτερα σήμερα, ένοπλοι εισέβαλαν στο κτίριο όπου στεγάζεται ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός στην Τζαλαλαμπάντ του ανατολικού Αφγανιστάν και αντάλλαξαν πυροβολισμούς με τους φρουρούς ασφαλείας ενώ οι δημοσιογράφοι του σταθμού εγκλωβίστηκαν μέσα στις εγκαταστάσεις του, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι και αυτόπτες μάρτυρες. Toυλάχιστον δυο πολίτες έπεσαν νεκροί ενώ υπάρχουν και 14 τραυματίες.

 

 

Στην Τζαλαλαμπάντ, την πρωτεύουσα της επαρχίας Νανγκαρχάρ, δρουν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους. Την περιοχή βομβάρδισε τον περασμένο μήνα ο αμερικανικός στρατός με "την μητέρα όλων των βομβών --την μεγαλύτερη μη πυρηνική βόμβα του αμερικανικού στρατού-- σκοτώνοντας δεκάδες τζιχαντιστές.

 

Η αναπάντεχη επίθεση του αμερικανικού στρατού προκάλεσε κύμα διεθνών αντιδράσεων με κάποιους να καταδικάζουν την επιλογή του αφγανικού εδάφους για την δοκιμή της βόμβας και μάλιστα εναντίον μιας ένοπλης οργάνωσης, η οποία δεν θεωρείται το ίδιο μεγάλη απειλή με τους Ταλιμπάν.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ