Στο νοσοκομείο ο Τραμπ: Του χορηγήθηκε πειραματικό φάρμακο για τα συμπτώματα του κορωνοϊού

Στο νοσοκομείο ο Τραμπ: Του χορηγήθηκε πειραματικό φάρμακο για τα συμπτώματα του κορωνοϊού Facebook Twitter
O Tραμπ μεταβαίνει στο νοσοκομείο
0

Μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες από την διάγνωσή του με κορωνοϊό, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μεταφέρθηκε σε στρατιωτικό νοσοκομείο των ΗΠΑ. 

O 74χρονος Τραμπ είχε αναπτύξει νωρίτερα τα πρώτα συμπτώματα της νόσου Covid-19, όπως βήχα και πυρετό. Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι η απόφασή για την διακομιδή του στο στρατιωτικό ιατρικό κέντρο Walter Reed ελήφθη στο πλαίσιο της «υπερβολικής προσοχής» για την υγεία του 45ου Αμερικανού προέδρου. 

 

Όπως μετέδωσαν οι New York Times, στον Τραμπ χορηγήθηκε ήδη ένα πειραματικό φάρμακο για τα ήπια συμπτώματα, στα οποία έχει πλέον προστεθεί και η ρινική συμφόρηση. Από το Οβάλ Γραφείο μεταφέρουν ότι ο πρόεδρος νιώθει κούραση αλλά διατηρεί καλή διάθεση. 

Ο Τραμπ ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ένα βίντεο 18 δευτερολέπτων στο οποίο ανακοίνωσε όρθιος στους followers του ότι «τα πηγαίνει πολύ καλά», αλλά θα μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

«Θέλω να ευχαριστήσω τους πάντες για την καταπληκτική υποστήριξη. Πηγαίνω στο νοσοκομείο Walter Reed. Νομίζω ότι τα πηγαίνω πολύ καλά αλλά θα διασφαλίσουμε ότι όλα θα δουλέψουν σωστά. Η πρώτη κυρία είναι πολύ καλά. Οπότε... σας ευχαριστώ πολύ, το εκτιμώ, δεν θα το ξεχάσω ποτέ».

 

Πέντε ώρες αργότερα, ανέβασε νέο tweet με μετριασμένη λίγο την αισιοδοξία του. «Τα πάω καλά. Νομίζω.»

Μετά τη μεταφορά του Τραμπ με το προεδρικό ελικόπτερο Marine One στο νοσοκομείο, η διευθύντρια επικοινωνίας του Λευκού Οίκου ξεκαθάρισε πως ο πρόεδρος δεν μεταβίβασε τα καθήκοντά του στον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς και διατηρεί τον έλεγχο της διακυβέρνησης. 

Η φαρμακευτική αγωγή που ακολουθεί ο Τραμπ είναι ένα κοκτέιλ αντισωμάτων που έχει αναπτυχθεί από την εταιρεία βιοτεχνολογίας Regenero, σύμφωνα με σημείωμα του γιατρού του Sean P. Conley. O Αμερικανός πρόεδρος λαμβάνει επίσης βιταμίνη D, ψευδάργυρο, μελατονίνη, ασπιρίνη και φαμοτιδίνη Pepcid.

Πριν διαγνωστεί με κορωνοϊό, ο Τραμπ είχε ταξιδέψει σε τρεις πολιτείες των ΗΠΑ και είχε γεμάτο πρόγραμμα.

 

Η Μελάνια Τραμπ παραμένει επίσης σε καραντίνα έχοντας αναπτύξει και αυτή ήπια συμπτώματα. Αντίθετα, αρνητικά στον νέο κορωνοϊό βγήκαν τα τεστ της κόρης του Τραμπ, Ιβάνκα, και του συζύγου της Τζάρεντ Κούσνερ. Αρνητικές ήταν και οι εξετάσεις του 14χρονου γιου του ζεύγους Τραμπ, Μπάρον.

«Ο πρόεδρος Τραμπ διατηρεί καλή διάθεση, εκδήλωσε ήπια συμπτώματα και εργάζεται όλη την ημέρα. Από υπερβάλλουσα προσοχή, και κατόπιν σύστασης του γιατρού του και των ειδικών, ο πρόεδρος θα εργάζεται από τα προεδρικά γραφεία στο Walter Reed για τις επόμενες ημέρες. Ο πρόεδρος Τραμπ εκτιμά το ξεχείλισμα υποστήριξης τόσο για τον ίδιο όσο και για την πρώτη κυρία», σημειώνεται στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Με πληροφορίες από New York Times και BBC

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΙΑ ΣΚ - Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Διεθνή / Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Η ηγεσία της Ακτοφυλακής έχει δεσμευτεί ότι τα σύμβολα «παραμένουν αντίθετα με τις αξίες του σώματος», όμως το πώς θα εφαρμόζεται στην πράξη το νέο καθεστώς παραμένει ανοιχτό
LIFO NEWSROOM
G20 ΣΥΝΟΔΟΣ

Διεθνή / Χωρίς Τραμπ και Πούτιν η σύνοδος της G20: Έκκληση να τερματίσουν «τις συγκρούσεις που προκαλούν τόσο θάνατο»

Η κυβέρνηση Τραμπ μποϊκοτάρει τελείως τις συνομιλίες, καθώς κατηγορεί την κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής ότι καταπιέζει τους λευκούς γαιοκτήμονες
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Διεθνή / Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Την ίδια ώρα, εισαγγελείς στο Μιλάνο έχουν ξεκινήσει έρευνα για Ιταλούς υπηκόους που ενδέχεται να συμμετείχαν σε αυτές τις δολοφονικές «εκδρομές»
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι - «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι: «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Απρόσμενα θετικό το κλίμα της συνάντησης - «Συμφωνήσαμε σε περισσότερα από όσα περιμέναμε», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος - Τι απάντησε για τον χαρακτηρισμό «φασίστας» που του αποδίδει ο Μαμντάνι
LIFO NEWSROOM