Επίθεση Τσελίκ σε Πομπέο με απειλές για την Ελλάδα: Η Τουρκία ξέρει καλά να χρησιμοποιεί τις ένοπλες δυνάμεις της

Επίθεση Τσελίκ σε Πομπέο με απειλές για την Ελλάδα: Η Τουρκία ξέρει καλά να χρησιμοποιεί τις ένοπλες δυνάμεις της Facebook Twitter
EPA
0

Επίθεση στον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, έκανε ο Ομέρ Τσελίκ, λόγω της επίσκεψής του στην Ελλάδα μετά την Κύπρο, ενώ εκτόξευσε απειλές εναντίον της χώρας μας. 

Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας υποστήριξε ότι ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας έχασε την αντικειμενικότητά του, επειδή μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα επισκέφθηκε την Κύπρο και την Ελλάδα.

«Όταν επισκέφθηκε την Κύπρο, επισκέφθηκε την ελληνοκυπριακή και όχι την τουρκοκυπριακή πλευρά. Αυτή η κατάσταση επισκιάζει την ουδετερότητα», δήλωσε ο Ομέρ Τσελίκ και συμπλήρωσε ότι αυτό δημιουργεί «μία κατάσταση σε ό,τι αφορά τις συμμαχικές σχέσεις μας».

«Η επίσκεψη μόνο στους Ελληνοκύπριους ενθαρρύνει το αδιέξοδο», συμπλήρωσε. «Στηρίζουμε την ειρήνη στη Μεσόγειο, αλλά τα προκατειλημμένα μηνύματα με την Ελλάδα δεν συμβάλλουν στη θετική επίλυση του προβλήματος», δήλωσε ακόμη ο Τσελίκ, σύμφωνα με τη Hurriyet.

Ο εκπρόσωπος του ΑΚP απείλησε όμως και την Ελλάδα λέγοντας, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο»: «Αν θέλουν να επιλύσουν τα ζητήματα στο τραπέζι θα το λύσουμε εκεί. Αν όμως θέλουν να επιλύσουν τα θέματα στο μέτωπο θα το κάνουμε στο μέτωπο. Αν όμως η άλλη πλευρά χρησιμοποιεί μόνο την σκληρή δύναμη κι όχι την λεπτή δύναμη της διπλωματίας, τότε και η Τουρκία ξέρει καλά να χρησιμοποιεί τις ένοπλες δυνάμεις της , τη σκληρή της δύναμη».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM