Περικοπές 9.000 θέσεων εργασίας από την Emirates - «Λόγω κορωνοϊού»

Περικοπές 9.000 θέσεων εργασίας από την Emirates - «Λόγω κορωνοϊού» Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Ο πρόεδρος της Emirates τόνισε πως η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Μέσης Ανατολής αναμένεται να κάνει περικοπές 9.000 θέσεων εργασίας λόγω της πανδημίας κορωνοϊού.

Είναι η πρώτη φορά που αερομεταφορέας τέτοιου μεγέθους και κύρους αποκαλύπτει συγκεκριμένο αριθμό απολύσεων.

Πριν από την κρίση, η Emirates διέθετε προσωπικό 60.000 ανθρώπων.

Ο διευθύνων σύμβουλος, σερ Τιμ Κλαρκ τόνισε πως η αεροπορική εταιρεία έχει ήδη προχωρήσει σε μείωση του δυναμικού της κατά 9%, τονίζοντας ωστόσο πως «πιθανότατα θα προχωρήσουμε και σε λίγες ακόμα, ίσως έως 15%».

Σε συνέντευξή του στο BBC, ο ισχυρός άνδρας της εταιρείας σημείωσε πως η Emirates «δεν ήταν τόσο άσχημα όσο άλλες», όμως η σημερινή κατάσταση σηματοδοτεί μια σημαντική μεταστροφή στα έσοδα της εταιρείας που, όπως είπε, προ πανδημίας «όδευε σε μία από τις καλύτερες χρονιές της ιστορίας της».

Η παγκόσμια βιομηχανία αερομεταφορών έχει πληγεί σοβαρότατα από την κρίση κορωνοϊού, λόγω της καθήλωσης των στόλων για μήνες.

Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Μέσης Ανατολής, με έδρα το Ντουμπάι, η οποία έχει έναν στόλο περίπου 270 αεροπλάνων, διέκοψε τις δραστηριότητές της στα τέλη του Μαρτίου λόγω της επιδημίας της Covid-19.

Δύο εβδομάδες αργότερα επαναλειτούργησε με μειωμένη δραστηριότητα και προβλέπει να εξυπηρετεί 58 πόλεις ως τα μέσα Αυγούστου, έναντι 157 πριν από την υγειονομική κρίση με τον SARS-CoV-2.

Ο διευθύνων σύμβουλός της, ο Τιμ Κλαρκ, είχε προηγουμένως εκτιμήσει ότι θα χρειαστούν έως τέσσερα χρόνια για να επανέλθουν σε "κάποιο βαθμό κανονικότητας" οι επιχειρήσεις της.

Με πληροφορίες από BBC/ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ και αραβικά κράτη βλέπουν «πορεία προς παλαιστινιακό κράτος» - Ο Νετανιάχου λέει «ποτέ»

Διεθνή / ΗΠΑ και αραβικά κράτη βλέπουν «πορεία προς παλαιστινιακό κράτος» - Ο Νετανιάχου λέει «ποτέ»

Το Συμβούλιο Ασφαλείας ψηφίζει σχέδιο που προβλέπει μεταβατική διοίκηση στη Γάζα και ανοίγει τον δρόμο, υπό προϋποθέσεις, για μελλοντική παλαιστινιακή κρατική υπόσταση
LIFO NEWSROOM
Κίνα–Ιαπωνία: Νέα κλιμάκωση μετά την κινεζική περιπολία γύρω από διαφιλονικούμενα νησιά

Διεθνή / Κίνα–Ιαπωνία: Νέα κλιμάκωση μετά την κινεζική περιπολία γύρω από διαφιλονικούμενα νησιά

Οι δηλώσεις της νέας πρωθυπουργού Σαναέ Τακαΐτσι για το ενδεχόμενο ιαπωνικής εμπλοκής σε μια πιθανή κινεζική επίθεση κατά της Ταϊβάν έχουν κλιμακώσει την ένταση στην περιοχή
LIFO NEWSROOM
Ένοπλοι άνοιξαν πυρ κατά πεζοναυτών έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αϊτή

Διεθνή / Ένοπλοι άνοιξαν πυρ κατά πεζοναυτών έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αϊτή

Η επίθεση έρχεται σε μια περίοδο όπου περίπου το 90% της πρωτεύουσας βρίσκεται υπό τον έλεγχο ενόπλων ομάδων, οι οποίες επιβάλλουν «τέλη προστασίας», λεηλατούν και συγκρούονται για τον έλεγχο περιοχών
LIFO NEWSROOM
«Επιβιώνουμε από τύχη»: Οι γυναίκες που γεννούν μόνες στα βουνά του Κασμίρ

Διεθνή / «Επιβιώνουμε από τύχη»: Οι γυναίκες που γεννούν μόνες στα βουνά του Κασμίρ

Ζώντας σε απομακρυσμένες περιοχές χωρίς πρόσβαση σε νοσοκομεία, οι γυναίκες νομάδες συχνά αναγκάζονται να γεννούν μόνες τους κατά τις μεγάλες εποχικές μετακινήσεις των ποιμενικών ομάδων τους, με αποτέλεσμα πολλές να χάνουν τη ζωή τους στη διαδρομή.
LIFO NEWSROOM
Πόσο αντισυστημικός είναι τελικά ο Ζοχράν Μαμντάνι;

LiFO politics / Πόσο αντισυστημικός είναι τελικά ο Ζοχράν Μαμντάνι;

Θα καταφέρει ο χαρισματικός, νεοεκλεγείς δήμαρχος της Νέας Υόρκης να υλοποιήσει τις σημαντικές εξαγγελίες του; Είναι πράγματι αντισυστημικός, όπως παρουσιάζεται, και ποιες θα είναι οι πρώτες του αποφάσεις; Στο σημερινό επεισόδιο του πόντκαστ της LiFO Politics, η Βασιλική Σιούτη συζητά με τον Θοδωρή Καρναβά, καθηγητή Γενετικής και απόφοιτο του τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Κολούμπια, που ζει στη Νέα Υόρκη, για τα αισιόδοξα μηνύματα της εκλογής του αλλά και για τις επιφυλάξεις που εκφράζονται.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ