Σεισμός

Ισπανία: Ανοίγουν ξανά οι επιχειρήσεις - Θα δίνουν μάσκες στο μετρό σε όσους επιστρέφουν

Ισπανία: Ανοίγουν ξανά οι επιχειρήσεις - Θα δίνουν μάσκες στο μετρό σε όσους επιστρέφουν Facebook Twitter
5

Μάσκες θα διανέμονται από τη Δευτέρα στην Ισπανία, κυρίως στους σταθμούς του μετρό και του προαστιακού, καθώς οι επιχειρήσεις θα μπορούν να ξανανοίξουν έπειτα από δύο εβδομάδες «χειμερίας νάρκης» στην οποία έπεσε η ισπανική οικονομία, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας.

Η ανακοίνωσε έγινε, ενώ η Ισπανία κατέγραψε σήμερα 605 θανάτους από τη νόσο Covid-19 σε διάστημα 24 ωρών, τον χαμηλότερο ημερήσιο απολογισμό από την 24η Μαρτίου. Συνολικά, 15.843 άνθρωποι έχουν πεθάνει στη χώρα, μία από τις πλέον πληγείσες παγκοσμίως από την πανδημία.

Η κυβέρνηση «θα διανείμει» μάσκες «σε χώρους όπως σταθμούς του μετρό ή του προαστιακού, όπου συστήνεται η χρήση τους», όταν «επανεκκινήσει η δραστηριότητα τη Δευτέρα ή την Τρίτη» ανάλογα την περιοχή, μετά το Σαββατοκύριακο του Πάσχα, είπε ο υπουργός Σαλβαδόρ Ίλα.

Ισπανία: Ανοίγουν ξανά οι επιχειρήσεις - Θα δίνουν μάσκες στο μετρό σε όσους επιστρέφουν Facebook Twitter

Σε μια χώρα όπου έχουν επιβληθεί, από τη 14η Μαρτίου, αυστηρά μέτρα απομόνωσης, η κυβέρνηση του Πέδρο Σάντσεθ ενίσχυσε αυτά τα μέτρα στη μάχη εναντίον της διασποράς του νέου κορονοϊού, αναστέλλοντας για δύο εβδομάδες κάθε μη αναγκαία οικονομική δραστηριότητα

Μια οικονομική «χειμερία νάρκη», όπως χαρακτηρίστηκε το μέτρο, που αναμένεται να λάβει τέλος μετά το Σαββατοκύριακο του Πάσχα.

Μπροστά στους φόβους ότι η επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας θα οδηγήσει σε ένα νέο κύμα κρουσμάτων, ο Ιλά εμφανίστηκε καθησυχαστικός.

«Πιστεύουμε ότι τα μέτρα που υιοθετήσαμε είναι επαρκή για να εγγυηθούμε την υγειονομική ασφάλεια» και ότι «τα μέτρα (απομόνωσης) που παραμένουν πολύ δραστικά θα επιτρέψουν να αποφύγουμε μια ανάκαμψη» των μολύνσεων, υπογράμμισε.

Ακόμα κι αν ορισμένοι Ισπανοί θα ξαναβγούν από τα σπίτια τους για να πάνε για δουλειά, πρέπει να γίνεται τηλεργασία, όταν είναι δυνατόν, υπογραμμίζει η κυβέρνηση.

«Βρισκόμαστε σε μια φάση απομόνωσης, δεν είμαστε σε ένα στάδιο μείωσης των μέτρων», ακόμα κι αν «αρχίζουμε να σκεφτόμαστε αυτό το στάδιο» τόνισε ο Ισπανός υπουργός Υγείας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Διεθνή
5

Σεισμός

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Διεθνή / Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Την αποκάλυψη έκανε ο βασιλιάς Βίλεμ Αλεξάντερ κατά την διάρκεια ομιλίας του σε δείπνο προς τιμήν του βασιλικού ζεύγους της Ισπανίας - Η πριγκίπισσα Αμαλία δεχόταν απειλές από τον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος
NEWSROOM
Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Διεθνή / Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Το 2018 ο 49χρονος Ζερόμ Αμόν, έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που έχει υποβληθεί σε δύο μεταμοσχεύσεις στο πρόσωπο - Η τραγική ιστορία της ζωής του ανθρώπου, που το όνειρό του ήταν να μπορεί να δουλέψει
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

2 σχόλια
Δηλαδή σύμφωνα με τη δικιά σου λογική, δεν πειράζει, τι κι αν έχουμε 20 νέα κρούσματα, ας πεθάνουν λίγοι ακόμα, εμεις να βγούμε έξω!Ξεχνάς ότι τα 20 κρούσματα με την εκθετική αύξηση θα φτάσουν 2.000 και θα είμαστε πάλι στην αρχή! Κι αν οι θάνατοι πλήξουν κάποιον δικό σου άνθρωπο? Τον εαυτό σου? Τα ίδια θα λες τότε?? Δε χρειάζεται οπως βλέπεις να είσαι ηλικιωμένος, επιπλοκές συνέβησαν σε υγιέστατα άτομα 12, 14, 20, 35,40 χρόνων, ακόμα και σε βρεφος και πέθαναν. Σε κανέναν δεν αρέσει να είναι σπίτι αγαπητέ, σε κανέναν δεν αρέσει να νιώθει οικονομικά ανασφαλής. Αλλά όταν πρόκειται για τη συλλογική δημόσια υγεία εν μέσω μιας πανδημίας,με έναν ιό που μεταδίδεται τόσο ύπουλα και γρήγορα, έχεις υποχρέωση να μείνεις μέσα ακόμα κι αν εμφανιστεί 1 μόνο κρούσμα. Γιατί μην ξεχνάς, από 1 άνθρωπο ξεκίνησε όλο αυτό.
Φυσικά και δεν είπε αυτό. Απλά η ζωή πρέπει να συνεχιστεί και πρωτίστως πρέπει οι ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ να φροντίσουν για επαρκές προσωπικό, υλικό, κλίνες και επιτήρηση των μέτρων. Αν αυτός ο ιός έχει έρθει για να μείνει ίσως να έχουμε μπροστά μας την εκκαθάριση των περισσότερων ευάλωτων συνανθρώπων μας και θα πρέπει και οι πολίτες, αλλά και τα κράτη να προετοιμαστούν κατάλληλα. Η ζωή πρέπει να συνεχιστεί με σεβασμό στις ευπαθείς ομάδες αλλά και στην ατομική ελευθερία.
Εμείς τι κάνουμε εδώ; μήπως τα δεινά της καραντινας υπερτερουν τα οφέλη της;Χωρίς κρούσματα που να δικαιολογουν τον σεισμό που προκαλείται στην οικονομία νόμιζω ότι ισως έχουμε μπει στην λουμπα της παράνοιας. Και αν έχουμε 20 κρούσματα ημερησίως και τον Ιούλιο τι; θα παραμείνουμε κλειστά; δλδ προτιμούμε να πεθανουμε όλοι απο την οικονομική κρίση παρά ελάχιστοι της ομάδας υψηλού κινδύνου; παιδιά τα πράγματα είναι ΠΟΛΥ σοβαρά ως προς το οικονομικό πλήγμα, όλοι κοιμομαστε ακόμα "γιατι θα πέσει κ το 800ρακι της κυβέρνησης" μα όλα αυτά θα τα πληρώσουμε 2πλα και 3διπλα με μνημόνια που θα μας τα επιβάλλει η κυβέρνηση μας πια και όχι καποια τρόικα. Ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα!
Η Ισπανία ΄είναι σε υψηλότερο επίπεδο καραντίνας(κλείνοντας όλες τις μη αναγκαίες επιχειρήσεις ) και προσπαθεί να επιστρέψει στα επίπεδα που έχουμε εμείς εδώ στην Ελλάδα.
Σου χαρίζουν μια πτήση με αεροπλάνο. Προς όποιον προορισμό θέλεις, σε ότι ημερομηνία θέλεις.Αλλά σου λένε ότι με πιθανότητα 50% το αεροπλάνο θα συντριβεί και δεν θα επιζήσει κανείς, ούτε εσύ.Θα ξεκίναγες το ταξίδι;Οταν απαντήσεις με κάθε ειλικρίνεια (προς τον εαυτό σου) σε αυτό το ερώτημα, μπορούμε να συζητήσουμε για τα υπόλοιπα.Υ.Γ. Συγκρίνεις τις βλάβες στην οικονομία με τις βλάβες από την καραντίνα, χωρίς να ξέρεις με ακρίβεια ούτε τις μεν ούτε τις δε.Ούτε εγώ τις ξέρω, ούτε κανένας άλλος.Το πρόβλημα με τον συλλογισμό σου είναι ότι βγάζεις την ουρά σου απ' έξω. Νομίζεις ότι εσύ δεν κινδυνεύεις από τον ιό (το άν έχεις δίκιο σ' αυτό είναι άλλη ιστορία) οπότε προτιμάς να ξεκινήσει η οικονομία. Με το παράδειγμα του αεροπλάνου, σε σπρώχνω στο να βάλεις το κεφάλι σου στον ντορβά. Γιατί από μακρυά (νομίζοντας ότι εσύ είναι άνετος και απρόσβλητος) πολλά τραγούδια ξέρεις.