Ο Πούτιν, με ολόσωμη κίτρινη προστατευτική στολή, σε νοσοκομείο με κρούσματα κορωνοϊού

Ο Πούτιν, με ολόσωμη κίτρινη προστατευτική στολή, σε νοσοκομείο με κρούσματα κορωνοϊού Facebook Twitter
Ο Βλαντιμίρ με προστευτική ολόσωμη στολή σε νοσοκομείο με ασθενείς με κορωνοϊό (Πηγή φωτό EPA)
0

Φορώντας μια ολόσωμη κίτρινη προστατευτική στολή και με αναπνευστήρα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν επισκέφθηκε νοσοκομείο όπου νοσηλεύονται ασθενείς που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό.

Ο Ρώσος πρόεδρος έχει δηλώσει ότι η κατάσταση με τον κορωνοϊό είναι υπό έλεγχο στη χώρα που έχει ήδη λάβει μέτρα, αλλά ο δήμαρχος της Μόσχας, Σεργκέι Σομπιάνιν, τον προειδοποίησε ότι η πραγματική εικόνα δεν αποτυπώνεται στα επίσημα στοιχεία.

Μέχρι τώρα, στη Ρωσία έχουν καταγραφεί 495 κρούσματα και ένας θάνατος, αριθμοί πολύ μικρότεροι σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Γιατροί αμφισβητούν το κατά πόσο τα επίσημα στοιχεία αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα. Κάτι που επισήμανε στον Πούτιν και ο Σομπιάνιν, στενός σύμμαχος του προέδρου.

«Ξεδιπλώνεται μια σοβαρή κατάσταση», είπε ο δήμαρχος της Μόσχας στον Πούτιν κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους. Συμπλήρωσε ότι ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων δεν είναι ξεκάθαρος, αλλά αυτά αυξάνονται γρήγορα. Επεσήμανε μάλιστα ότι γίνεται μικρός αριθμός ελέγχων, όπως και ότι αρκετοί μπαίνουν σε αυτο-απομόνωση και δεν εξετάζονται επιστρέφοντας από το εξωτερικό.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν στο παρελθόν έχει καλλιεργήσει την εικόνα του «σκληρού» ηγέτη, που κολυμπά σε παγωμένα νερά ή κάνει ιππασία ημίγυμνος, αλλά ο κορωνοϊός δεν «χωρά» τέτοιες επικοινωνιακές επιλογές.

 

Έτσι, κατά την επίσκεψή του σε νοσοκομείο στη Μόσχα φόρεσε ειδική προστατευτική στολή. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν επαίνεσε τους γιατρούς για το έργο τους, ενώ δήλωσε εντυπωσιασμένος από τα όσα έχει δει. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι τα μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού εργάζονται «σαν ρολόγια».

Στο μεταξύ, η Δούμα θα συνέλθει εκτάκτως αύριο, προκειμένου να συζητήσει τροπολογίες που αφορούν την επιβολή ποινών φυλάκισης και προστίμων για την παραβίαση των περιοριστικών όρων για τον κορωνοϊό.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ