Ραντάρ καταγράφει τεράστιο σμήνος αποδημητικών πουλιών - Ακτίνας 145 χλμ

Ραντάρ καταγράφει τεράστιο σμήνος αποδημητικών πουλιών - Ακτίνας 145 χλμ Facebook Twitter
0

Τα σμήνη μεταναστευτικών πουλιών που πετούν απαρατήρητα από το ένα στο άλλο μέρος της γης δεν είναι κάτι νέο. 

Ωστόσο, σε μία σπάνια καταγραφή την περασμένη Δευτέρα, το ραντάρ της Αμερικανικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας «συνέλαβε» το ταξίδι μετανάστευσης από τη Νότια στη Βόρεια Αμερική ενός τεράστιου σμήνους πουλιών.

Για την καταγραφή του φαινομένου πάνω από τη Φλόριντα συνέβαλαν οι ατμοσφαιρικές συνθήκες.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των μετεωρολόγων, το μέγεθος της ακτίνας του πελώριου σμήνους ήταν 145 χιλιομέτρων.

Στο GIF που έδωσε στη δημοσιότητα η Μετεωρολογική Υπηρεσίας, τα αποδημητικά πουλιά καταγράφονται σε πράσινο και κίτρινο χρώμα ενώ η βροχή σε μπλε.


Το 2017, ένα σμήνος αποδημητικών πεταλούδων του είδους Βανέσα του Κάρδου είχαν καταγραφεί από ραντάρ πάνω από το Κολοράντο, φαινόμενο επίσης πολύ σπάνιο.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Διεθνή / Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Αναζητώντας υλικό για τη βιογραφία του Τζορτζ Γουάιντενφελντ, ο ιστορικός Τόμας Χάρντινγκ ανακάλυψε επιστολές που αντάλλαξαν ο Βρετανός μεγαλοεκδότης, η Γκισλέν Μάξγουελ και ο Έπσταϊν, το ιδιωτικό τζετ του οποίου λεγόταν «Lolita Express».
LIFO NEWSROOM
Η Κίνα προειδοποιεί τα διεθνή ΜΜΕ για τη φωτιά στο Χονγκ Κονγκ: «Μην διαδίδετε συκοφαντίες»

Διεθνή / Η Κίνα προειδοποιεί τα διεθνή ΜΜΕ για τη φωτιά στο Χονγκ Κονγκ: «Μην διαδίδετε συκοφαντίες»

To Γραφείο για την Προστασία της Εθνικής Ασφάλειας κάλεσε έναν αριθμό μη προσδιορισμένων μέσων ενημέρωσης, επικρίνοντας την κάλυψη της πυρκαγιάς που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 159 άτομα στο πολυώροφο συγκρότημα κατοικιών Wang Fuk Court
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ έλαβε το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

Διεθνή / Ο Τραμπ έλαβε το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

«Αναμφίβολα αξίζετε το πρώτο Βραβείο Ειρήνης της FIFA για τις πράξεις σας, για όσα έχετε επιτύχει με τον δικό σας τρόπο», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της FIFA Τζάνι Ινφαντίνο απευθυνόμενος στον Αμερικανό πρόεδρο
LIFO NEWSROOM