Ινδία: 25χρονος συνελήφθη για τον βιασμό 5χρονης στην αμερικανική πρεσβεία

Ινδία: 25χρονος συνελήφθη για τον βιασμό 5χρονης στην αμερικανική πρεσβεία Facebook Twitter
0

Συνελήφθη ένας 25χρονος άνδρας που φέρεται να βίασε πεντάχρονο κορίτσι εντός των εγκαταστάσεων της αμερικανικής πρεσβείας στο Νέο Δελχί.

Οι γονείς του παιδιού κατήγγειλαν τη σεξουαλική επίθεση την Κυριακή. Οι γιατροί επιβεβαίωσαν το βιασμό ενώ το παιδί νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση.

Η οικογένεια ζει στο υπόγειο της πρεσβείας όπου ο πατέρας δουλεύει ως μέλος του προσωπικού καθαραριότητας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο φερομενος δράστης, οδηγός στο επάγγελμα, δεν εργάζεται στην πρεσβεία. Ωστόσο, ζει εκεί με τους γονείς του καθώς ο πατέρας του επίσης ανήκει στο προσωπικό.

Σύμφωνα με το BBC που επικαλείται πηγές της αστυνομικής έρευνας, οι δύο οικογένειες γνωρίζονταν καλά. Ο 25χρονος φέρεται να παρέσυρε το παιδί στο σπίτι του όταν οι γονείς του έλειπαν και το ίδιο έπαιζε έξω.

Το παιδί κάποια στιγμή την ίδια μέρα είπε στη μαμά του τι συνέβη και τότε κινήθηκαν άμεσα οι διαδικασίες. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου επιβεβαιώθηκε ο βιασμός του ενώ ο 25χρονος συνελήφθη και θα δικαστεί υπό τον αυστηρό νόμο περί προσταίας ανηλίκων.


Εκπρόσωπος της πρεσβείας τόνισε στο CBS πως «είναι βαθιά θορυβημένοι από την καταγγελία» και πως «κινητοποιηθήκαμε αμέσως μόλις πληροφορηθήκαμε την καταγγελία που γνωστοποιήσαμε στην αστυνομία». Όπως είπε, η πρεσβεία συνεργάζεται πλήρως με τις ινδικές αρχές.

Tο 2018 η κυβέρνηση είχε εισηγηθεί την επιβολή θανατικής ποινής για τους βιασμούς ανηλίκων, μετά τη θύελλα αντιδράσεων που ξέσπασε σε δύο περιπτώσεις παιδιών - το βιασμό και τη δολοφονία οκτάχρονης και το βιασμό μιας 16χρονης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αρμόδιας υπηρεσίας, ένα στα τέσσερα θύματα βιασμού την Ινδία είναι παιδί ενώ το συντριπτικό 94% των θυμάτων, γνωρίζουν τον θύτη τους.

Η χώρα φημίζεται για την ανεπαρκή αντιμετώπιση της σεξουαλικής βίας που ήρθε στο προσκήνιο το 2012, με τον ομαδικό βιασμό μιας φοιτήτριας σε λεωφορείο. Η υπόθεση αυτή είχε πυροδοτήσεις μαζικές διαδηλώσεις, αλλά και αλλαγές στον νόμο περί βιασμού.

Με πληροφορίες από BBC/CBS

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM
Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Διεθνή / Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Την αποκάλυψη έκανε ο βασιλιάς Βίλεμ Αλεξάντερ κατά την διάρκεια ομιλίας του σε δείπνο προς τιμήν του βασιλικού ζεύγους της Ισπανίας - Η πριγκίπισσα Αμαλία δεχόταν απειλές από τον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Διεθνή / Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Το 2018 ο 49χρονος Ζερόμ Αμόν, έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που έχει υποβληθεί σε δύο μεταμοσχεύσεις στο πρόσωπο - Η τραγική ιστορία της ζωής του ανθρώπου, που το όνειρό του ήταν να μπορεί να δουλέψει
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ