Τουρκία: Τουλάχιστον 8 νεκροί από τον σεισμό 6,8 Ρίχτερ - Φόβοι για ισχυρότατους μετασεισμούς

Τουρκία: Τουλάχιστον 8 νεκροί από τον σεισμό 6,8 Ρίχτερ - Φόβοι για ισχυρότατους μετασεισμούς Facebook Twitter
0

Τουλάχιστον οχτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν από τον ισχυρότατο σεισμό μεγέθους 6,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στην ανατολική επαρχία Elazig της Τουρκίας. 

Με νεότερη ενημέρωσή του, ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, επιβεβαίωσε αρχικά τον θάνατο 4 ατόμων αλλά, λίγο αργότερα, ο απολογισμός των νεκρών ανέβηκε στους οχτώ. Οι νεκροί ανέρχονται σε εκατοντάδες και οι καταστροφές είναι εκτεταμένες. Όπως είπε αρκετά κτίρια έχουν καταρρεύσει και άλλα έχουν υποστεί ζημιές. Στο twitter κυκλοφορούν ήδη αρκετά βίντεο και φωτογραφίες, που αποτυπώνουν το μέγεθος της καταστροφής. 

«Το Σιβρίτζε επλήγη πολύ σοβαρά, ομάδες διάσωσης βρίσκονται καθ' οδόν», είπε ο Σοϊλού. Κρατικά ΜΜΕ στη Συρία και το Ιράν μεταδίδουν ότι η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στις χώρες αυτές. Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 7:55μ.μ (ώρα Ελλάδος), ενώ υπάρχει ακολουθία μετασεισμών. 

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, εξέφρασε την ανησυχία του για πιθανά θύματα και στα προάστια της πόλης, διαβεβαιώνοντας πως ο στρατός βρίσκεται σε ετοιμότητα για να βοηθήσει όπου χρειαστεί. Λίγα λεπτά μετά την πρώτη σεισμική δόνηση με εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων ακολούθησε και δεύτερη, μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Οι κάτοικοι έχουν θορυβηθεί από τους αλλεπάλληλους σεισμούς και διστάζουν να μπουν ξανά στα κτίρια.

Τουρκία: Τουλάχιστον 8 νεκροί από τον σεισμό 6,8 Ρίχτερ - Φόβοι για ισχυρότατους μετασεισμούς Facebook Twitter
Φωτογραφία Anadolu Agency

Ο καθηγητής και πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας εξέφρασε την έντονη ανησυχία του καθώς ο σεισμός ήταν ιδιαίτερα επιφανειακός. Ο ίδιος προειδοποίησε ότι θα ακολουθήσουν αρκετοί μετασεισμοί μεγέθους ακόμη και 6,5 ρίχτερ. Κατά τον ίδιο, η δόνηση δεν προήλθε από το πολύ γνωστό ρήγμα της Ανατολίας ούτε έχει σχέση με του πολύ πρόσφατους σεισμούς στην Μικρά Ασία απέναντι από την Λέσβο.

Η Τουρκία είναι μία από τις πλέον σεισμογενείς χώρες στον κόσμο. Στις 17 Αυγούστου του 1999, ένας πανίσχυρός σεισμός 7,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ συντάραξε την γειτονική χώρα για 37 δευτερόλεπτα, στοιχίζοντας τη ζωή σε 17.000 ανθρώπους και τραυματίζοντας ακόμα 43.000. Το επίκεντρό του ήταν στην επαρχία του Gölcük, 75 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Βοσπόρου.

Τρεις μήνες αργότερα, στις 12 Νοεμβρίου του 1999, επιπλέον 845 άνθρωποι είχαν σκοτωθεί και 5.000 τραυματιστεί, από τον σεισμό 7 Ρίχτερ στην επαρχία του Düzce.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ήθελε τον πρίγκιπα Άντριου εκτός βασιλικής οικογένειας χρόνια του αφαιρέσουν τους τίτλους

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ήθελε τον πρίγκιπα Άντριου εκτός βασιλικής οικογένειας χρόνια πριν του αφαιρέσουν τους τίτλους

Σύμφωνα με τις πληροφορίες είχε εκφράσει ανοιχτά τις ανησυχίες του στον βασιλιά Κάρολο, μετά την περιβόητη συνέντευξη του Άντριου το 2019 στο BBC, σχετικά με τις σχέσεις του με τον Τζέφρι Επστάιν
THE LIFO TEAM
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΝΤΕΛΣΙ ΡΟΝΤΡΙΓΚΕΣ

Διεθνή / Βενεζουέλα: Ο Τραμπ αναγνώρισε την κυβέρνηση Ροντρίγκες - Έδωσε άδεια για εξορύξεις σε πέντε πετρελαϊκές εταιρείες

H αμερικανική κυβέρνηση έδωσε άδεια σε πέντε μεγάλους ομίλους να επανεκκινήσουν δραστηριότητες στη Βενεζουέλα υπό αμερικανική εποπτεία
THE LIFO TEAM
ΜΑΡΟΚΟ ΣΥΚΛΟΣ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΘΑΝΑΤΩΣΗ

Διεθνή / Μαρόκο: Καταγγελίες για μαζικές θανατώσεις αδέσποτων ενόψει του Μουντιάλ 2030

Φιλοζωικές οργανώσεις και κάτοικοι μιλούν για επιχειρήσεις «εκκαθάρισης» που περιλάμβαναν βίαιες συλλήψεις ζώων, δηλητηριάσεις και, σε ορισμένες περιπτώσεις, πυροβολισμούς
THE LIFO TEAM
Πρίγκιπας Άντριου: Αυξάνεται η πίεση να ερευνηθεί για trafficking - Φέρεται να έφερνε γυναίκες στο Μπάκιγχαμ

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Αυξάνεται η πίεση να ερευνηθεί για trafficking - Φέρεται να έφερνε γυναίκες στο Μπάκιγχαμ

Υπάρχουν καταγγελίες ότι γυναίκες μεταφέρονταν στη Βρετανία με το ιδιωτικό τζετ του Τζέφρι Έπσταϊν και στη συνέχεια εισέρχονταν κρυφά στο Μπάκιγχαμ
THE LIFO TEAM
Η καταιγίδα Νιλς σαρώνει τη δυτική Ευρώπη - Νεκροί και μεγάλες καταστροφές σε Γαλλία και Ισπανία

Διεθνή / Η καταιγίδα Νιλς σαρώνει τη δυτική Ευρώπη - Νεκροί και μεγάλες καταστροφές σε Γαλλία και Ισπανία

Θυελλώδεις άνεμοι και καταρρακτώδεις βροχές προκάλεσαν ακυρώσεις πτήσεων, δρομολογίων τρένων και πλοίων - Πλημμυρισμένοι δρόμοι και εκτεταμένες διακοπές ρεύματος
THE LIFO TEAM