Τζόνσον για Brexit: Κάθε νέα απόπειρα αναβολής είναι «ανούσια, ακριβή και επιζήμια»

Τζόνσον για Brexit: Κάθε νέα απόπειρα αναβολής είναι «ανούσια, ακριβή και επιζήμια» Facebook Twitter
EPA
0

Σε εξέλιξη βρίσκεται στο βρετανικό κοινοβούλιο η συνεδρίαση με αποκλειστικό θέμα συζήτησης τη συμφωνία για την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Είναι η καλύτερη δυνατή συμφωνία. Το κοινό έχει μία φλεγόμενη επιθυμία, όπως άλλωστε και οι Ευρωπαίοι, να υλοποιηθεί το Brexit, σημείωσε ο Μπόρις Τζόνσον που εξέφρασε την απόλυτη βεβαιότητά του ότι η Βουλή των Κοινοτήτων θα πράξει το σωστό και θα αποφασίσει υπέρ της προωθούμενης συμφωνίας.

Προειδοποίησε μάλιστα ότι κάθε νέα απόπειρα αναβολής του Brexit είναι «ανούσια, ακριβή και επιζήμια» και κάλεσε τους βουλευτές να φέρουν εις πέρας το Brexit στις 31 Οκτωβρίου του 2019.

Ο Μπόρις Τζόνσον διαβεβαίωσε πως η συμφωνία για το Brexit την οποία εξασφάλισε από τις Βρυξέλλες αποτελεί έναν «νέο τρόπο να πάμε μπροστά» τόσο για τη Βρετανία όσο και για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Χαιρετίζοντας «μια νέα καλύτερη συμφωνία τόσο για το Ηνωμένο Βασίλειο όσο και για την ΕΕ» ο πρωθυπουργός κάλεσε τους βουλευτές να «ενωθούν και να ενώσουν τη χώρα» και να εγκρίνουν τη συμφωνία, χαρακτηρίζοντας τη σημερινή ψηφοφορία «ιστορική ευκαιρία» να «υλοποιήσουμε το Brexit» και να «επιτρέψουμε στη χώρα να πάει μπροστά» τρία και πλέον χρόνια μετά το δημοψήφισμα του 2016.

Ο Μπόρις Τζόνσον είπε ακόμη πως οποιαδήποτε αναβολή του Brexit θα ήταν «δαπανηρή και καταστροφική».

«Μια νέα αναβολή θα ήταν ανούσια, δαπανηρή και καταστροφική», δήλωσε επίσης ο επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης.

Κόρμπιν: Στον λαό ο τελευταίος λόγος

Ο ηγέτης των Βρετανών αντιπολιτευόμενων Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν δήλωσε πως ο λαός πρέπει να έχει τον τελευταίο λόγο για το Brexit, προσθέτοντας πως οι βουλευτές του κόμματός του δεν θα υποστηρίξουν τη συμφωνία αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση στην οποία κατέληξε με τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

«Το να ψηφίσουμε υπέρ μιας συμφωνίας σήμερα δεν θα δώσει τέλος στο Brexit. Δεν θα φέρει σιγουριά και ο λαός πρέπει να έχει τον τελευταίο λόγο», είπε ο Κόρμπιν στο Κοινοβούλιο.

«Κατανοώ πλήρως την απογοήτευση και την κόπωση σε όλη τη χώρα και σε αυτό το Σώμα. Αλλά απλώς δεν μπορούμε να ψηφίσουμε υπέρ μιας συμφωνίας που είναι ακόμη χειρότερη από εκείνην που το Σώμα αυτό απέρριψε τρεις φορές», είπε ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βρετανία.

Δεν έχουμε πρόθεση να πάμε πέραν του Δεκεμβρίου του 2020

Η Βρετανία δεν έχει πρόθεση να παρατείνει τη μεταβατική περίοδο που ακολουθεί το Brexit μετά την καταληπτική ημερομηνία τον Δεκέμβριο του 2020, δήλωσε σήμερα ο υπουργός για το Brexit Στίβεν Μπάρκλεϊ. «Δεν έχουμε πρόθεση να πάμε πέραν του Δεκεμβρίου του 2020», δήλωσε ο Μπάρκλεϊ στο BBC News.

Όταν ρωτήθηκε αν ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον θα ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση να καθυστερήσει το Brexit μετά την προθεσμία της 31ης Οκτωβρίου εάν το απαιτεί ο νόμος, ο Μπάρκλεϊ είπε ότι ο Τζόνσον θα συμμορφωνόταν με τον νόμο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επεισόδια στη Διάσκεψη COP30 στη Βραζιλία – Αυτόχθονες εισέβαλαν στο συνεδριακό κέντρο του ΟΗΕ

Διεθνή / Επεισόδια στη Διάσκεψη COP30 στη Βραζιλία – Αυτόχθονες εισέβαλαν στο συνεδριακό κέντρο του ΟΗΕ

Η φετινή διάσκεψη είναι η πρώτη μετά από τρία χρόνια που πραγματοποιείται σε χώρα όπου ενθαρρύνονται οι ειρηνικές διαδηλώσεις και η συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ εξετάζει πάγωμα ομοσπονδιακής χρηματοδότησης στη Νέα Υόρκη μετά τη νίκη Μαμντάνι

Διεθνή / Ο Τραμπ εξετάζει πάγωμα ομοσπονδιακής χρηματοδότησης στη Νέα Υόρκη μετά τη νίκη Μαμντάνι

Η Νέα Υόρκη λαμβάνει περίπου 10 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως από ομοσπονδιακή χρηματοδότηση, ποσό που αντιστοιχεί στο 8,3% του δημοτικού προϋπολογισμού και αφορά κυρίως προγράμματα παιδείας, στέγασης και κοινωνικής πρόνοιας
LIFO NEWSROOM
ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΗΠΑ

Διεθνή / Τι σηματοδοτεί η άφιξη του μεγαλύτερου αεροπλανοφόρου στον κόσμο στη Λατινική Αμερική

Το αεροπλανοφόρο, το πιο προηγμένο του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού, μεταφέρει μεταξύ άλλων τέσσερις μοίρες μαχητικών αεροσκαφών και συνοδεύεται από τρία πυραυλοφόρα αντιτορπιλικά
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινοί έποικοι πυρπόλησαν σπίτια και φορτηγά στη Δυτική Όχθη — Τέσσερις τραυματίες

Διεθνή / Ισραηλινοί έποικοι πυρπόλησαν σπίτια και φορτηγά στη Δυτική Όχθη — Τέσσερις τραυματίες

Οι IDF ανέφεραν πως στρατιώτες έσπευσαν σε δύο χωριά, όπου δεκάδες κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε Παλαιστινίους, τραυματίζοντας τέσσερις κατοίκους, ενώ έβαλαν φωτιά σε σπίτια και οχήματα
LIFO NEWSROOM