Δίδυμα πάντα γεννήθηκαν στο ζωολογικό κήπο του Βερολίνου - Θα επιστραφούν στην Κίνα

Δίδυμα πάντα γεννήθηκαν στο ζωολογικό κήπο του Βερολίνου - Θα επιστραφούν στην Κίνα Facebook Twitter
0

O ζωολογικός κήπος του Βερολίνου ανακοίνωσε πως το πάντα που ζει εκεί, η Meng Meng, γέννησε δίδυμα. 

«H Meng Menge έγινε μαμά. Είμαστε τόσο χαρούμενοι, είμαστε άφωνοι», γράφει ο επίσημος λογαριασμός του ζωολογικού κήπου στο Twitter όπου έχει αναρτηθεί και ένα βίντεο. 

  Η Μeng Meng γέννησε το πρώτο πάντα το βράδυ του Σαββάτου στις 8, περίπου μία ώρα αργότερα γεννήθηκε και το δεύτερο. «Η Μeng Meng και τα δύο νεογέννητα είναι καλά στην υγεία τους», δήλωσε ο διευθυντής του ζωολογικού κήπου, Αντρέας Κνίριμ. 

Κατά τη γέννηση τους τα πάντα είναι ρόζ, με άσπρο χνούδι και δυσανάλογα μεγάλες ουρές, δηλαδή δεν μοιάζουν καθόλου με ένα ενήλικο πάντα. 

Το φύλλο των νεογέννητων δεν είναι ακόμα γνωστό. Ζυγίζουν 136 γραμμάρια και 186 γραμμάρια. H Meng Meng και το αρσενικό πάντα Jiao Qing έφθασαν στο Βερολίνο το 2017, ως «δάνειο» από κινέζικο ζωολογικό κήπο. 

Η Κίνα έχει προχωρήσει σε αυτή την πρωτοβουλία, γνωστή ως «διπλωματία των πάντα» δανείζοντας ένα από τα πιο γνωστά είδη της χώρας σε πάνω από 10 χώρες του κόσμου. Ο ζωολογικός κήπος του Βερολίνου θα πληρώσει συνολικά 15 εκατομμύρια δολάρια για να φιλοξενήσει τα πάντα για 15 χρόνια. Τα περισσότερα από αυτά τα χρήματα πηγαίνουν σε ένα πρόγραμμα διάσωσης του είδους στην Κίνα. Τα νεογέννητα πάντα του Βερολίνου πρέπει να επιστραφούν στην Κίνα μέσα σε τέσσερα χρόνια από τη στιγμή που θα απογαλακτιστούν 

Δίδυμα πάντα γεννήθηκαν στο ζωολογικό κήπο του Βερολίνου - Θα επιστραφούν στην Κίνα Facebook Twitter
Δίδυμα πάντα γεννήθηκαν στο ζωολογικό κήπο του Βερολίνου - Θα επιστραφούν στην Κίνα Facebook Twitter

Στο παρελθόν η Κίνα έχει δώσει τρία πάντα σε ζωολογικούς κήπους του Βερολίνο, το τελευταίο, ο Bao Bao, πέθανε το 2012 σε ηλικία 34 ετών, όντας ένα από τα γηραιότερα ζώα του είδους στον κόσμο. Στην Κίνα ζουν στη φύση περίπου 1860 πάντα, αριθμός σημαντικά μεγαλύτερος από τα περίπου 1000 στο τέλος της δεκαετίας του 1970, σύμφωνα με τα στοιχεία του WWF. 

Πάνω από 400 πάντα ζουν σε ζωολογικούς κήπους σε όλο τον κόσμο, στο πλαίσιο πρότζεκτ που στηρίζει η κινεζική κυβέρνηση. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM