Telegraph: Η Βρετανία ετοιμάζει τις κυρώσεις κατά του Ιράν για τη σύλληψη του τάνκερ

Telegraph: Η Βρετανία ετοιμάζει τις κυρώσεις κατά του Ιράν για τη σύλληψη του τάνκερ Facebook Twitter
1

Υπουργοί της βρετανικής κυβέρνησης καταρτίζουν σχεδιασμούς για την επιβολή κυρώσεων στο Ιράν μετά τη σύλληψη από τις αρχές της ισλαμικής δημοκρατίας ενός τάνκερ υπό βρετανική σημαία, γράφει η εφημερίδα Daily Telegraph.

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ αναμένεται να αναγγείλει σήμερα διπλωματικά και οικονομικά μέτρα, συμπεριλαμβανομένου του πιθανού παγώματος ιρανικών πόρων, σε αντίποινα για το επεισόδιο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Telegraph. 

Παράλληλα, το Λονδίνο ενδέχεται να ασκήσει πιέσεις στα Ηνωμένα Έθνη και στην Ευρωπαϊκή Ένωση να επιβάλλουν εκ νέου κυρώσεις που είχαν αρθεί το 2016, μετά την υπογραφή της συμφωνίας της Τεχεράνης με τις μεγάλες δυνάμεις για το πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας του Ιράν το 2015, κατά το δημοσίευμα της εφημερίδας.

Χθες, το ιρανικό ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Tasnim δημοσιοποίησε βίντεο από το τάνκερ Stena Impero. Στο βίντεο το δεξαμενόπλοιο είναι αγκυροβολημένο στην ανοιχτή θάλασσα. Η αυθεντικότητα του βίντεο δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Ένας αξιωματούχος των λιμενικών αρχών του Ιράν είχε νωρίτερα σήμερα δηλώσει ότι το δεξαμενόπλοιο οδηγήθηκε στο λιμάνι του Μπαντάρ Αμπάς από τους Φρουρούς της Επανάστασης για την διεξαγωγή έρευνας, μετά την σύγκρουσή του με ένα ιρανικό αλιευτικό πλοίο κι αφού αγνόησε το σήμα κινδύνου που είχε εκπέμψει το ψαράδικο.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ θα διατάξει έρευνα για τις φερόμενες σχέσεις Έπσταϊν και Κλίντον

Διεθνή / Ο Τραμπ θα διατάξει έρευνα για τις φερόμενες σχέσεις Έπσταϊν και Κλίντον

«Ο Έπσταϊν ήταν Δημοκρατικός, και είναι πρόβλημα των Δημοκρατικών...Όλοι ξέρουν για αυτόν. Μην χάνετε τον χρόνο σας με τον Τραμπ. Έχω μια χώρα να διοικήσω!», έγραψε σε ανάρτησή του, ο Ντόναλντ Τραμπ
LIFO NEWSROOM
«Πράσινη ζώνη» και «κόκκινη ζώνη»: Tο αμερικανικό σχέδιο που αλλάζει τον χάρτη της Γάζας

Διεθνή / «Πράσινη ζώνη» και «κόκκινη ζώνη»: Tο αμερικανικό σχέδιο που αλλάζει τον χάρτη της Γάζας

Κεντρικό στοιχείο του αμερικανικού σχεδιασμού είναι η δημιουργία μιας διεθνούς δύναμης σταθεροποίησης, που προβλέπεται να στηριχθεί κυρίως σε ευρωπαϊκά στρατεύματα
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια