Το Instagram θα θολώνει φωτογραφίες μετά τον θάνατο της Μόλι Ράσελ

Το Instagram θα θολώνει φωτογραφίες μετά τον θάνατο της Μόλι Ράσελ Facebook Twitter
Η Molly Russell.
0

Το θόλωμα φωτογραφιών (sensitivity screens) θα λανσάρει το Instagram για να κρύβει εικόνες αυτοτραυματισμού και να προστατέψει τους νέους που χρησιμοποιούν την εφαρμογή. 

O Adam Mosseri, επικεφαλής του Instagram, υποσχέθηκε μια σειρά αλλαγών στη δημοφιλή εφαρμογή μετά τον θάνατο της Βρετανίδας έφηβης Molly Russell.

Οι γονείς της Russell πιστεύουν πως η κόρη τους αυτοκτόνησε αφότου εκτέθηκε υλικό αυτοτραυματισμών και αυτοκτονιών στο Instagram και το Pinterest. 

H εφαρμογή, που ανήκει στο Facebook, ήδη απαγορεύει αναρτήσεις που ενθαρρύνουν την αυτοκτονία και τον αυτοτραυματισμό, αλλά αντιμετωπίζει δυσκολίες στο να ανιχνεύει τις αναρτήσεις αυτές και να τις κατεβάζει. 

Ακόμα, η εφαρμογή δυσκολεύεται να εξασφαλίσει πως οι χρήστες, θα μπορούν να μοιράζονται υλικό που σχετίζεται με αυτά τα θέματα, με τρόπο που θα τους επιτρέπει να εκφραστούν χωρίς ωστόσο να υποκινούν αυτές τις πράξεις. 

Έτσι το Instagram λανσάρει τις λεγόμενες «sensitivity screens» θαμπώνοντας τις εικόνες έως ότου ο χρήστης δηλώσει ρητά πως θέλει να τις δει. 

Παράλληλα το Instagram έχει μπλοκάρει τις φωτογραφίες αυτές από το να φαίνονται στην αναζήτηση, στα hastags και τις προτάσεις λογαριασμών. 

Ο Mosseri υποστήριξε πως οι αλλαγές αυτές θα κάνουν πιο δύσκολο για τους χρήστες να έχουν πρόσβαση σε αυτές τις εικόνες. 

Ακόμα το Instagram επενδύει σε «σε μηχανικούς και εκπαιδευμένους ελεγκτές περιεχομένου», οι οποίοι θα δουλεύουν σε εικοσιτετράωρη βάση για να κάνουν πιο δύσκολη την εύρεση τέτοιων εικόνων.  

Τέλος ο Mosseri δεσμεύτηκε για καλύτερη υποστήριξη των χρηστών που ανεβάζουν τέτοιες φωτογραφίες καθώς οι αναρτήσεις τους ίσως δείχνουν πως τα άτομα αυτά μπορεί να αυτοτραυματίζονται ή να διακατέχονται από αυτοκτονικό ιδεασμό. 

«Εργαζόμαστε για να τους φέρουμε σε επαφή με οργανισμούς πού συνεργαζόμαστε», σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Με πληροφορίες από The Guardian 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ