Σαούδικη Αραβία: Δυσφήμιση του πρίγκιπα διαδόχου στην υπόθεση Κασόγκι

Σαούδικη Αραβία: Δυσφήμιση του πρίγκιπα διαδόχου στην υπόθεση Κασόγκι Facebook Twitter
EPA
0

Η Σαουδική Αραβία διαμηνύει πως δεν θα δεχθεί οποιαδήποτε «δυσφημιστική συζήτηση» για τον βασιλιά ή τον πρίγκιπα διάδοχο, για τη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι. 

Τα αιτήματα περί ευθυνών του πρίγκιπα διαδόχου της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ Μπεν Σαλμάν στην δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου «συνιστούν "κόκκινη γραμμή"», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Άντελ Αλ Τζουμπέιρ.

«Στην Σαουδική Αραβία η κυβέρνησή μας είναι κόκκινη γραμμή. Ο φρουρός των δύο ιερών τεμενών και ο πρίγκιπας διάδοχος είναι κόκκινη γραμμή», υπογράμμισε ο Τζουμπέιρ, μιλώντας στο BBC.


«Αυτοί εκπροσωπούν κάθε Σαουδάραβα πολίτη και κάθε Σαουδάραβας πολίτης εκπροσωπεί αυτούς. Και δεν θα ανεχθούμε καμία συζήτηση οποιουδήποτε είδους που δυσφημίζει τον μονάρχη μας ή τον πρίγκιπα διάδοχό μας», συνέχισε.


Ο Κασόγκι δολοφονήθηκε μέσα στο προξενείο της χώρας του στην Κωνσταντινούπολη στις 2 Οκτωβρίου. Ο δημοσιογράφος, ο οποίος διέμενε στις ΗΠΑ και αρθρογραφούσε για την Washington Post, ήταν ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στον πρίγκιπα διάδοχο.


Έπειτα από πολλές διαψεύσεις, οι σαουδαραβικές αρχές αναγνώρισαν εν τέλει την ευθύνη τους και ανακοίνωσαν ότι συνέλαβαν 21 άτομα. Ωστόσο έκθεση της CIA, την οποία εξασφάλισαν αμερικανικές εφημερίδες, προχωράει περισσότερο και κάνει λόγο για ανάμειξη του Μοχάμεντ Μπεν Σαλμάν.

Ο Τζουμπέιρ τόνισε στην συνέντευξη αυτή ότι ο πρίγκιπας διάδοχος δεν έχει καμία σχέση με την δολοφονία του Κασόγκι. «Ήμασταν πολύ σαφείς. Ξεκινήσαμε μια έρευνα που συνεχίζεται και θα τιμωρήσουμε τα άτομα που ευθύνονται», πρόσθεσε.

Επίσης ζήτησε από την Τουρκία να δώσει στους Σαουδάραβες τις πληροφορίες που έχει στη διάθεσή της και να σταματήσει να τις δίνει στα μέσα ενημέρωσης.


Ο Σαουδάραβας υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε τέλος ότι η δολοφονία του δημοσιογράφου ήταν μια «ανεξέλεγκτη επιχείρηση» πρακτόρων των υπηρεσιών πληροφοριών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΗΠΑ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ιράν: Προσφέρεται να ανοίξει ξανά τα Στενά του Ορμούζ αν οι ΗΠΑ άρουν τον αποκλεισμό τους

Η πρόταση του Ιράν για άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ με αντάλλαγμα την άρση του αμερικανικού αποκλεισμού και τον τερματισμό του πολέμου εντείνει το γεωπολιτικό αδιέξοδο και προκαλεί νέα αναταραχή στις διεθνείς αγορές ενέργειας
THE LIFO TEAM
Ο Ζόχραν Μαμντάνι βάζει μια queer αρχειονόμο να φυλάξει τη μνήμη της Νέας Υόρκης

Διεθνή / Ο Ζόχραν Μαμντάνι βάζει μια queer αρχειονόμο να φυλάξει τη μνήμη της Νέας Υόρκης

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Ζόχραν Μαμντάνι, διόρισε τη Σον(τά) Σμιθ-Κρουζ στην υπηρεσία που διαχειρίζεται τα δημοτικά αρχεία της πόλης, σε μια περίοδο όπου η ιστορική μνήμη και η πρόσβαση στα δημόσια δεδομένα έχουν μετατραπεί σε πεδίο πολιτικής σύγκρουσης.
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ ΝΕΡΟ ΚΡΙΣΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Γάζα: Οι σφοδρές ισραηλινές επιθέσεις επιδεινώνουν την κρίση έλλειψης νερού

Η οξεία έλλειψη καθαρού νερού στη Γάζα έχει οδηγήσει σε σοβαρή υγειονομική κρίση, με την εξάπλωση ασθενειών και τις επιπτώσεις στην υγεία του πληθυσμού να επιδεινώνονται λόγω της καταστροφής των υποδομών και των ελλείψεων σε βασικά είδη υγιεινής
THE LIFO TEAM
ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΔΡΑΣΤΗΣ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ

Διεθνή / Πυροβολισμοί στην Ουάσινγκτον: «Δεν περιμένω συγχώρεση» έγραφε ο 31χρονος δράστης

Οι αρχές εξετάζουν τις αναρτήσεις και το ιστορικό του στα social media, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν τα κίνητρα πίσω από την επίθεση, την ώρα που ο 31χρονος δεν συνεργάζεται με τους ανακριτές
THE LIFO TEAM
ΤΡΑΜΠ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ

Διεθνή / «Δεν είμαι παιδεραστής» - Εκνευρισμός Τραμπ με αναφορά στο μανιφέστο του δράστη των πυροβολισμών

Ο εκνευρισμός του με την παρουσιάστρια όταν αναφέρθηκε σε αποσπάσματα από το μανιφέστο του δράστη, που αποκαλούσε τον Αμερικανό πρόεδρο «βιαστή» και «παιδεραστή»
THE LIFO TEAM