Σαούδικη Αραβία: Δυσφήμιση του πρίγκιπα διαδόχου στην υπόθεση Κασόγκι

Σαούδικη Αραβία: Δυσφήμιση του πρίγκιπα διαδόχου στην υπόθεση Κασόγκι Facebook Twitter
EPA
0

Η Σαουδική Αραβία διαμηνύει πως δεν θα δεχθεί οποιαδήποτε «δυσφημιστική συζήτηση» για τον βασιλιά ή τον πρίγκιπα διάδοχο, για τη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι. 

Τα αιτήματα περί ευθυνών του πρίγκιπα διαδόχου της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ Μπεν Σαλμάν στην δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου «συνιστούν "κόκκινη γραμμή"», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Άντελ Αλ Τζουμπέιρ.

«Στην Σαουδική Αραβία η κυβέρνησή μας είναι κόκκινη γραμμή. Ο φρουρός των δύο ιερών τεμενών και ο πρίγκιπας διάδοχος είναι κόκκινη γραμμή», υπογράμμισε ο Τζουμπέιρ, μιλώντας στο BBC.


«Αυτοί εκπροσωπούν κάθε Σαουδάραβα πολίτη και κάθε Σαουδάραβας πολίτης εκπροσωπεί αυτούς. Και δεν θα ανεχθούμε καμία συζήτηση οποιουδήποτε είδους που δυσφημίζει τον μονάρχη μας ή τον πρίγκιπα διάδοχό μας», συνέχισε.


Ο Κασόγκι δολοφονήθηκε μέσα στο προξενείο της χώρας του στην Κωνσταντινούπολη στις 2 Οκτωβρίου. Ο δημοσιογράφος, ο οποίος διέμενε στις ΗΠΑ και αρθρογραφούσε για την Washington Post, ήταν ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στον πρίγκιπα διάδοχο.


Έπειτα από πολλές διαψεύσεις, οι σαουδαραβικές αρχές αναγνώρισαν εν τέλει την ευθύνη τους και ανακοίνωσαν ότι συνέλαβαν 21 άτομα. Ωστόσο έκθεση της CIA, την οποία εξασφάλισαν αμερικανικές εφημερίδες, προχωράει περισσότερο και κάνει λόγο για ανάμειξη του Μοχάμεντ Μπεν Σαλμάν.

Ο Τζουμπέιρ τόνισε στην συνέντευξη αυτή ότι ο πρίγκιπας διάδοχος δεν έχει καμία σχέση με την δολοφονία του Κασόγκι. «Ήμασταν πολύ σαφείς. Ξεκινήσαμε μια έρευνα που συνεχίζεται και θα τιμωρήσουμε τα άτομα που ευθύνονται», πρόσθεσε.

Επίσης ζήτησε από την Τουρκία να δώσει στους Σαουδάραβες τις πληροφορίες που έχει στη διάθεσή της και να σταματήσει να τις δίνει στα μέσα ενημέρωσης.


Ο Σαουδάραβας υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε τέλος ότι η δολοφονία του δημοσιογράφου ήταν μια «ανεξέλεγκτη επιχείρηση» πρακτόρων των υπηρεσιών πληροφοριών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΙΣΡΑΗΛ ΛΙΒΑΝΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Ιράν: «Θα κάψουμε» αμερικανικά στρατεύματα σε περίπτωση χερσαίας εισβολής - Kλιμάκωση και στο μέτωπο του Λιβάνου

Ο πρόεδρος του ιρανικού κοινοβουλίου, Μοχαμάντ Μπαγκέρ Καλιμπάφ, δήλωσε ότι οι ιρανικές δυνάμεις «περιμένουν την άφιξη αμερικανικών στρατευμάτων»
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ

Διεθνή / Το Ισραήλ δεν επέτρεψε τη λειτουργία των Βαΐων - «Για πρώτη φορά εδώ και αιώνες», λέει το Πατριαρχείο

Η αστυνομία σταμάτησε στον δρόμο προς τον Ναό της Αναστάσεως δύο ανώτατους καθολικούς αξιωματούχους, μεταξύ των οποίων τον καρδινάλιο Πιερμπατίστα Πιτσαμπάλα, και τους ανάγκασε να επιστρέψουν
THE LIFO TEAM
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΣΤΕΝΟ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Πετρέλαιο: Καταγράφει τη μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο στην ιστορία εν μέσω πολέμου στο Ιράν

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η πορεία του χρυσού, ο οποίος αντί να λειτουργήσει ως ασφαλές καταφύγιο, υποχωρεί κατά σχεδόν 15% μέσα στον Μάρτιο, καταγράφοντας τη χειρότερη επίδοση από το 2008
THE LIFO TEAM