Παραιτήθηκε ο επικεφαλής του CBS ύστερα από νέες κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση

Παραιτήθηκε ο επικεφαλής του CBS ύστερα από νέες κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση Facebook Twitter
ΕPA
0

Ο επικεφαλής του CBS Λες Μούνβες παραιτήθηκε ύστερα από νέες κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση. 

Το CBS ερευνά τις κατηγορίες εις βάρος του Μούνβες, ύστερα από σχετικό δημοσίευμα του New Yorker τον Ιούλιο που αναφερόταν στις καταγγελίες 6 γυναικών, ενώ νέες καταγγελίες προέκυψαν την Κυριακή από ακόμα 6 γυναίκες. 

Οι νέες καταγγελίες, για γεγονότα που οι γυναίκες λένε ότι εκτυλίχθηκαν από τη δεκαετία του 1980 ως τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 2000, αφορούν εξαναγκαστικές σεξουαλικές συνευρέσεις, εκφοβισμούς, κ.λπ.

Ο 68χρονος Μούνβες αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες. Παρόλα αυτά το CBS και ο Μούνβες ανακοίνωσαν πως θα δωρίσουν 20 εκατομμύρια δολάρια σε ομάδες και οργανώσεις που υποστηρίζουν το κίνημα #MeToo. 

Σε δική του ανακοίνωση, ο Μούνβες έκανε λόγο για «αναληθείς καταγγελίες» σχετικά με υποθέσεις που φέρονται να εκτυλίχθηκαν «δεκαετίες» πριν και δεν «δείχνουν το ποιος είμαι», πριν προσθέσει ότι «δεν θα είμαι πλέον πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος» του τηλεοπτικού δικτύου, απόφαση «με άμεση ισχύ».

Η αποζημίωση του 68χρονου Μούνβες τυπικά θα ανερχόταν σε 100 εκατομμύρια δολάρια, αλλά ενδέχεται να μην του μείνει ούτε δεκάρα, καθώς συνεχίζουν να διενεργούνται έρευνες σε βάρος του από δικηγορικές εταιρείες που προσέλαβε ανεξάρτητη επιτροπή που συστάθηκε από το διοικητικό συμβούλιο του CBS.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM