Ο επικεφαλής του CBS Λες Μούνβες παραιτήθηκε ύστερα από νέες κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση. 

 

Το CBS ερευνά τις κατηγορίες εις βάρος του Μούνβες, ύστερα από σχετικό δημοσίευμα του New Yorker τον Ιούλιο που αναφερόταν στις καταγγελίες 6 γυναικών, ενώ νέες καταγγελίες προέκυψαν την Κυριακή από ακόμα 6 γυναίκες. 

 

Οι νέες καταγγελίες, για γεγονότα που οι γυναίκες λένε ότι εκτυλίχθηκαν από τη δεκαετία του 1980 ως τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 2000, αφορούν εξαναγκαστικές σεξουαλικές συνευρέσεις, εκφοβισμούς, κ.λπ.

 

Ο 68χρονος Μούνβες αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες. Παρόλα αυτά το CBS και ο Μούνβες ανακοίνωσαν πως θα δωρίσουν 20 εκατομμύρια δολάρια σε ομάδες και οργανώσεις που υποστηρίζουν το κίνημα #MeToo. 

 

Σε δική του ανακοίνωση, ο Μούνβες έκανε λόγο για «αναληθείς καταγγελίες» σχετικά με υποθέσεις που φέρονται να εκτυλίχθηκαν «δεκαετίες» πριν και δεν «δείχνουν το ποιος είμαι», πριν προσθέσει ότι «δεν θα είμαι πλέον πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος» του τηλεοπτικού δικτύου, απόφαση «με άμεση ισχύ».

 

Η αποζημίωση του 68χρονου Μούνβες τυπικά θα ανερχόταν σε 100 εκατομμύρια δολάρια, αλλά ενδέχεται να μην του μείνει ούτε δεκάρα, καθώς συνεχίζουν να διενεργούνται έρευνες σε βάρος του από δικηγορικές εταιρείες που προσέλαβε ανεξάρτητη επιτροπή που συστάθηκε από το διοικητικό συμβούλιο του CBS.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, BBC

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr