Τους τελευταίους μήνες το Σικάγο υποφέρει από δύο κύματα που σύμφωνα με τον Γουίλιαμ Μπράτον πρώην αρχηγό της αστυνομίας της Βοστώνης, συνδέονται: καύσωνα και εγκληματικότητας. Μόνο την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου 82 άνθρωποι πυροβολήθηκαν και οι 19 την ίδια μέρα. Οι βίαιες ειδήσεις είναι τόσο συχνές που τα τοπικά ΜΜΕ αναγκάστηκαν να τα ανακοινώνουν με λίστες.  

 

Το ασυνήθιστα σοβαρό κύμα εγκληματικότητας που σαρώνει το Σικάγο συνοδεύεται από κάτι που ερευνητές αλλά και αστυνομικοί έχουν παρατηρήσει ότι αποτελεί καταλύτη: όταν ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες, ανεβαίνει και η εγκληματικότητα. Ο Γουίλιαμ Μπράτον γράφει στην Wall Street Journal τα εξής:

 

«Κάτι που επίσης επηρεάζει την συνεχόμενη βία αυτής της χρονιάς: το πιο βάναυσο μέρος του χειμώνα του Σικάγο ήταν ότι δεν ήρθε ποτέ. Με ζεστό Χειμώνα και Άνοιξη που ξεκίνησε νωρίς, οι άνθρωποι γέμισαν τους δρόμους σε ορισμένες από τις πιο δύσκολες γειτονιές που βρίθουν από συμμορίες ναρκωτικών. Η βία που συνήθως έρχεται με τη ζέστη του καλοκαιριού είχε μια πρώιμη έναρξη.»

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr