Γεννήθηκε σπάνιο αλμπίνο πούμα

Γεννήθηκε σπάνιο αλμπίνο πούμα Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

Ένα ασυνήθιστο μωρό γεννήθηκε σε ζωολογικό κήπο στη Νικαράγουα: ένα αλμπίνο πούμα.

Ο ζωολογικός κήπος Thomas Belt στη Juigalpa της Νικαράγουα ανακοίνωσε ότι το αλμπίνο πούμα γεννήθηκε τον περασμένο μήνα. Ο Κάρλος Μολίνα, κτηνίατρος στο ζωολογικό κήπο, πιστεύει ότι το αλμπίνο πούμα είναι ένα από τα τέσσερα πούμα με αλμπινισμό παγκοσμίως.

«Είναι υγιής, το σώμα του είναι σε καλή κατάσταση», είπε ο Μολίνα στο Γαλλικό Πρακτορείο για το αρσενικό πούμα.

Σύμφωνα με την Εθνική Ομοσπονδία Άγριας Ζωής, το σώμα ενός πούμα, γνωστό και ως λιοντάρι του βουνού, είναι καλυμμένο με καστανόχρωμη γούνα εκτός από τη λευκογκρίζα κοιλιά του και το στήθος.

Η γενετική μετάλλαξη που ευθύνεται για την ολόλευκη μελάγχρωση του μωρού είναι σπάνια για το είδος. Ο Μολίνα είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι στον ζωολογικό κήπο όλοι χάρηκαν με το αλμπίνο πούμα «γιατί δεν το βλέπει κανείς πολύ συχνά αυτό».

Γεννήθηκε σπάνιο αλμπίνο πούμα Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter

Πρόσθεσε ότι το μικρό αλμπίνο πούμα είναι ευάλωτο στο ηλιακό φως, σύμφωνα με το Reuters. Ανέφερε επίσης ότι το μικρό και τα αδέρφια του, σε μπεζ χρώμα φυλάσσονται σε σφραγισμένο κλουβί για προφύλαξη. Ο ζωολογικός κήπος είπε στο Reuters ότι η μητέρα πούμα θα μπορούσε να επιτεθεί στα μικρά της αν μπερδέψει τις ανθρώπινες μυρωδιές με το άρωμα που προέρχεται από τα μωρά της.

Εάν μεγαλώσει σε καθεστώς αιχμαλωσίας, η διάρκεια ζωής ενός πούμα μπορεί να φτάσε ως τα 21 χρόνια, σύμφωνα με την Εθνική Ομοσπονδία Άγριας Ζωής.

Προς το παρόν, το αλμπίνο πούμα ζει σε ιδιωτικό χώρο. Σε μια ανάρτηση στις 22 Αυγούστου στο Facebook, ο ζωολογικός κήπος έγραψε πως «Ο διευθυντής του ζωολογικού κήπου Τόμας Μπελτ ενημερώνει τις οικογένειες του Chontales, της Νικαράγουας και τα μέσα ενημέρωσης ότι, κατόπιν συστάσεων του κτηνιάτρου του ιδρύματός μας, η πρόσβαση περιορίζεται στον θάλαμο όπου γεννήθηκε το πούμα με τον αλμπινισμό».

»Είμαστε ένα ίδρυμα αφοσιωμένο στην καλή διαβίωση των ζώων και προσπαθούμε να παρέχουμε τις καλύτερες συνθήκες που απαιτεί το ζώο για την επιβίωσή του».

 

Περιβάλλον
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΛΑΣΚΑ ΜΕΓΑΤΣΟΥΝΑΜΙ

Περιβάλλον / Αλάσκα: Επιστήμονες ανακάλυψαν το δεύτερο μεγαλύτερο μεγατσουνάμι που έχει καταγραφεί

Νέα επιστημονική ανάλυση δείχνει ότι μικροί σεισμοί προκάλεσαν την κατάρρευση περίπου 64 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων βράχου, όγκος αντίστοιχος με 24 πυραμίδες της Γκίζας
THE LIFO TEAM
ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ

Περιβάλλον / Το πρώτο μεγάλο καταφύγιο ελεφάντων στην Ευρώπη ανοίγει στην Πορτογαλία

Η δημιουργία του έρχεται σε μια περίοδο που πολλές χώρες της Ευρώπης περιορίζουν ή απαγορεύουν τη χρήση άγριων ζώων σε τσίρκα, ενώ αρκετοί ζωολογικοί κήποι δυσκολεύονται να καλύψουν τις πολύπλοκες ανάγκες των ελεφάντων
THE LIFO TEAM
ΜΟΡΝΟΣ ΛΙΜΝΗ ΝΕΑ ΕΙΚΟΝΑ

Περιβάλλον / Μόρνος: Το χωριό Κάλλιο «βυθίστηκε» πλήρως κάτω από τα νερά της λίμνης

Το 1980 οι κάτοικοι του Μόρνου αναγκάστηκαν να μετακομίσουν και να δημιουργήσουν νέο οικισμό και 80 σπίτια, η εκκλησία και το Δημοτικό Σχολείο «θυσιάστηκαν» για την ύδρευση της Αθήνας
THE LIFO TEAM