ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

Καναδάς: Γεννήθηκε σπάνιο είδος λεμούριου - Αισιοδοξία για τη διάσωσή τους

Καναδάς: Γεννήθηκε απειλούμενο είδους λεμούριου - Αισιοδοξία για τη διάσωσή τους Facebook Twitter
Φωτ.: Calgary Zoo
0

Ζωολογικό πάρκο στον Καναδά ανακοίνωσε το γέννηση ενός μωρού ασπρόμαυρου λεμούριου, είδους που κινδυνεύει με εξαφάνιση.

Ύστερα από προσπάθειες τεσσάρων ετών να βρεθεί ταίρι για τους γονείς του, γεννήθηκε ένα υγιές μωρό, όπως ανακοίνωσε το Calgary Zoo, δηλώνοντας αισιόδοξο για τις προσπάθειες διάσωσης του ζώου. 

Οι γονείς, Eny και Menabe, και το μωρό τους είναι λίγα από τα εναπομείναντα ζώα του είδους. Πιστεύεται ότι στην άγρια φύση της Μαδαγασκάρης βρίσκονται περίπου 10.000. 

Ο κήπος έχει θέσει σε εφαρμογή ένα σχέδιο προστασίας που, μεταξύ άλλων, προβλέπει την τοποθέτηση των λεμούριων που γεννιούνται σε καθεστώς αιχμαλωσίας σε συγκεκριμένες περιοχές. Στόχος η ενίσχυση της γενετικής ποικιλομορφίας.

«Με τους ασπρόμαυρους λεμούριους να απειλούνται με εξαφάνιση στη φύση, αυτό το μωρό παίζει ήδη σημαντικό ρόλο στην επιβίωση και την ευημερία του είδους του» δήλωσε η Typhenn Brichieri-Colombi, σύμβουλος έρευνας και στρατηγικής διατήρησης στο Wilder Institute/Calgary Zoo.

Ο Menabe, ο οποίος είναι τώρα 8 ετών, βρίσκεται στο Κάλγκαρι από το 2017 και γνώρισε την Eny, τη σύντροφό του, το 2021, όταν μεταφέρθηκε εκεί από την Τσεχία. 

Προς το παρόν, το κοινό δεν μπορεί να επισκεφθεί την οικογένεια, καθώς τα ζώα παραμένουν μαζί με το μικρό τους, αλλά θα επιστρέψουν στα κλουβιά τους σε μερικές μέρες. 

Η Μαδαγασκάρη είναι ένα από τα μέρη της Γης με την πιο πλούσια βιοποικιλότητα. Χιλιάδες είδη φυτών και ζώων εξελίχθηκαν διαφορετικά απ΄ό,τι οι γείτονές τους στην Αφρική καταφέροντας να αναπτύξουν σημαντικές τεχνικές επιβίωσης αλλά και παράξενα χαρακτηριστικά.

Με πληροφορίες από Good News Network

Περιβάλλον
0

ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«SAvE Whales»: Tο έξυπνο σύστημα εντοπισμού που θα σώσει τους φυσητήρες

Περιβάλλον / «SAvE Whales»: Tο έξυπνο σύστημα εντοπισμού που θα σώσει τους φυσητήρες

Οι συγκρούσεις με τα πλοία είναι η κυρίαρχη απειλή αφανισμού των φυσητήρων που βρίσκουν καταφύγιο στις ελληνικές θάλασσες. Λύση για την προστασία των φυσητήρων θα δώσει μια καινοτόμο εφαρμογή, το «SAvE Whales». Πότε και πως θα αξιοποιηθεί.
NEWSROOM
Νόμο – ορόσημο για το περιβάλλον «πέρασε» η ΕΕ: Προβλέπει αποκατάσταση 20% έως το τέλος της δεκαετίας

Περιβάλλον / Νόμο – ορόσημο για το περιβάλλον ψήφισε η ΕΕ για αποκατάσταση του 20% της γης και της θάλασσας μέχρι το 2030

Φύτευση δέντρων, ενίσχυση του πληθυσμού των μελισσών και προστασία των θαλασσών - Τι προβλέπει ο νόμος - Γιατί ξέσπασε πολιτική θύελλα στην Αυστρία
NEWSROOM
Γιατί οι θαλάσσιες χελώνες επιτίθενται σε λουόμενους, εξηγούν οι ειδικοί

Περιβάλλον / Γιατί οι θαλάσσιες χελώνες επιτίθενται σε λουόμενους, εξηγούν οι ειδικοί

«Οι χελώνες δεν είναι κατοικίδια, το τάισμα ενός προστατευόμενου είδους με τροφές που δεν αποτελούν την φυσιολογική του διατροφή, αποτελεί όχληση και απαγορεύεται από τον νόμο»
NEWSROOM
Στον Ταύρο η πρώτη πολυκατοικία που παράγει περισσότερη ενέργεια από όση καταναλώνει

Περιβάλλον / Στον Ταύρο η πρώτη πολυκατοικία που παράγει περισσότερη ενέργεια από όση καταναλώνει

Με παρεμβάσεις μόνωσης, αερισμού και φωτοβολταϊκού συστήματος, ένα κτήριο στον Ταύρο θα γίνει το πρώτο στην Ελλάδα που παράγει περισσότερη ενέργεια από όση καταναλώνει
NEWSROOM
Αρκούδα με 4 μικρά σε χωριό της Μακεδονίας - Όλο και πιο συχνή η εμφάνιση σε κατοικημένες περιοχές

Περιβάλλον / Καστοριά: Αρκούδες κάνουν βόλτες μέσα στα χωριά - 'Ερχονται γιατί ωρίμασαν τα κεράσια, λένε κάτοικοι

Βίντεο καταγράφουν τα ζώα στις κατοικημένες περιοχές - Τι υποστηρίζουν οι επιστήμονες και οι περιβαλλοντικές οργανώσεις - Πώς πρέπει να αντιμετωπίζονται
NEWSROOM