Τάιλερ Πέρι: Από άστεγος, δισεκατομμυριούχος του Χόλιγουντ, σύμφωνα με το Forbes

Τάιλερ Πέρι: Από άστεγος, δισεκατομμυριούχος του Χόλιγουντ, σύμφωνα με το Forbes Facebook Twitter
Τάιλερ Πέρι: Από άστεγος, δισεκατομμυριούχος του Χόλιγουντ, σύμφωνα με το Forbes (EPA)
0

Ο Τάιλερ Πέρι ήταν άστεγος. Πλέον, είναι η πιο πρόσφατη προσθήκη στη λίστα του Forbes με τους δισεκατομμυριούχους.

Το περιοδικό ανακοίνωσε την Τρίτη ότι ο δημοφιλής σκηνοθέτης, παραγωγός και ηθοποιός έχει ενταχθεί στην ελίτ λέσχη των δισεκατομμυριούχων, αφού η καθαρή του αξία εκτιμάται στο 1 δισ. δολάρια.

«Μου αρέσει όταν οι άνθρωποι λένε ότι είχαν «ένα ταπεινό ξεκίνημα », είπε ο 51χρονος καλλιτέχνης στο Forbes. «Αυτό σημαίνει ότι ήταν φτωχοί. Η ιδιοκτησία αλλάζει τα πάντα» πρόσθεσε.

Από τις 22 μεγάλου μήκους ταινίες του και περίπου 24 θεατρικά, ο Πέρι κατέχει τα δικαιώματα σε όλα όσα δημιουργεί. Στην κατοχή του επίσης έχει πλέον εταιρεία παραγωγής με έδρα την Ατλάντα και ένα στούντιο 330 στρεμμάτων.

Σύμφωνα με το Forbes η περιουσία του περιλαμβάνει 300 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά και επενδύσεις και μερίδιο 60 εκατομμυρίων δολαρίων στο BET +.

Το Forbes αναφέρει επίσης ότι τα σπίτια του Πέρι, στην Ατλάντα, τη Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες και το Jackson Hole, και άλλα περιουσιακά στοιχεία εκτιμώνται σε 40 εκατομμύρια δολάρια.

Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι το νέο συγκρότημα των στούντιο, το μεγαλύτερο στούντιο παραγωγής ταινιών στις Ηνωμένες Πολιτείες, αξίζει 280 εκατομμύρια δολάρια.

Με αυτές τις πηγές εισοδήματος, το Forbes εκτιμά ότι ο Πέρι έχει κερδίσει πάνω από 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια σε προ φόρων έσοδα τα τελευταία 15 χρόνια.

Ο ίδιος ωστόσο εγκατέλειψε το σχολείο και δεν έχει λάβει καμία επιπλέον μόρφωση στη διοίκηση επιχειρήσεων.

«Πρέπει να καταλάβεις, δεν είχα μέντορες», λέει ο Πέρι στο Forbes. «Ο πατέρας μου δεν έχει ιδέα από επιχειρήσεις, και οι θείες και η μητέρα μου, επίσης, έχουν πλήρη άγνοια. Δεν πήγα στο σχολείο για να σπουδάσω διοίκηση επιχειρήσεων. Όλα όσα έχω μάθει, τα έχω μάθει μόνος μου».

Σύμφωνα με το Forbes, ο Πέρι έχει μία «σίγουρη πορεία προς τη μελλοντική του ένταξη» στη λίστα των 400 πλουσιότερων Αμερικανών.

«Έχει τη λάμψη. Είναι δικά του τα σετ. Αυτό κάνει τη διαφορά. Επειδή κατέχει τα πάντα, οι αποδόσεις του είναι υψηλότερες» σχολιάζει το Forbes.

Ο Πέρι εξήγησε πως «σχεδιάζει να κατασκευάσει εστιατόρια, καταστήματα και ένα συγκρότημα ψυχαγωγίας» στο χώρο του στούντιο. Είπε ότι θέλει να αρχίσει να χρηματοδοτεί παραγωγές από μαύρους δημιουργούς που συχνά παραβλέπονται στο Χόλιγουντ.

Μιλώντας στο «CBS This Morning» αποκάλυψε ότι κατασκευάζει ένα συγκρότημα για γυναίκες, άστεγους και νέους της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας που έχουν εκτοπιστεί από την κοινωνία.

Με πληροφορίες του cbsnews/Forbes

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια τελετή αλλιώτικη: Η Ολυμπιακή Φλόγα άναψε μέσα στο μουσείο της Ολυμπίας

Πολιτισμός / Μια τελετή αλλιώτικη: Η Ολυμπιακή Φλόγα άναψε μέσα στο μουσείο της Ολυμπίας

Παρά την αναγκαστική μεταφορά στο μουσείο, η τελετή διατήρησε τα καθιερωμένα τελετουργικά, δηλαδή τις χορογραφημένες κινήσεις των «ιερειών» και των κουρών, καθώς και απαγγελίες στην ελληνική γλώσσα
LIFO NEWSROOM
Το Moυσείο Κυκλαδικής Τέχνης παρουσιάζει για πρώτη φορά στο κοινό το Balloon Venus Lespugue του Jeff Koons

Πολιτισμός / Το Moυσείο Κυκλαδικής Τέχνης παρουσιάζει για πρώτη φορά στο κοινό το Balloon Venus Lespugue του Jeff Koons

Εξερευνώντας τη σημασία της μορφής της Αφροδίτης από την Παλαιολιθική περίοδο μέχρι σήμερα, το έργο θα φιλοξενηθεί από τις 19 Μαρτίου ως τις 31 Αυγούστου 2026 στο Μέγαρο Σταθάτου μαζί με δέκα αντίγραφα ειδωλίων «Αφροδίτης» της Ανώτερης παλαιολιθικής περιόδου
LIFO NEWSROOM
Τζένιφερ Λόρενς, Οικονομίδης και μεταφυσικό ρομάντζο από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Τζένιφερ Λόρενς, Οικονομίδης και μεταφυσικό ρομάντζο από αύριο στους κινηματογράφους

Η tour de force ερμηνεία της Τζένιφερ Λόρενς στη νέα ταινία της Λιν Ράμσεϊ, η «Σπασμένη Φλέβα» του Γιάννη Οικονομίδη, και μια ιδιαίτερη ρομαντική κομεντί ξεχωρίζουν από την κινηματογραφική σοδειά αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Μάνος Χατζιδάκις: Ο γιος του προσφεύγει στη Δικαιοσύνη για την παγκόσμια περιοδεία – Τι απαντά η εταιρεία παραγωγής

Πολιτισμός / Μάνος Χατζιδάκις: Ο γιος του προσφεύγει στη Δικαιοσύνη για την παγκόσμια περιοδεία – Τι απαντά η εταιρεία παραγωγής

Ο Γιώργος Χατζιδάκις αναφέρει ότι το αίτημα για την περιοδεία είχε απορριφθεί «ρητά», καθώς «δεν ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές και στο καλλιτεχνικό ήθος» του Μάνου Χατζιδάκι
LIFO NEWSROOM
Θεολογική Σχολή Χάλκης: Η παπική επίσκεψη φέρνει ξανά στο προσκήνιο το ζήτημα της επαναλειτουργίας

Πολιτισμός / Θεολογική Σχολή Χάλκης: Η παπική επίσκεψη φέρνει ξανά στο προσκήνιο το ζήτημα της επαναλειτουργίας

Στο πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό, ο Πάπας Λέων επισκέπτεται την Τουρκία για να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις για τα 1.700 χρόνια από τη Σύνοδο της Νίκαιας, σε μια επίσκεψη που αναζωπυρώνει τις ελπίδες για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης
LIFO NEWSROOM